Kotia etsivä koira: WHITNEY H (Muusikko-pentue)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.4.2024
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Whitney H on tullut tarhalle vuoden 2021 lopussa 11 sisaruksensa ja emonsa Madonnan kanssa. Michaelin lisäksi pentueeseen kuuluu StingLudovicoLennonMorrisonHendrix, Michael J, Marilyn MElvisBillie ECyndi L ja Katy P. Koirien taustasta ei tiedetä muuta, kuin että hyvin todennäköisesti ne ovat syntyneet jonkun omistetulle koiralle vahinkopentuina ja sen vuoksi kaikki hylätty tarhalle.

Puolet Whitneyn sisaruksista on jo päässyt kotiin Suomeen, mutta Whitney H on jämähtänyt tarhalle. Hyvin yksipuolisesta kasvuympäristöstä ja koronapandemia-ajan vähien ihmiskontaktien seurauksena siitä on ujo mutta utelias tyttö. Whitney asustaa häkissä veljensä Michael J:n kanssa ja kaksikko tulee erinomaisesti toimeen. Whitney kommunikoi hienosti ja käyttää paljon rauhoittavia eleitä. Vieraiden saapuessa häkkiin Whitney hypähtää kopin katolle, mikä on sen turvapaikka. Se syö mielellään vierailta nameja kädestä, mutta ei anna vieraan ihmisen koskea. Vaikka Whitney säikkyy ihmisten yllättäviä liikkeitä, uteliaana koirana se kuitenkin uskaltautuu nuolaisemaan vieraan kättä ja nuuskuttamaan hiukan puhelinta, jolla vieraat ottavat siitä kuvia. Whitneyllä on kauniit meripihkasilmät ja upeita merle-laikkuja turkissaan.

Whitney on kasvanut tarhaoloissa, eikä sillä ole mitään kokemusta sitä ympäröivästä maailmasta. Kotikoiran arkeen sopeutuminen tulee olemaan sille suuri juttu, johon se tulee tutustuttaa koiralähtöisesti. Whitneylle etsitään kotia melko rauhallisesta ympäristöstä esimerkiksi rivitalosta tai omakotitalosta. Tottumattomana koirana Whitney varmasti hyötyy mukavan koirakaverin esimerkistä, ja se luovutetaankin vain toisen koiran kaveriksi. Whitneyn omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä, sitoutuneisuutta, lämmintä sohvannurkkaa ja pulleita namitaskuja. Oikealla opastuksella Whitneyllä voisi olla valoisa tulevaisuus kotikoirana.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

21.4.2024

Whitney H:lle ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Whitneyn kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä, joilla saisimme Whitneylle lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta sekä aktivoimme Whitneyn kodin etsinnän, jos kehitys-suunta muuttuu parempaa kohti.

23.3.3024

Voi Whitney H ja Michael J, tarhaelämä ei tee heille hyvää, vaikka eivät toki muusta tiedäkään. Whitney H hyppii häkissä iloloikkia, kun tuttu hoitaja kävelee häntä kohti, mutta vieraiden kanssa Whitneyllä menee pupu pöksyyn. Vieraiden saapuessa häkkiin Whitney pysyttelee veljensä kanssa turvapaikkansa kopin lähettyvillä. Häkkiin saapuu yllättäen siivoojia, joita koirat säikähtävät ja pakenevat kopin taakse nurkkaan. Siivoojien saapumisen jälkeen Whitney oli poissa tolaltaan tämän tapahtuman jälkeen ja olikin lopun tapaamisen varsin varovainen ja säikky. Whitney otti kuitenkin varovasti nameja tutun hoitajan kädestä, mutta muita ihmisiä hän ei lähesty. Sen sijaan maahan pudotettua roskapussia Whitney käy haistamassa, mutta pakenee sen jälkeen uudelleen turvapaikkaansa. Jokusen kerran Whitney käy kiertämässä häkin, mutta on edelleen kovin järkyttynyt siivoojien aiheuttamasta säikähdyksestä. Whitney etsii osaavaa ja koirallista kotia rauhalliselta alueelta.

