Päivitetty 15.01.2022

Kotia etsivä koira: WHITNEY H (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba )
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.1.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Whitney H on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Whitneyn lisäksi pentueeseen kuuluu Elvis, Ludovico, Sting, Lennon, Morrison, Hendrix, Billie E, Marilyn M, Katy P, Cyndi L ja Michael J.  Pennut tulevat hyvin toimeen keskenään ja toistaiseksi ovat uteliaita sekä kiinnostuneita ihmisistä. Ne antavat hyvin koskea ja käsitellä, mutta osaa se jännittää. Ihmiskontaktien puute kuitenkin huolettaa Adinaa – pennut saattavat tulla araksi, kun ne kasvavat. Pennut haukkuvat jonkin verran, niin kuin normaaliin koirakäytökseen kuuluukin.

Whitney on nyt noin 47-50 cm korkea ja painaa 15-17 kg. Hän kasvaa todennäköisesti keskikoiseksi nartuksi.

Tälle tytölle etsitään aktiivista perhettä, joka kärsivällisesti ja positiivisilla koulutusmenetelmillä voisi opastaa Whitneyn kotikoiran tavoille. Tytöllä on erikoinen väritys ja hän on todella kaunis. Oikealla opastuksella hänellä voisi olla valoisa tulevaisuus kotikoirana. Hänestä voisi saada kivan harrastuskaverin tai hyvää seuraa pitkille lenkeille. On kuitenkin hyvä huomioida, että monet arjen asiat ovat Whitneylle täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen saattaa vaatia aikaa.

Päivitykset

15.1.2022
Aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla joulukuun puolessa välissä ja tapasivat myös Whitneyn.  Whitney asuu Michael-veljensä kanssa edelleen päivät vapaana tarhan isolla piha-alueella. Whitney hyörii muiden koirien mukana, mutta vaikuttaa siltä, että sekä Whitney että veljensä väistävät muita koiria, joten pysyttelevät vieraita koko ajan seuraavan kiinnostuneen koiralauman reuna-alueilla.  Tyttö ei ole säikky eikä vaikuta aralta vaan on kohtelias kuten jo lokakuun vierailulla havaittiin ja varmastikin myös tottumaton vieraisiin ihmisiin. Whitney väistää tilanteissa, joissa on kilpailua resursseista eikä käy hakemassa vierailta nameja vaan seurailee tilannetta kauempaa.  

22.11.2021
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Whitneyn vieraillessaan Cosoban tarhalla lokakuun loppupuolella.  Whitney on entisestään kaunistunut ja on rauhallisen ja tasapainoisen oloinen tyttö. Whitney asuu nykyään päivät vapaana tarhan pihalla monen muun koiran kanssa. Whitney on kiinnostunut ihmisistä ja tulee reippaasti ottamaan nameja kädestä. Pikkuisen tyttö hätkähtää nopeita liikkeitä ja on tottumaton kosketukseen, mutta reipastuu kotona varmasti nopeasti. Whitney suhtautuu isossa koiralaumassa kohteliaasti toisiin koiriin eikä hauku.

17.8.2021
Whitney H on päässyt mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja etsii sitä omaa kotia.

—————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Whitney H saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Whitney on steriloitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Whitneyn yhteyshenkilö on: Outi Kekkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa