Päivitetty 29.06.2022

Kotia etsivä koira: SENCHA (Tea Puppies)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Sencha ja sen sisarukset Oolong, Earl Grey, Rooibos, Bancha, Matcha ja Chai hylättiin tarhalle niiden ollessa aivan pieniä. Nyt Sencha asustaa sisarustensa Chain ja Banchan kanssa samassa häkissä. Aiemmin kaikki pennut asustivat isossa koiralaumassa Cosoban tarhan sisäpihalla, mutta koska nämä Teepennut joutuivat jatkuvasti kärhämiin muiden koirien kanssa, siirrettiin ne asumaan keskenään. Tämä kolmikko tulee hyvin toistensa kanssa toimeen, mutta mikäli tulevassa kodissa on muita koiria, kannattaa varautua panostamaan koirien tutustumiseen ja hyvän keskinäisen suhteen luomiseen.

Pennut ovat vielä tottumattomia ihmisiin ja uudet ihmiset jännittävät niitä, mutta oman hoitajansa kanssa pennut ovat hieman reippaampia.
Koska Sencha ja sen sisarukset ovat vielä ihmisten suhteen tottumattomia, tulevat ne tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Senchalle valtava muutos ja lemmikkikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo kodissa asuminen ja hihnassa lenkkkeily tulevat olemaan Senchalle uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti kotikoiran elämää.

Sencha on pennuista ujoin ja sille on tärkeää, että sen tuleva perhe osaa ottaa ujon ja tottumattoman koiran erityistarpeet huomioon. Myöskin kotona odottava reipas koirakaveri saattaisi toimia Senchalle tukena ja turvana uuteen elämään totuttelussa.

Pentujen perimässä epäillään olevan jonkin verran vinttikoiraa, mahdollisesti galgoa. Sencha tulevan perheen olisi hyvä tuntea vinttikoirien erityispiirteitä ja varautua esimerkiksi voimakkaaseen saalistusviettiin. Tästä syystä Senchaa ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja tai hyvin pieniä koiria.

Sencha on tällähetkellä noin 55 cm korkea ja painaa noin 17 kg.

Päivitykset
29.6.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat helteisellä tarhavierailullaan myös Senchan. Sencha on hieman rohkaistunut ja se tulee ulos kopistaan namien perässä ja uskaltautuu ottamaan nameja suoraan aktiivien käsistä. Sencha on selvästi edelleen porukan ujoin, mutta se reipastui paljon aktiivien vierailun aikana ja hakeutui jopa vierelle haistelemaan ja pyöri ympäri häkkiä.  Sencha varmasti reipastuisi nopeasti ikiomassa kodissaan kärsivällisen perheen avulla.

23.5.2022
Sencha etsii edelleen tarhalla omaa kotiaan.

4.4.2022
Sencha on Tea puppies -pentueen arkajalka.  Sencha haukkuu pelokkaana kun uudet ihmiset menevät sisäpihalle, eikä se tule kosketusetäisyydelle. Muiden vanavedessä Sencha kyllä lähestyy uusia ihmisiä, mutta heti perääntyy,jos huomio kohdistuu häneen. Sencha käy välillä kauempana keräämässä rohkeutta. 

Sencha on yksi pihan jalkoihin jääjistä ja vähän reppana muiden pentujen keskellä. Sencha joutuu hetkittäin muiden pihalla temmeltävien pentujen kiusaamaksi.

Senchan olisi jo aika päästä oikeanlaiseen kotiin keräämään rohkeutta.

7.2.2022
Sencha aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Sencha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Sencha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sencha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Senchan yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.