Anne-Mari Vihtonen

Hallituksen jäsen, koirien yhteyshenkilö
anne-mari.vihtonen@kulkurit.fi

Sähköposti: anne-mari.vihtonen@kulkurit.fi

Vietän vapaata lauantaisin ja sunnuntaisin, enkä vastaa näinä päivinä yhteydenottoihin. Muutoin noudatan vastaamisessa yhdistyksen yleistä linjaa, eli vastaan kolmen arkipäivän kuluessa. Mikäli et saa vastausta kolmessa päivässä, olethan yhteydessä uudelleen.

Olen Anne-Mari ja toimin Kulkureilla koirayhteyshenkilönä, sterilointitiimissä sekä olen hallituksen jäsen. Kiinnostukseni rescuetoimintaa kohtaan alkoi vuonna 2015 kun jouduimme lopettamaan 4,5vuotiaan koiramme. Aloin netistä tutkimaan mitä rescuetoiminta on ja miten koiran voi adoptoida, 2016 loppuvuodesta löytyi se oma koira, joka vei sydämen mukaan. Jekku-koira on opettanut minulle todella paljon aroista koirista ja siitä miten ne meille ihmisille kommunikoi ja kertoo asioita ilman sanoja. Ja uskonkin, että ihmisen tulisi osata ”puhua koiraa” eikä toisinpäin. Oman adoptoidun koiran myötä aloin aktiivisesti seuraamaan Kulkurien toimintaa ja kipinä ryhtyä vapaaehtoistyöhön eläinsuojelun parissa kasvoi ja päätin hakea koirayhteyshenkilöksi. Syksyllä 2019 tämä unelma muuttui todeksi ja aloitin toimimaan koirayhteyshenkilönä.

Olen täynnä intoa ja onnea siitä, että olen mukana siinä prosessissa kun koira ja perhe löytää toisensa ja heistä tulee täydellinen ”match”. Adoptointi ei tietenkään ole ratkaisu kodittomien koirien tilanteelle Romaniassa, mutta se, että voi konkreettisesti muuttaa aina yhden koiran elämän ja tulevaisuuden, tuo todella kiitollisen olon. Hallituksen jäsenenä koen äärimmäistä kiitollisuutta tästä luottamustehtävästä ja siitä että saan olla etulinjassa viemässä Kulkurien toimintaa eteenpäin ja mahdollistaa Romanian koirille paremman tulevaisuuden.