Kotia etsivä koira: ELVIS (Muusikko-pentue)

Komea Elvis etsii kärsivällistä, koirakokenutta ja rakastavaa kotia rauhalliselta seudulta.
Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: n. 58 cm

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kuvaukseen adoptioprosessistamme, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
10.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Elvis on tullut tarhalle pentuna vuosien 2020 ja 2021 taitteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Elviksen lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Ludovico, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Katy P, Billie E, Cyndi L ja Michael J.

Elvis on kasvanut pennusta aikuiseksi tarhalla ja on siksi vielä ihmisten suhteen tottumaton, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Tulevalta omistajalta odotetaan sitoutumista tähän, sekä koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. On tärkeää, että tulevassa kodissa ymmärretään, että tottumattoman koiran kanssa aivan kaikkea pitää harjoitella ja useita kertoja. Lempeyden ja rakkauden lisäksi siis kärsivällisyys on tarpeen. Elvis voisi hyötyä kodista, jossa olisi jo ennestään koirakaveri tukemassa kotiutumista ja tottumista uusiin ympyröihin, mutta tapauskohtaisesti muitakin vaihtoehtoja harkitaan.

Elvis on mustaruskea poika, jolla on vaaleaa rinnassa.

Päivitykset

10.4.2024

Muusikko-pentueen pojat tavattiin jälleen maaliskuun tarhavierailulla. Vierailijat toivat noutajataluttimen ja pari lelua mukanaan pojille tutustuttavaksi. Hieman yllättäen kaikki pojat olivat näistä kovin kiinnostuneita ja innoissaan, noutajatalutinta retuutettiin kaikkien toimesta. Elviksestä tuli ihan uusi puoli esiin, sillä innostui leluista kovin ja kanniskeli niitä tohkeissaan ympäri häkkiä. Elvis oli selvästi eniten innoissaan leluista, ehkä hieman pyrkii välillä jemmaamaan niitä itselleen. Oliko lelujen innostavaa vaikutusta vai muuta, mutta Elvis vaikutti nyt hieman rohkeammalta kuin aiemmin, tuli jopa hakemaan pari kertaa herkkuja kädestä eikä ihan niin paljon peesaillut muita. Toki Elviskin piti edelleen välimatkaa ihmiseen ja on hyvin tottumaton, kuten kaikki näistä.  Stingin ja Elviksen välillä syntyi pieni resurssitilanne lelusta – toki ymmärrettävää kun niin harvinaista herkkua oli tällaisiin uusiin virikkeisiin tutustuminen. Tilanne raukeaa koirien välillä kuitenkin nopeasti. Kukaan kolmikosta ei siis pelkää uusia esineitä, mutta ihmisten liikkumista väistävät ja jännittävät. Kaikki ovat tilanteessa innostuneita ja hyvin kiinnostuneita, mutta ketään pojista ei saa koskettaa.

3.12.2023

Elvis tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Elvis ssustaa yhdessä Stingin, Ludovicon ja yhden muun koiran kanssa. Kaikilla on hirmuinen meno päällä kun vieraat menevät häkkiin. Innostuneet koirulit hyppivät toistensa yli ja koppien päälle. Elvis on porukan hitaimmin lämpenevä ja pysyttelee porukan perän pitäjänä. Elvis peesaa paljon muita, tulee porukan mukana uusien ihmisten lähelle, mutta ei lähesty yksin. Kerran Elvis ajautui erilleen porukasta ja jäädessään “jumiin” nurkkaan uusien ihmisten väliin poika menee kyyryyn ja vetää hännän piiloon. Elvis väistää kohti tulevaa ihmistä, antaa koskettaa vain pienen hipaisun verran. Kun maahan pudotetaan pussi testimielessä, jotta nähdään koirien reaktio, menee Elvis muiden mukana haistelemaan maahan heitettyä pussia. Elvis säikkyy nopeita liikkeitä ja jää säikähtäessään sivummalle. Vierailun aikana Elvis ei palaudu kunnolla jännittävistä tilanteista ja onkin melko ujo ja arahko nuorukainen. Kukaan kolmikosta ei kuitenkaan pakene koppiin piiloon vaikka jännittää. Kaikilla kolmella on syyhypunkki, jota hoidetaan tarhalla.