1.8.2023

Uusia kuulumisia Whitney H:lta! Whitney ja veljensä Michael J tavataan toukokuun lopulla tarhalla. Kun Kulkureiden toimijat menevät häkkiin sisälle, alkaa kova häsellys ja pomppiminen. Molemmat rauhoittuvat kuitenkin syömään nameja maasta ja Whitney uskaltautuukin ottamaan nameja myös kädestä. Hetken päästä Whitney tuleekin haistelemaan Kulkureiden aktiiveja. Missä on suloisen Whitney tytön oma koti?

16.2.2023

Whitney H. jännittää ihmisiä, hyppää kopin katolle, kun menemme sisään. Kopin katto on muutenkin selkeästi turvapaikka ja Whitney hyppää sinne, kun jännittää. Neiti on kuitenkin sen verran utelias, että uskaltautuu syömään nameja kädestä. Whitney esittää paljon rauhoittavia eleitä, mutta ihminen ei voi lähestyä sitä kunnolla eikä se anna koskea koskea. Whitney säpsyy enemmän kuin veljensä Michael. Höpsö Whitney meinaa tippua kopin katolta, kun hakeutuu liian lähelle ihmisiä ja säikähtää. On uteliaampi ihmisistä ja nameista kuin veli. Whitney on pääosin lähempänä ihmistä ja Michael hieman taaempana vieressä tai Whitneyn takana. Whitney lähestyy puhelinta ja nuolaisee ihmisen kättä. Hyppää alas namien perässä ja jää hetkeksi maahan. Asuvat kahdestaan Michaelin kanssa. 

12.10.2022

Kulkurien toimijat tapasivat ihanan Whitney H:n, Syyskuun Romanian matkalla. Whitney asuu yhdessä Betten kanssa häkissä.  Whitney on määräilevä, toisin sanoen “bossy” Betteä kohtaan, eikä meinaa päästää toista syömään. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos kotona on ennestään koiria. Vieraita ihmisiä kohtaan Whitney oli varuillaan, mutta kävi kuitenkin syömässä nameja kädestä, herkut muutenkin toimivat hyvänä motivaationa. Kosketus vierailta ihmisltä oli Whitneylle vielä liian jännittävä. Selvästi on tottumaton ja saattaa säpsyä tästä syystä uusia tilanteita. Muuten vaikuttaa rauhalliselta tytöltä.

17.6.2022

Whitney H. asuu edelleen tarhan pihalla vapaana. Aktiivit tapaavat Whitneyn isolla pihalla koiralaumassa. Hän tulee kiinnostuneena aktiivien luo ja seurailee tapahtumia. Suora huomio jännittää neitiä kuitenkin jonkin verran, ja jännittävässä tilanteessa hän kävelee rauhallisesti pois. Whitney on selvästi muiden sisarustensa tavalla vähän tottumaton ihmisiin ja uusiin tilanteisiin. Hän ei vielä tiedä, miten mukavaa silittely tai ihmisen lähellä olo voisikaan olla. Whitney ei uskalla tapaamistilanteessa jäädä pidemmäksi aikaa ihmisen lähelle. Aktiiveille välittyy Whitney H:sta rauhallinen ja kiltti kuva.

