Kotia etsivä koira: KUOMA

Pidättyväinen Kuoma etsii osaavaa aikuiskotia jossa voisi avautua ja rohkaistua
Syntymäaika: n. 2015
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:50cm/25kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.3.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Tullut M.G. Resuen tarhalle yhdessä Kaihon ja Alhon kanssa Dogtownin kunnallisten tarhojen tapaan toimivalta yksityiseltä tarhalta alkuvuodesta. Kuoma on jo lähes seniori-iässä oleva upea koiraherra. Luonteeltaan aktiivien läsnäollessa Kuoma on hieman pidättyväinen ja alistuvan oloinen uros. Se ei hauku, ei häslää eikä riitele häkkitovereidensa kanssa. Sen sijaan se antaa kohteliaasti tovereilleen tilaa eikä tunge ihmisten luokse niiden ollessa läsnä. Vaikka Kuoma antaa tilaa eikö tee itsestään numeroa on hän kuitenkin utelias ja syö nameja uusien ihmisten kädestä. Vaikuttaa kovin lempeältä ja säyseältä koiralta.

Kuoma on kooltaan 50cm ja 25kg.

Päivitykset:

26.3.2024

Kuoma on tarhalla aika pidättyväinen edelleen. Kämppiksenä on ohjelmassamme oleva Bifi ja tämä kombo ei oikein tällaisenaan tee kummallekaan edistysaskelia. Kuoma jännittää ihmisen läsnäoloa ja tekeekin paljon rauhoittavia eleitä. Ei anna myöskään ihmisen koskea omaehtoisesti, jos ihminen menee itse koskemaan alkaa Kuoma samantien tekemään rauhoittavia eleitä. Voi Kuomaa, missä olisi sille aikuiskoti jossa ehkä reipas koirakaveri tuomassa tukea. Hän on niin kovin kaunis koira joka tarvitsee osaavan ihmisen joka antaa hälle kaiken sen ajan minkä Kuoma tarvitsee.

Lisätty kuvia ja video.

5.12.2023

Lokakuisella reissullaan aktiivimme tapasivat Kuoman tarhalla. Kuoma on paljon reippaampi kun aktivit ovat häkin ulkopuolella. Tutkailee ja on kiinnostunut. Mutta kun aktiivi menee sisään häkkiin Kuoman olemus muuttuu ja on vetäytyvämpi. Kuoma käy haistamassa vierasta ja ottaa namit kädestä. Kuoma ei anna silitellä tai koskea muutenkaan. Kuomaa jännittää myös seisomaan nouseva ihminen, lähtee koppiinsa piiloon ihmisen liikkuessa. 

Kun häkkikaveri Bifi lähestyy ihmistä, Kuoma väistää Bifiä eikä tällöin lähesty ihmistä enää lainkaan. Lepertelylle heiluttaa häntää, mutta ei uskalla lähestyä ihmistä, jos Bifi on ihmisen ja Kuoman välissä. Mahdollista, että koirilla on ollut jotain kinaa keskenään. Kun metallinen juomakuppi kaatui häkissä, huomattiin, ettei Kuoma ei hätkähdä kolinaa juurikaan. Kameraa sen sijaan jännittää. 

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

29.6.2023

Kuoma tavattiin myös toukokuisella aktiivimatkalla. Aktiivit katselevat alkuun Kuomaa ja sen häkkikavei Bifiä häkin ulkopuolelta, kyseessä kun on hieman epävarmat koirat. Heille heitetään nameja häkkiin, jotka kyllä tekevät kauppansa, Kuoma tosin syö namit aikalailla paikallaan istuen. Kun ihminen menee heidän häkkiin niin Kuoma piiloutuu selvästi omaan turvapaikkaansa pedilleen. Kauempaa hän ihmisiä katselee ja ihmettelee. Selvästi turvapaikka on Kuomalle tärkeä, ja sieltä tutkailu on hänen tapansa selvitä jännästä tilanteesta. Kuoma on rauhallinen koiravanhus joka on vain epävarma ihmisestä. Pieni rähinä häkissä syntyy kun sinne tipahtaa herkku aktiivien ollessa viereisessä häkissä.

Lisätty uusi kuva.

6.10.2022

Syyskuun matkalla aktiivit tapasivat myös herttaisen Kuoman. Asuu edelleen Kaihon ja Alhon kanssa. Kuoma on selvästi porukan ujoin. Uusi tilanne jossa ihmisiä on Kuoman häkissä on jännä, nameja hän syö kädestä mutta käy useasti tauottamassa kopissaan. Kovasti ihmiset kiinnostaisi, ja hieman ajan kanssa hän reipastuukin, häntäkin heiluu tauotta. Kun saa tilaa häkin muilta häseltäviltä koirilta Kuoma tulee ihmisen lähelle ja uskaltaa nuolaista kättä. Ihmiset liikkeet saa Kuoman hieman säpsähtämään. Kuoma ottaa jonkun verran mallia häkin muista koirista, ehkä sen tulevassa kodissa voisikin olla reipas mentorikoira Kuomaa tukemassa matkassa kotikoiraksi. Tarhavierailun aikana Kuoman ei kuulla haukkuvan. Lisätty kuvia ja videoita.

12.6.2022

Kuoma on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuoma saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuoma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Kuoman kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: