Päivitetty 02.02.2023

Kodin saanut koira: EINO


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Einon taustasta ei tiedetä juurikaan. Tiedämme että Eino on joutunut asumaan kammottavalla kunnallisella tarhalla marraskuusta 2020 aina maaliskuuhun 2022 saakka, jolloin Ioana valitsi Einon vieraillessaan Mihailestin kunnallisella tarhalla ja päätti antaa Einolle mahdollisuuden uuteen elämään. Eino on asunut Cosobassa tarhalla maaliskuun 2022 alusta saakka. Eino asuttaa häkkiään tällä hetkellä narttukoiran kanssa sujuvasti.

Eino ottaa vieraat vastaan häkkiinsä avoimesti ja rennon oloisesti. Se tutkii kiinnostuneesti tulokkaita ja vaikuttaa uteliaalta ja rauhalliselta luonteelta. Eino antaa hyvin käsitellä itseään ja herkut maistuvat. Häkin ulkopuolella oleviin koiriin Eino ei reagoi ja se antaakin itsestään melko itsevarman ja tasapainoisen vaikutelman. Eino ei ole tarhalla kova haukkumaan. On odotettavissa että omassa kodissa Eino tulee tarvitsemaan reippaasti liikuntaa ja virikkeistämistä sekä koulutusta positiivisin metodein kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi.

Upea Eino voisi sopia kotiin ainoaksi koiraksi tai mahdollisesti narttukoiran kaveriksi. Einoa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä kovin vilkkaaseen ympäristöön. Eino varmasti nauttisi perheen kanssa yhdessäolosta, pitkistä ulkoiluista, nenänhommista ja kaikesta koiramaisesta hauskanpidosta! Einolla olisi varmasti kestävyyttä vaikkapa pitkillekin vaelluksille.

Eino on noin viisi-vuotias kastroitu uros. Kooltaan Eino on noin 60 cm / 30 kg.

 

Päivitykset

14.1.2023

Eino on saapunut kotiin!

20.11.2022

Onnekas Eino ei tiedäkään, miten elämä tulee pian muuttumaan. Hänet on nimittäin varattu omaan kotiin.

10.10.2022

Kulkurien toimijat tapasivat myös rauhallisen Einon Romanian syyskuisella tarhamatkalla. Eino hieman jännittää uusia vieraita alkuun, mutta osoitti kiinnostusta nopeasti ja ottaakin vieraat rauhallisesti vastaan. Lopulta antoikin nätisti koskea ja rapsuttaa itseään, namit lähtivätkin iloisesti toimijoiden kädestä. Einolla on kuitenkin paksun karvansa takia, kovin kuuma Romanian lämmössä. Eino antaa itsestään tasapainoisen ja lempeän kuvan, jolla varmasti on paljon annettavaa omalle kodilleen. Toivottavasti tämä karvapallero löytäisi oman kodin pian.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja video.

4.6.2022
Eino aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eino saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.