Kotia etsivä koira: KATY P (Muusikkopentue)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Katy P on tullut vuosien 2020 ja 2021 taitteessa tarhalle 11 sisaruksensa ja emonsa Madonnan kanssa. Katyn lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Ludovico, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Elvis, Billie E, Cyndi L ja Michael J. Koirien taustasta ei tiedetä muuta, kuin että hyvin todennäköisesti ne ovat syntyneet jonkun omistetulle koiralle vahinkopentuina ja sen vuoksi kaikki hylätty tarhalle.

Puolet Katyn sisaruksista on jo päässyt kotiin Suomeen, mutta Katy P asustaa edelleen vapaana Cosoban tarhan pihalla. Vaikka Katy on kasvanut pienestä pennusta aikuiseksi neidiksi saakka tarhaoloissa, se on uskomattoman avoin uusia ihmisiä kohtaan. Katy on kiinnostunut ihmisistä ja varsinkin herkut saavat sen hännän huiskimaan ja ilon pilkahtelemaan sen silmissä.

Katy on sopuisan oloinen muiden koirien kanssa, eikä joudu konflikteihin edes herkuista tai ihmisten huomiosta. Se myös väistää innokkaampien koirien tieltä ja vaikuttaa muutenkin alistuvaiselta koiralta. Kun sille juttelee iloisella äänellä, pilkahtelee Katyn silmissä pieni ilo ja se haluaisi selkeästi olla rohkeampi kuin on. Adinan mukaan Katy antaa hyvin käsitellä ja alistuu jännittävään tilanteeseen. Katy P käyttää hyvin rauhoittavia signaaleja ja kommunikoi hienosti niin koirien kuin ihmisten kanssa. 

Katy P:llä on hyvät mahdollisuudet sopeutua kotikoiraksi, kunhan sen tuleva perhe sitoutuu koiralähtöisyyteen. Katy on kasvanut koko elämänsä tarhaoloissa, joten kaikki uusi tulee varmasti aiheuttamaan jännitystä. Katyn tulevalta perheeltä vaaditaan myös kärsivällisyyttä, sillä kaikki kotikoiran taidot ovat sille täysin tuntemattomia. Katy P:lle etsitään ymmärtäväistä perhettä sekä mukavaa koirakaveria, jotka voisivat tukea Katya matkalla kohti kotikoiran elämää.

Päivitykset

21.4.2024

Katy P ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Katyn kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä, joilla saisimme Katylle lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta sekä aktivoimme Katyn kodin etsinnän, jos kehitys-suunta muuttuu parempaa kohti.

2.12.2023

Katy P tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Katy asuu edelleen isossa laumassa pihalla. Hän ei anna vieraan ihmisen koskea, mutta ei väistä rauhallista lähestymistä. Kohti kurottavaa kättä Katy väistää.  Katy lähestyy myös itse uusia ihmisiä, mutta vetäytyy herkästi kauemmas. Selvästi tyttö jännittää uusia ihmisiä ja purkaa jännitystä ns. flirt-käytöksenä. Katy myös hieman rähisee toisen koiran kanssa – on vaikea sanoa oliko kyseessä resurssista vai jännityksestä aiheutunut tilanne. Tarhan nuori miestyöntekijä aiheuttaa myös Katyssä selvästi epämukavaa oloa ja myös tälle Katy ärisee etäältä. Vierailun aikana Katya ei voida namittaa arvaamattoman ja resurssitarkan laumatoverin takia.

10.10.2023

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Katy P:ltä on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Katy P:llä se on 2,38. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Katy P:n tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

1.8.2023

Uusia kuulumisia Katy P:ltä! Katy P tavataan toukokuussa tarhalla. Katy hengailee sisäpihan isossa koiraporukassa tottuneesti ja melko sopuisasti. Se on kiinnostunut ihmisistä mutta antaa muillekin tilaa. Namit maistuvat Katylle hyvin ja välillä pitää vähän komentaa muita koiria, jotka tulevat liian lähelle. Varsin tasapainoisen ja mutkattoman oloinen tyyppi!
Missä olisi tämän tytön oma koti?
Profiiliin lisätty uusi video.