3.7.2023

Muusikkopentue tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Elvis asustelee edelleen Ludovicon ja Stingin kanssa. Kaikki kolme tulivat kiinnostuneesti kohti vierailijoita. Veljekset ovat kiinnostuneita sekä vieraista että nameista. Kaikkia vähän kuitenkin jännittää ja perääntyvät sen jälkeen, kun ovat käyneet ihmisen luona. Pojat vuorottelevat namien otossa eikä heille tule riitaa nameista, vaan maistelevat niitä hyvässä yhteisymmärryksessä ja vaikuttavat tulevan hyvin toimeen keskenään. Elvis on ainoa, joka ei ota nameja kädestä. Sen sijaan poseerata poika osaa – hänestä saa hienosti kuvia, kun on paikallaan ja katsoo suoraan kameraan. Elvis on näistä kolmesta korkein. Veljekset myös liikkuvat yhdessä ja hakevat tukea toisistaan. Näistä kaikki sopisivat todennäköisesti hyvin toisen, rohkean koiran kaveriksi.

20.2.2023

Veljekset tavattiin jälleen tammikuun vierailulla. Häkissä on Elviksen, Ludovicon ja Stingin lisäksi edelleen yksi arempi koira. Veljekset hyppelevät ensin innoissaan ympärillä, kun menemme häkkiin. Hetken päästä Sting ja Ludovico menevät häkkiin tauottamaan. Sting ja Ludovico haistelevat myös puhelinta, ottavat herkkuja kädestä sekä nuolevat sormia. Elvis jää katselemaan kauempaa. Elvis ravistelee paljon, mutta on myös rauhallisin. Elviksestä on vaikea sanoa, että väistääkö muita koiria tai paineistuuko vieraiden läsnäolosta. Kaikki kolme ovat hyvin tottumattomia eivätkä anna koskea, mutta namit maistuvat kaikille.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Elviksen syyskuussa. Elvis asuu Stingin, Ludovicon ja aremman uroksen kanssa ja he vaikuttavat tapaamisen perusteella tulevan hyvin toimeen keskenään. Koko Muusikko-pentue on hyvin kiinnostunut ja innostunut vieraista, vaikka ovatkin tottumattomia ihmisiin. Elvis pitää kolmikosta eniten etäisyyttä ihmiseen, ilme ja olemus on kuitenkin kiinnostunut, utelias ja avoin. Elvis ei tule hakemaan herkkuja kädestä, mutta maahan heitetyt namit se syö mielellään. Toisaalta Elviksellä ei myöskään ole paljon tilaa tulla ottamaan kädestä herkkuja, kun veljet ovat niin innoissaan syömässä niitä. Elvis ottaa tukea veljistään ja hyötyisi varmasti kotonakin reippaasta koirakaverista.

10.4.2022

Elvis asuu veljiensä Ludovicon ja Stingin kanssa samassa paddockissa. Urokset tulevat hyvin toimeen keskenään, heillä on rento ja seesteinen tunnelma häkissä. Elvis suhtautuu uteliaasti vieraita kohtaan, se pitää kuitenkin enemmän etäisyyttä kuin veljensä. Elvis tulee vieraiden lähelle, mutta seuraa mieluummin käden ulottumattomissa noin metrin päässä. Elvistä helpottaa kun se saa tutustua ihmisiin omaan tahtiin, paineistuu ja tauottaa houkuttelemalla. Tulevan kodin tulee ymmärtää ajan antamisen tärkeys. Elvis vaikuttaa hieman herkältä, mutta oikein kehityskelpoiselta persoonalta, jolle tarhaelämän häly ei ole eduksi. Elvis haukkuu, jos muut haukkuvat. Koko kolmikko ikäisekseen rauhallisia.

14.1.2022

Aktiivit tapaavat muusikkopentuja paddockissa ja tunnistuksen perusteella Elvis olisi yksi näistä. Kaikki pentueen tyypit ovat innoissaan uusista ihmisistä – vaikuttavat olevan sellaisia reippaita perusteinejä kaikki. Tauottavavat jännittävää tilannetta paljon kopissa. Elvis jää vähän muiden jalkohin.

7.11.2021

Lisätty muutama uusi kuva ja video.

1.11.2021

Muusikkopentueen pojat Ludovico, Elvis, Hendrix sekä Sting jakavat häkin ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Elvistä vähän ujostuttaa, mutta tulee pienen harkinnan jälkeen hakemaan namia. Poika on tottumattoman oloinen, mutta seuraa muiden sisarusten mallia tiiviisti. Elvis voisikin hyötyä reippaasta koirakaverista. Ei kuulla haukkuvan vierailun aikana. 

14.8.2021

Mainio Elvis aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

_____________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elvis saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elvis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Elviksen  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tutustu myös näihin: