Päivitetty 21.11.2022

Kodin saanut koira: ALHO (nyk. Vilho)


Syntymäaika: n. 2020
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
12.6.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Alho on tullut M.G. Rescuen tarhalle yhdessä Kaihon ja Kuoman kanssa Dogtownin kunnallisten tarhojen tapaan toimivalta yksityiseltä tarhalta parisen kuukautta sitten. Aktiivit tapaavat Alhon aluksi hihnassa kesken hoitotoimenpiteiden. Se selvästi pelkää hihnaa ja vaikuttaa ahdistuneelta ja pelokkaalta, eikä ihme, koska Alho on täyin tottumaton niin hihnaan kuin hoitotoimenpiteisiinkin. Kun hommat on valmiina ja Alho päästetään takaisin häkkiin, se muuttuu aivan eri koiraksi. Se on avoin, reipas, utelias ja sosiaalinen tyyppi, joka steppaa innoissaan tavatessaan uusia ihmisiä. Alho on kuitenkin innostuessaankin rauhallinen, eikä esimerkiksi hypi ihmisiä vasten. Kaiken kaikkiaan hyvin lempeän oloinen koira.

 

Alho antaa vieraidenkin ihmisten koskea ja pysyttelee mielellään ihmisten lähellä. Herkut maistuvat ja se rohmuaakin niitä kädestä innolla: aktiiveilta meinaavat mennä sormetkin mukana! Alho on varsin pätevä seuraamaan ihmisten eleitä ja pyydettäessä hän osaakin hienosti istua ja odottaa namin saamista. Alho on kaikin puolin aivan ihana koirakaveri, jonka voisi ajatella sopivan monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi, kunhan perhe on kärsivällinen ja lempeä ja kohtelee Alhoa koiralähtöisyyden periaatteella.

 

Alholla on kokoa noin 45-47 cm ja 17 kg. Hauskana yksityiskohtana Alholla kasvaa pitkä karvatuppo vasemman silmän alaluomen alapuolella.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

19.11.2022

Alhon elämä mullistui tänään: se ei ole enää koditon kulkuri, vaan rakastettu kotikoira Vilho! Onnea elämäänne, Vilho ja oma ihminen <3

4.10.2022

Tänään Alho sai nimensä eteen kirjaimet VARATTU. Se tarkoittaa, että poikaa odotetaan jo kotiin!

3.10.2022

Aktiivimme kävivät syyskuussa tarhoilla, ja tapasivat myös Alhon. Ja poikahan riemastui vieraista! Se steppasi ja höselsi innostuksissaan, ja oli onnellinen kaikesta saamastaan huomiosta. Alho antoi vieraiden koskea itseensä, ja osoittautui muutenkin avoimeksi ja rohkeaksi koiraksi. Niin symppis ja iloinen kaveri! Lisätty pari videota ja muutama kuva.

12.6.2022

Alho on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alho saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alho on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.