16.2.2023

Ihana Katy P vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, joka on kiinnostunut ihmisistä. Katya saa rapsuttaa. Katy hyppii ihmistä vasten innostuneena, mutta säikkyy vähän ihmisen yllättäviä liikkeitä. Katy P luovii hyvin koiralaumassa eikä sillä vaikuta olevan pulmia muiden koirien kanssa. Katy on ihanan lempeältä vaikuttava koira, mutta valitettavasti se jää vähän muiden koirien varjoon. Katy on vähän tottumaton, mutta ei läheskään yhtä ihmisiä karsastava kuin sen sisarukset. Tarhaoloissa kasvamisestaan huolimatta Katy on pysynyt yllättävän avoimena ja se on halukas olemaan ihmisen kanssa edelleen. Asuu vapaana sisäpihalla. 

12.10.2022

Kulkurien toimijat tapasivat ihanan Katy P:n syyskuun Romanian matkalla. Katy P asuu edelleen tarhan sisäpihalla vapaana muiden koirien kanssa. Katy P tulee tarhalla hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Ihmiset ovat tämän tytön mieleen ja tuleekin rohkeasti aktiivien luokse. Hyppii iloisesti vasten ja on kovin herkkujen perään. Katy P seurailee aktiiveja koko päivän ja vaikuttaakin tasapainoiselta ja itsenäiseltä. Tarhalla Katy P:n ei kuulla haukkuvan ollenkaan. Toivottavasti tämä reipas tyttö löytäisi pian oman lämpimän kodin.

16.6.2022

Katy P tavattiin vapaana Cosoban pihalla muiden koirien keskellä kesäkuun aktiivimatkalla. Katy P oli oma itsensä: iloinen, innokas ja toimi sopuisasti koiraporukoissa. Hän tuli ihmisen luo hakemaan nameja rohkeasti. Häntä heilui ja Katy P hakeutui muutenkin ihmisen vierelle ja haistelee niin meitä aktiiveja kuin ympäristöäkin tarkasti. Aktiivin kirjatessa päivityksiä Katy P:stä, hakeutui tämä ihan vierelle rauhassa ihmettelemään tapahtumia. Mistähän löytyisi tämän upean neidin ikioma koti?

4.5.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Katy P:n tarhalla jälleen maaliskuussa. Vapaana tarhan pihalla eläminen on tehnyt Katylle hyvää ja se on reipastunut todella paljon! Katy seurailee kiinnostuneena tarhalla liikkuvia vieraita ja kerjää näiltä nameja. Katy on kaikin tavoin tyynen ja uteliaan oloinen. Katy tukeutuu toisiin, lempeisiin koiriin ja oma, ystävällinen koirakaveri olisi varmasti Katyn mieleen.

29.1.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Katy P:n vieraillessaan Cosoban tarhalla joulukuussa. Katy oli päässyt muuttamaan muiden tarhan pihalla vapaana elävien koirien porukkaan ja oli siellä huomattavasti reippaampi. Se on kuitenkin hyvin alistuva muiden koirien suhteen ja väisti ja varoi heti, jos toinen koira tuli lähelle. Ihmisistä Katy on kiinnostunut ja muiden koirien suunnatella muihin puuhiin, uskaltautuu se vieraiden luokse hakemaan nameja. Nameista Katy innostuukin kovasti ja vaikuttaa olevan hyvin motivoitavissa herkuilla!

Koiratarha ei ole Katyn kaltaiselle koiralle yhtään oikea paikka ja Katy voisi niin hurjan paljon paremmin omassa kodissa, missä se saisi tarvitsemaansa rauhaa ja tilaa totutella maailman ihmeisiin.

22.11.2021
Kulkurien aktiivit tapasivat Katy P:n Cosoban tarhalla lokakuussa ja Katy särki heidän jokaisen sydämen. Voi pieni Katy reppana! Sen sisarukset ovat kiusanneet sitä ja purreet sille haavan kylkeen, jonka vuoksi Katy P on siirtynyt asumaan eroon sisaruksistaan. Katy on mennyt ujommaksi ja sulkeutunut, todennäköisesti kokemansa seurauksena ja sen tarvitsisi päästä nopeasti pois tarhalta toisenlaiseen ympäristöön. Olemme varmoja, että Katy P varmasti puhkeaisi kukkaan, kunhan vain saisi omaan tahtiinsa ja vaikka jonkun takuulla ystävällisen koiran tukemana totutella kotikoiran elämään.

17.8.2021
Katy P aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Katy P  saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Katy P on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Katy P:n  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.