Ioana Bodea

 

Ioanan elämässä tärkeimpiä ovat perhe ja eläimet

Ioana Bodea asuu tällä hetkellä miehensä kanssa Giurgiun piirikunnassa, Bukarestin rajan lähellä. Hän on perinyt rakkautensa eläimiin äidiltään ja ukiltaan. Ioana ei päässyt koskaan tapaamaan ukkiaan, joka menehtyi sotavammaan Ioanan äidin ollessa vielä lapsi. Ioana kuitenkin kertoo äitinsä joskus katsovan häntä ja sanovan, että näkee hänessä isänsä: “Sometimes my mother looks at me and tells me that she sees her father. I didn’t meet him, because he died due to an accident he had during the war. My mother was seven back then. But when I close my eyes I feel that I know him. I hope he is proud of me.”

Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Romanian eläinsuojelullisen tilanteen takia työ kodittomien eläinten parissa ei kuitenkaan todellakaan ole helppoa.

 

Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tuolloin Ioana toimi oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association. 

Ioana on saanut myös aviomiehensä ja tyttärensä täyden tuen ja myös he ovat nykyään tiiviisti mukana pelastamassa eläimiä ja rakentamassa näille parempaa tulevaisuutta. Ioana on vuonna 2022 perustanut oman yhdistyksensä Asociația pentru protecția animalelor Casa lui Deep, yhdistyksen on tarkoitus rakentaa oma tarha Ioanan kodin viereiselle tontille. Rakennustyöt ovat vielä hyvin alussa ja suunnitteluvaiheessa. Yhdistyksen Facebook sivun löydät täältä.

Ioanalla on myös pieni kotitarha oman kotitalonsa takapihalla. Kotitarhaa hän kutsuu nimellä Oana’s Land of Trust. Ioanalla on kotitarhalla muutamia koiria, joille suuren tarhan olosuhteet ovat liian stressaavia ja koiria, jotka tarvitsevat hieman enemmän ymmärrystä ja aikaa voidakseen rentoutua. Kummankin tarhan tarkoitus on myöskin antaa Ioanalle ja hänen miehelleen mahdollisuus sosiaalistaa koiriaan jokapäiväisesti.

Valtaosa Ioanan koirista on vuokrapaikoilla One Rescue Associationin tarhalla. Ioanalla on tällä hetkellä noin 160-190 koiraa vastuullaan ja näistä osa löytyy Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Tulevaisuudessa Casa lui Deep yhdistyksen oman tarhan valmistuttua on hänen tarkoitus siirtää koiria vuokrapaikoilta Cosobasta omalle tarhalleen. Matka Ioanan kotoa ja töistä Cosobaan on pitkä ja kestää lähemmäs tunnin suuntaansa, oman tarhan rakentaminen toisi eritavalla ajallisia resursseja käyttöön olla koirien kanssa. Ioana on perheensä kanssa omistanut kaiken vapaa-aikansa auttaakseen eläimiä ja me Kulkureissa olemme ylpeitä ja iloisia, että juuri Ioana on yksi yhteistyökumppaneistamme.

 

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.