Päivitetty 06.10.2022

Kotia etsivä koira: KUOMA


Syntymäaika: n. 2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.10.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Tullut M.G. Resuen tarhalle yhdessä Kaihon ja Alhon kanssa Dogtownin kunnallisten tarhojen tapaan toimivalta yksityiseltä tarhalta alkuvuodesta. Kuoma on jo lähes seniori-iässä oleva upea koiraherra. Luonteeltaan aktiivien läsnäollessa Kuoma on hieman pidättyväinen ja alistuvan oloinen uros. Se ei hauku, ei häslää eikä riitele häkkitovereidensa kanssa. Sen sijaan se antaa kohteliaasti tovereilleen tilaa eikä tunge ihmisten luokse niiden ollessa läsnä. Vaikka Kuoma antaa tilaa eikö tee itsestään numeroa on hän kuitenkin utelias ja syö nameja uusien ihmisten kädestä. Vaikuttaa kovin lempeältä ja säyseältä koiralta. Kuoma on tasapainoisen oloinen koira, jonka voisi ajatella sopivan monenkinlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi, kunhan perhe on kärsivällinen ja lempeä ja kohtelee koiraa koiralähtöisyyden periaatteella.

Kuoma on kooltaan 50cm ja 25kg.

Päivitykset:

6.10.2022

Syyskuun matkalla aktiivit tapasivat myös herttaisen Kuoman. Asuu edelleen Kaihon ja Alhon kanssa. Kuoma on selvästi porukan ujoin. Uusi tilanne jossa ihmisiä on Kuoman häkissä on jännä, nameja hän syö kädestä mutta käy useasti tauottamassa kopissaan. Kovasti ihmiset kiinnostaisi, ja hieman ajan kanssa hän reipastuukin, häntäkin heiluu tauotta. Kun saa tilaa häkin muilta häseltäviltä koirilta Kuoma tulee ihmisen lähelle ja uskaltaa nuolaista kättä. Ihmiset liikkeet saa Kuoman hieman säpsähtämään. Kuoma ottaa jonkun verran mallia häkin muista koirista, ehkä sen tulevassa kodissa voisikin olla reipas mentorikoira Kuomaa tukemassa matkassa kotikoiraksi. Tarhavierailun aikana Kuoman ei kuulla haukkuvan. Lisätty kuvia ja videoita.

12.6.2022

Kuoma on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuoma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuoma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.