Päivitetty 02.02.2023

Kodin saanut koira: NEITH


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

10.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Neithin taustasta emme tiedä muuta kuin sen, että se oli joutunut Mihailestin isolle kunnalliselle koiratarhalle ja se sai mahdollisuutensa, kun Ioana päätti ottaa Neithin huostaansa ja se pääsi Cosoban tarhalle. Tarhalta tarhalle ei ehkä kuulosta kummoiselta parannukselta ja eihän se sitä monella tavalla olekaan, mutta Ioanan huostassa ollessaan Neith pääsi kuitenkin adoptio-ohjelmaamme ja sillä on nyt toivoa paremmasta elämästä.

Yhdistyksen toimijat tapasivat Neithin maaliskuun lopussa Romaniassa. Reipas ja avoin Neith asuttaa häkkiään uroskoiran kanssa ja se tulee heti tervehtimään häkkiin saapuvia vieraita iloisesti ja innoissaan. Neith on harvinaisista vieraista varsin ilahtunut ja käy myös hieman kierroksilla ymmärrettävästi, kun tylsässä ja virikkeetömässä tarhaelämässä kerrankin tapahtuu jotain erityistä ja kivaa. Neith on energinen koira, mutta ei kuitenkaan liian energinen, vaan sellainen reipas kaveri, joka sopisi varmasti oivallisesti seuraksi pidemmillekin lenkeille, retkille ja miksei vaikka harrastuksenkin pariin. Neith on varsin motivoitavissa nameilla ja sitä oliskin varmasti ilo kouluttaa oppimaan uusia asioita kotiutumisen jälkeen. Toimijamme kuvaavat Neithiä sympaattiseksi koiraksi ja sen vaikutelman siitä todella saakin.

Neithiä voidaan ajatella monenlaiseen kotiin / perheeseen ja se viihtyisi varmasti joko ainoana koirana tai uroskoiran kaverina. Neith kuitenkin haukkuu jonkin verran tarhalla, ja vaikka se ominaisuus saattaa liittyä ennenkaikkea tarhan stressaaviin ja hälyisiin olosuhteisiin, emme kuitenkaan varmuuden vuoksi luovuta sitä kerrostaloon.

Neith on noin kaksi-vuotias steriloitu narttu ja sillä on kokoa noin 55 cm ja 30 kiloa. Painoa olisi hyvä muutamalla kilolla tiputtaa.

 

Päivitykset

14.1.2023

Neith on saapunut kotiin!

8.11.2022

Neith on varattu omaan kotiin Suomeen.

10.10.2022

Aktiivimme kävivät Romaniassa syyskuussa ja saimmekin Neithin kuulumisia. Neith on mahdottoman iloinen harvinaisista vieraista häkissään ja hakeutuukin suoraan ihmisten luokse. Pusuja riittä ja rapsutuksista Neith nauttii suunnattomasti. Neith on tarhalla ehdottomasti stressaantunut ja ymmärrettävästi kierroksilla, mutta silti se on hyvin ihmisrakas ja kultainen luonne. Neith haukkuu tarhaoloissa jonkin verran, eli kerrostalo ei välttämättä ole sille paras vaihtoehto asumismuodoksi, vaikkakin haukkuminen saattaa hyvin vähentyä kun Neith pääsee omaan kotiin tasoittumaan ja saamaan viettää kunnollista koiran elämää. Toivottavasti ihana Neith löytäisi pian oman kodin!

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

4.5.2022

Neith aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neith saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neith on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Salla Honkapää (adoptioasioissa yhteydenotot vain sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.