Päivitetty 17.06.2022

Kotia etsivä koira: WHITNEY H (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba )
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.6.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Whitney H on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Whitneyn lisäksi pentueeseen kuuluu Elvis, Ludovico, Sting, Lennon, Morrison, Hendrix, Billie E, Marilyn M, Katy P, Cyndi L ja Michael J.  Pennut tulevat hyvin toimeen keskenään ja toistaiseksi ovat uteliaita sekä kiinnostuneita ihmisistä. Ne antavat hyvin koskea ja käsitellä, mutta osaa se jännittää. Ihmiskontaktien puute kuitenkin huolettaa Adinaa – pennut saattavat tulla araksi, kun ne kasvavat. Pennut haukkuvat jonkin verran, niin kuin normaaliin koirakäytökseen kuuluukin.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm.

Tälle tytölle etsitään aktiivista perhettä, joka kärsivällisesti ja positiivisilla koulutusmenetelmillä voisi opastaa Whitneyn kotikoiran tavoille. Tytöllä on erikoinen väritys ja hän on todella kaunis. Oikealla opastuksella hänellä voisi olla valoisa tulevaisuus kotikoirana. Hänestä voisi saada kivan harrastuskaverin tai hyvää seuraa pitkille lenkeille. On kuitenkin hyvä huomioida, että monet arjen asiat ovat Whitneylle täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen saattaa vaatia aikaa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

17.6.2022

Whitney H. asuu edelleen tarhan pihalla vapaana. Aktiivit tapaavat Whitneyn isolla pihalla koiralaumassa. Hän tulee kiinnostuneena aktiivien luo ja seurailee tapahtumia. Suora huomio jännittää neitiä kuitenkin jonkin verran, ja jännittävässä tilanteessa hän kävelee rauhallisesti pois. Whitney on selvästi muiden sisarustensa tavalla vähän tottumaton ihmisiin ja uusiin tilanteisiin. Hän ei vielä tiedä, miten mukavaa silittely tai ihmisen lähellä olo voisikaan olla. Whitney ei uskalla tapaamistilanteessa jäädä pidemmäksi aikaa ihmisen lähelle. Aktiiveille välittyy Whitney H:sta rauhallinen ja kiltti kuva.

Lisätty Whitney H:sta muutama uusi kuva.

3.4.2022

Kultainen Whitney H. asustelee Cosoban tarhan sisäpihalla vapaana. Se on keskitasoa vapaana elävistä muusikkopennuista. Se ei ole suina päinä tutustumassa vieraisiin kuten siskonsa Katy P, mutta rauhallisen tutustumisen jälkeen se tulee uteliaana tutkailemaan vieraita ja maistelemaan namitarjontaa. Sisäpihalla onkin melkoinen meno ja Whitney tuntuukin mieluummin väistävän vilkkaampia koiria eikä sen takia tuppaudu ihmisten seuraan. Innokkaimpien koirien siirtyessä muihin touhuihin, Whitney antaa koskea ja silittää ja tuntuukin nauttivan tästä vaatimattomasta huomionosoituksestsa. Whitney on alistuva ja pehmeä ja se olisi varmasti onnellisena pienemmässä koiraporukassa, jossa huomiota olisi tarjolla tasapainoisemmin. Whitney tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa, se on kohtelias ja leikkii muiden kanssa nätisti.

Whitneyllä on reidessään karvaton alue, joka näyttää siltä, että Whitney olisi sitä kirputtanut tai mahdollisesti siihen on tullut jotain muuta osumaa. Tarhaolot ovat todella stressaavat tasapainoisellekin koiralle, joten kirputtaminen voi olla stressikäytöstä. Kirputtaminen voi olla myös kipuperäistä ja tulevan omistajan olisikin hyvä valmistautua kuvauttamaan Whitney sen kotiuduttuaan, mikäli kirputtaminen jatkuu.

29.1.2022

Muusikkopentueen herttainen Whitney H. on ikäväkseen jämähtänyt tarhalle ja ehtinyt kasvaa jo vuoden ikään, joten se siirretään aikuisten koirien kategoriaan. Onnekseen Whitney saa asustella vapaana pihamaalla, jossa se saa sosialisoida ja leikkiä muiden koirien kanssa. Whitney tuleekin erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa, se välttelee konflikteja, eikä tule riitaa resursseista. Whitney seurailee aktiiviemme perään, mutta ei aivan tohdi tulla kosketusetäisyydelle. Se ei kuitenkaan säiky tai vaikuta aralta, pikemminkin se on vain tottumaton vieraisiin ihmisiin. Whitney toivoisikin pääsevänsä jo pian kotiin, jossa se oppisi mitä kaikkea ihanaa oma ihminen voikaan elämään tuoda! Tottumattomuutensa takia Whitneyn kotiutumiseen on varattava reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja nameja. Koulutuksen on oltava ehdottoman koiralähtöistä ja tulevan omistajan olisi hyvä perehtyä koirien kommunikointiin ja elekieleen.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm.

15.1.2022

Aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla joulukuun puolessa välissä ja tapasivat myös Whitneyn.  Whitney asuu Michael-veljensä kanssa edelleen päivät vapaana tarhan isolla piha-alueella. Whitney hyörii muiden koirien mukana, mutta vaikuttaa siltä, että sekä Whitney että veljensä väistävät muita koiria, joten pysyttelevät vieraita koko ajan seuraavan kiinnostuneen koiralauman reuna-alueilla.  Tyttö ei ole säikky eikä vaikuta aralta vaan on kohtelias kuten jo lokakuun vierailulla havaittiin ja varmastikin myös tottumaton vieraisiin ihmisiin. Whitney väistää tilanteissa, joissa on kilpailua resursseista eikä käy hakemassa vierailta nameja vaan seurailee tilannetta kauempaa.  

22.11.2021

Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Whitneyn vieraillessaan Cosoban tarhalla lokakuun loppupuolella.  Whitney on entisestään kaunistunut ja on rauhallisen ja tasapainoisen oloinen tyttö. Whitney asuu nykyään päivät vapaana tarhan pihalla monen muun koiran kanssa. Whitney on kiinnostunut ihmisistä ja tulee reippaasti ottamaan nameja kädestä. Pikkuisen tyttö hätkähtää nopeita liikkeitä ja on tottumaton kosketukseen, mutta reipastuu kotona varmasti nopeasti. Whitney suhtautuu isossa koiralaumassa kohteliaasti toisiin koiriin eikä hauku.

17.8.2021

Whitney H on päässyt mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja etsii sitä omaa kotia.

—————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Whitney H saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Whitney on steriloitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Whitneyn yhteyshenkilö on: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.