Päivitetty 15.01.2023

KODIN SAANUT KOIRA: MARYNIA (nyk. Muru)


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Marynia on tuotu tarhalle yhdessä Sofiyan kanssa ja he ovatkin oletetusti sisaruksia. Marynia ja Sofiya  tuotiin viime vuonna Cosoban tarhan porteille ja heidät tuonut henkilö kertoi hakeneensa koirat romanialaiselta kunnalliselta tarhalta.

Marynia elää tällä hetkellä Cosoban tarhan pihalla vapaana isossa koiraporukassa. Marynia oli tarhalle tullessaan tarkka resursseista; ruoan lisäksi myös ja etenkin ihmiset olivat tälle tärkeä resurssi. Adina kertoo, että tarhalle tullessaan Marynia oli kovin ihmisläheinen ja touhukas seurailija, mutta käytös on muuttunut nykyhetkeen verrattuna. Marynia sai alussa useasti selkäänsä muilta koirilta ärhenneltyään ihmisen huomiosta muille. Tästä johtuen Marynia nykyään pitää etäisyyttä ihmisiin muiden koirien takia ja välttelee myös muita koiria. Nämä kokemukset ovat siis vaikuttaneet Maryniaan ja se on varovainen tunkeilevien koirien suhteen. Marynia on terrierimäinen, mutta hieman reppana tällä hetkellä, koska tarhaympäristö tai isossa koiraporukassa eläminen eivät tee sille missään nimessä hyvää. Romaniassa Marynian tavanneet aktiivimme arvelevatkin, että Marynialla ei mahdollisesti  ole kovin positiivisia kokemuksia tarhalla olon jälkeen toisista koirista, joten ainoana koirana olo voisi sopia tälle paremmin. Oikeanlaisessa ympäristössä Marynia pääsisi varmasti taas loistamaan ja nauttimaan arvostamastaan ihmisen huomiosta. 

Marynialla on korkeutta noin 45 cm ja painoa noin 12-13 kg.

Päivitykset

14.1.2023

Marynia saapui Suomeen omaan kotiinsa ja sai uuden nimen: Muru.

9.12.2022

Marynia on varattu ikiomaan kotiinsa.

6.9.2022

Maryniaa ei näkynyt ensimmäisenä tarhapäivänä ollenkaan missään, vaikka Adina tiesi kertoa että se asuu vapaana tarhan pihalla. Toisena tarhapäivänä Adina etsi ja löysikin Marynian, sen ollessa kyhjöttämässä piilossa. Marynia on todella reppana, tarhaympäristö ei sovi sille ollenkaan ja se stressaantuu ja sulkeutuu. Adina kertoo, että Marynia on jatkuvasti piilossa. Adina tuo Marynian sylissä meidän luokse. 

18.4.2022

Marynia pääsi aloittamaan kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marynia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marynia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.