3.4.2022

Kultainen Whitney H. asustelee Cosoban tarhan sisäpihalla vapaana. Se on keskitasoa vapaana elävistä muusikkopennuista. Se ei ole suina päinä tutustumassa vieraisiin kuten siskonsa Katy P, mutta rauhallisen tutustumisen jälkeen se tulee uteliaana tutkailemaan vieraita ja maistelemaan namitarjontaa. Sisäpihalla onkin melkoinen meno ja Whitney tuntuukin mieluummin väistävän vilkkaampia koiria eikä sen takia tuppaudu ihmisten seuraan. Innokkaimpien koirien siirtyessä muihin touhuihin, Whitney antaa koskea ja silittää ja tuntuukin nauttivan tästä vaatimattomasta huomionosoituksestsa. Whitney on alistuva ja pehmeä ja se olisi varmasti onnellisena pienemmässä koiraporukassa, jossa huomiota olisi tarjolla tasapainoisemmin. Whitney tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa, se on kohtelias ja leikkii muiden kanssa nätisti.

Whitneyllä on reidessään karvaton alue, joka näyttää siltä, että Whitney olisi sitä kirputtanut tai mahdollisesti siihen on tullut jotain muuta osumaa. Tarhaolot ovat todella stressaavat tasapainoisellekin koiralle, joten kirputtaminen voi olla stressikäytöstä. Kirputtaminen voi olla myös kipuperäistä ja tulevan omistajan olisikin hyvä valmistautua kuvauttamaan Whitney sen kotiuduttuaan, mikäli kirputtaminen jatkuu.

29.1.2022

Muusikkopentueen herttainen Whitney H. on ikäväkseen jämähtänyt tarhalle ja ehtinyt kasvaa jo vuoden ikään, joten se siirretään aikuisten koirien kategoriaan. Onnekseen Whitney saa asustella vapaana pihamaalla, jossa se saa sosialisoida ja leikkiä muiden koirien kanssa. Whitney tuleekin erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa, se välttelee konflikteja, eikä tule riitaa resursseista. Whitney seurailee aktiiviemme perään, mutta ei aivan tohdi tulla kosketusetäisyydelle. Se ei kuitenkaan säiky tai vaikuta aralta, pikemminkin se on vain tottumaton vieraisiin ihmisiin. Whitney toivoisikin pääsevänsä jo pian kotiin, jossa se oppisi mitä kaikkea ihanaa oma ihminen voikaan elämään tuoda! Tottumattomuutensa takia Whitneyn kotiutumiseen on varattava reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja nameja. Koulutuksen on oltava ehdottoman koiralähtöistä ja tulevan omistajan olisi hyvä perehtyä koirien kommunikointiin ja elekieleen.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm.

15.1.2022

Aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla joulukuun puolessa välissä ja tapasivat myös Whitneyn.  Whitney asuu Michael-veljensä kanssa edelleen päivät vapaana tarhan isolla piha-alueella. Whitney hyörii muiden koirien mukana, mutta vaikuttaa siltä, että sekä Whitney että veljensä väistävät muita koiria, joten pysyttelevät vieraita koko ajan seuraavan kiinnostuneen koiralauman reuna-alueilla.  Tyttö ei ole säikky eikä vaikuta aralta vaan on kohtelias kuten jo lokakuun vierailulla havaittiin ja varmastikin myös tottumaton vieraisiin ihmisiin. Whitney väistää tilanteissa, joissa on kilpailua resursseista eikä käy hakemassa vierailta nameja vaan seurailee tilannetta kauempaa.  

22.11.2021

Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Whitneyn vieraillessaan Cosoban tarhalla lokakuun loppupuolella.  Whitney on entisestään kaunistunut ja on rauhallisen ja tasapainoisen oloinen tyttö. Whitney asuu nykyään päivät vapaana tarhan pihalla monen muun koiran kanssa. Whitney on kiinnostunut ihmisistä ja tulee reippaasti ottamaan nameja kädestä. Pikkuisen tyttö hätkähtää nopeita liikkeitä ja on tottumaton kosketukseen, mutta reipastuu kotona varmasti nopeasti. Whitney suhtautuu isossa koiralaumassa kohteliaasti toisiin koiriin eikä hauku.

17.8.2021

Whitney H on päässyt mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja etsii sitä omaa kotia.

—————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Whitney H saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Whitney H on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Whitney H:n  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.