Kotia etsivä koira: LUDOVICO (Muusikko-pentue)

Ludovico on ujo, mutta utelias ihmisiä kohtaan. Hän sopisi hyvin kotiin, jossa olisi reipas koirakaveri odottamassa.
Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: noin  50 cm

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kuvaukseen adoptioprosessistamme, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
10.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Ludovico tuli tarhalle pienenä pentuna vuoden 2021 alussa 11 muun sisaruksensa kanssa. Ludovicon lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Elvis, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Katy P, Billie E, Cyndi L ja Michael J.

Ludovico on kasvaut pennusta aikuiseksi tarhalla ja on siksi vielä ihmisten suhteen tottumaton, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Tulevalta omistajalta odotetaan sitoutumista tähän, sekä koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. On tärkeää, että tulevassa kodissa ymmärretään, että tottumattoman koiran kanssa aivan kaikkea pitää harjoitella ja useita kertoja. Lempeyden ja rakkauden lisäksi siis kärsivällisyys on tarpeen. Ludovico voisi hyötyä kodista, jossa olisi jo ennestään koirakaveri tukemassa kotiutumista ja tottumista uusiin ympyröihin, mutta tapauskohtaisesti muitakin vaihtoehtoja harkitaan.

Ludovico on mustaruskea poika, jolla on vaaleaa rinnassa. Se on kooltaan aavistuksen pienempi kuin Sting ja Elvis.

Päivitykset

10.4.2024

Muusikko-pentueen pojat tavattiin jälleen maaliskuun tarhavierailulla. Vierailijat toivat noutajataluttimen ja pari lelua mukanaan pojille tutustuttavaksi. Hieman yllättäen kaikki pojat olivat näistä kovin kiinnostuneita ja innoissaan, noutajatalutinta retuutettiin kaikkien toimesta. Kukaan kolmikosta ei siis pelkää uusia esineitä, mutta ihmisten liikkumista väistävät ja jännittävät. Ludovico tulee rohkeimmin ja eniten vieraiden luokse, toisaalta myös tauottaa hieman kopissa ja säpsyilee paljon.  Erityisesti Sting ja Ludovico tulevat nuuskimaan vieraita. Kaikki ovat tilanteessa innostuneita ja hyvin kiinnostuneita, mutta ketään pojista ei saa koskettaa.

13.12.2023

Ludovico tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Ludovico asustelee Elviksen, Stingin ja yhden muun koiran kanssa. Kolmikolla on hirmuinen meno päällä kun vieraat menevät häkkiin. Innostuneet koirulit hyppivät toistensa yli ja koppien päälle. Ludovico kurkottelee nameja uusien ihmisten kädestä tullen koko ajan lähemmäs. Hän ei kuitenkaan anna vieraan koskea itseensä, mutta tuttu ihminen saa hieman silittää. Tarhalla kerrotaan, että kun vieraita ei ole paikalla, on Ludovico tutuille oikea pusupoika. Ludovico kulkee lähinnä Stingin perässä, mutta uskaltautuu hakemaan nameja kädestä myös yksin. Käy uteliaana tutkimassa myös puhelinta. Ludovico selvästi rohkaistuu ajan kanssa tutkimaan ja lähestymään enemmän.  Kukaan kolmikosta ei pakene koppiin piiloon vaikka heitä kaikkia jännittää. Kaikilla kolmella on syyhypunkki, jota hoidetaan tarhalla.

3.7.2023

Muusikkopentue tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Ludovico asustelee edelleen Stingin ja Elviksen kanssa. Ludovico on aavistuksen pienempi kuin nämä kaksi muuta.  Kaikki kolme tulivat kiinnostuneesti kohti vierailijoita. Sting  arastelee kameraa hieman. Veljekset ovat kiinnostuneita sekä vieraista että nameista. Kaikkia vähän kuitenkin jännittää ja perääntyvät sen jälkeen, kun ovat käyneet ihmisen luona. Pojat vuorottelevat namien otossa eikä heille tule riitaa nameista, vaan maistelevat niitä hyvässä yhteisymmärryksessä ja vaikuttavat tulevan hyvin toimeen keskenään. Veljekset myös liikkuvat yhdessä ja hakevat tukea toisistaan. Näistä kaikki sopisivat todennäköisesti hyvin toisen, rohkean koiran kaveriksi.

