Ioana Bodea

Ioanan elämässä tärkeimpiä ovat perhe ja eläimet.

Ioana Bodea asuu tällä hetkellä miehensä ja äitinsä kanssa kerrostaloasunnossa Bukarestissa. Hän on perinyt rakkautensa eläimiin äidiltään ja ukiltaan. Ioana ei päässyt koskaan tapaamaan ukkiaan, joka menehtyi sotavammaan Ioanan äidin ollessa vielä lapsi. Ioana kuitenkin kertoo äitinsä joskus katsovan häntä ja sanovan, että näkee hänessä isänsä: “Sometimes my mother looks at me and tells me that she sees her father. I didn’t meet him, because he died due to an accident he had during the war. My mother was seven back then. But when I close my eyes I feel that I know him. I hope he is proud of me.”

Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Romanian eläinsuojelullisen tilanteen takia työ kodittomien eläinten parissa ei kuitenkaan todellakaan ole helppoa.

Ioana Bodea on omistanut elämänsä kodittomien eläinten auttamiselle.

Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioana on saanut myös aviomiehensä ja tyttärensä täyden tuen ja myös he ovat nykyään tiiviisti mukana pelastamassa eläimiä ja rakentamassa näille parempaa tulevaisuutta. Ioanalla on vuokrapaikkoja hänen suojateilleen One Rescue Associationin tarhalla, mutta rakentaa myös pientä kotitarhaa oman rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle. Kotitarhan nimeksi tulee Oana’s Land of Trust. Ioana haluaa tuoda kotitarhalleen koiria, joille suuren tarhan olosuhteet ovat liian stressaavia ja koiria, jotka tarvitsevat hieman ylimäärästä apua voidakseen rentoutua. Tarhan tarkoitus on myöskin antaa Ioanalle ja hänen miehelleen mahdollisuus sosiaalistaa koiriaan jokapäiväisesti.

Ioanalla on tavallisesti noin 45-55 koiraa vastuullaan ja näistä moni myös löytyy Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Hän on perheensä kanssa omistanut kaiken vapaa-aikansa auttaakseen eläimiä ja me Kulkureissa olemme ylpeitä ja iloisia, että juuri Ioana on yksi yhteistyökumppaneistamme.