Päivitetty 10.04.2022

Kotia etsivä koira: LUDOVICO (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kuvaukseen adoptioprosessistamme, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
15.8.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Ludovico tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Ludovicon lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Elvis, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Katy P, Billie E, Cyndi L ja Michael J. Pennut tulevat hyvin toimeen keskenään ja toistaiseksi ovat uteliaita sekä kiinnostuneita ihmisistä. Ne antavat hyvin koskea ja käsitellä, mutta osaa se jännittää. Ihmiskontaktien puute kuitenkin huolettaa Adinaa – pennut saattaisivat tulla aroiksi, kun ne varttuvat saaden vain vähäisiä kohtaamisia ihmisten kanssa. Pennut haukkuvat jonkin verran, niin kuin normaaliin koiran kommunikointiin kuuluukin.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Ludovico on vielä ihmisten suhteen tottumaton, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Tulevalta omistajalta odotetaan sitoutumista tähän, sekä koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. On tärkeää, että tulevassa kodissa ymmärretään, että pennun kanssa aivan kaikkea pitää harjoitella ja useita kertoja, ja että pennun kuuluukin kujeilla ja hassutella. Lempeyden ja rakkauden lisäksi siis kärsivällisyys ja huumorintaju ovat tarpeen. Ludovico voisi hyötyä kodista, jossa olisi jo ennestään koirakaveri tukemassa kotiutumista ja tottumista uusiin ympyröihin, mutta tapauskohtaisesti muitakin vaihtoehtoja harkitaan.

Ludovico on mustaruskea poikapentu, jolla on vaaleaa rinnassa. Se on kooltaan nyt noin  50 cm ja 18-19 kg.

Päivitykset

10.4.2022

Ludovico asuu veljiensä Elviksen ja Stingin kanssa samassa paddockissa. Urokset tulevat hyvin toimeen keskenään, heillä on rento ja seesteinen tunnelma häkissä. Klomikko suhtautuu uteliaasti vieraita kohtaan. Ludovico on kiinnostunut vieraista, se nuuskii ilmaa, kiertää, kaartaa ja käy nuuskimassa vieraan ihoa ja vaatteitakin. Ludovico on tottumaton suoraan kosketukseen ja säpsyy hieman käden liikkeitä. Syö namit kädestä varovasti kurkottaen. Ludovicolla on omalaatuisia ilmeitä, se näyttää usein vanhukselta otsakurttuineen.  Ludovicon ulkonäkö ei ehkä ole vetovoimaisin mutta personaallinen ja hellyyttävä senkin edestä. Ludovico haukkuu jos muut haukkuvat. Koko kolmikko on ikäisekseen rauhallisia.

14.1.2022

Aktiivit tapaavat muusikkopentuja paddockissa ja tunnistuksen perusteella Ludovico olisi yksi näistä. Kaikki pentueen tyypit ovat innoissaan uusista ihmisistä – vaikuttavat olevan sellaisia reippaita perusteinejä kaikki. Tauottavavat jännittävää tilannetta paljon kopissa.

7.11.2021

Lisätty muutama uusi kuva ja video.

1.11.2021

Muusikkopentueen pojat Ludovico, Elvis, Hendrix sekä Sting jakavat häkin. Ludovico on vähän tottumattoman oloinen, mutta reipastuu nopeasti aktiivien saapuessa häkkiin. Iloinen tyyppi, joka pienestä ujoudesta huolimatta tulee hetken päästä ottamaan nameja kädestä. Aktiivit kiinnostavat ja Ludovico ottaa kovasti mallia sisaruksistaan. Reipas koirakaveri olisi varmasti tämän mieleen. Ei kuulla haukkuvan vierailun aikana.

18.8.2021

Komea Ludovico aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

_____________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ludovico saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ludovico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Ludovicon yhteyshenkilö on Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.