20.2.2023

Veljekset tavattiin jälleen tammikuun vierailulla. Häkissä on Ludovicon, Stingin ja Elviksen lisäksi edelleen yksi arempi koira. Veljekset hyppelevät ensin innoissaan ympärillä, kun menemme häkkiin. Hetken päästä Sting ja Ludovico menevät häkkiin tauottamaan. Sting ja Ludovico haistelevat myös puhelinta, ottavat herkkuja kädestä sekä nuolevat sormia. Ludovico hyppii pari kertaa kopin päälle kurkkimaan, kun ihminen on kopissa – seuraten veljensä Stingin esimerkkiä, joka hyppelee katolle monta kertaa. Kaikki kolme ovat hyvin tottumattomia, eivätkä anna koskea, mutta namit maistuvat kaikille.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Ludovicon jälleen syyskuussa. Ludovico asuu Elviksen, Stingin ja aremman uroksen kanssa ja he vaikuttavat tapaamisen perusteella tulevan hyvin toimeen keskenään. Koko Muusikko-pentue on hyvin kiinnostunut ja innostunut vieraista, vaikka ovatkin tottumattomia ja pitävät pientä etäisyyttä ihmisiin varsinkin aluksi. Ludovico tulee hakemaan namit kädestä ja nuolee vieraiden käsiä. Ludovico on kolmikosta kaikista eniten herkkujen perään ja tulee herkkujen voimin ihan ihmisen lähelle, mutta säpsyy liikkeitä ja ottaa etäisyyttä välillä, mutta palaa nopeasti herkkujen äärelle. Kosketusta Ludovico väistää.

10.4.2022

Ludovico asuu veljiensä Elviksen ja Stingin kanssa samassa paddockissa. Urokset tulevat hyvin toimeen keskenään, heillä on rento ja seesteinen tunnelma häkissä. Klomikko suhtautuu uteliaasti vieraita kohtaan. Ludovico on kiinnostunut vieraista, se nuuskii ilmaa, kiertää, kaartaa ja käy nuuskimassa vieraan ihoa ja vaatteitakin. Ludovico on tottumaton suoraan kosketukseen ja säpsyy hieman käden liikkeitä. Syö namit kädestä varovasti kurkottaen. Ludovicolla on omalaatuisia ilmeitä, se näyttää usein vanhukselta otsakurttuineen.  Ludovicon ulkonäkö ei ehkä ole vetovoimaisin mutta personaallinen ja hellyyttävä senkin edestä. Ludovico haukkuu jos muut haukkuvat. Koko kolmikko on ikäisekseen rauhallisia.

14.1.2022

Aktiivit tapaavat muusikkopentuja paddockissa ja tunnistuksen perusteella Ludovico olisi yksi näistä. Kaikki pentueen tyypit ovat innoissaan uusista ihmisistä – vaikuttavat olevan sellaisia reippaita perusteinejä kaikki. Tauottavavat jännittävää tilannetta paljon kopissa.

7.11.2021

Lisätty muutama uusi kuva ja video.

1.11.2021

Muusikkopentueen pojat Ludovico, Elvis, Hendrix sekä Sting jakavat häkin. Ludovico on vähän tottumattoman oloinen, mutta reipastuu nopeasti aktiivien saapuessa häkkiin. Iloinen tyyppi, joka pienestä ujoudesta huolimatta tulee hetken päästä ottamaan nameja kädestä. Aktiivit kiinnostavat ja Ludovico ottaa kovasti mallia sisaruksistaan. Reipas koirakaveri olisi varmasti tämän mieleen. Ei kuulla haukkuvan vierailun aikana.

18.8.2021

Komea Ludovico aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

_____________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ludovico saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ludovico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Ludovicon  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tutustu myös näihin: