Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: SMITHY


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

 

29.11.2015
Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Maan ratkaisu tilanteeseen ovat kunnalliset koiratarhat, joiden olot ovat todella epäinhimilliset. Monet epäonniset hylätyt koirat päätyvätkin rankkurien toimesta näille tarhoille, josta niillä on häviävän pieni mahdollisuus päästä ikinä elävänä ulos. Toisinaan Kulkurien yhteistyökumppanien tarhoilla on niin hyvä koiratilanne, että heillä on mahdollisuus ottaa sinne turvaan muutama onnekas koira kunnallisilta tarhoilta. Niin oli käynyt nytkin, kun Glinalla vapaaehtoisena toimiva Stephanie oli ollut käymässä läheisellä kunnallisella tarhalla.

Juuri Stephanien vierailun aikaan eräs koira oli ollut synnyttämässä pentuja ja Stephanie päätti välittömästi pelastaa emon ja täysin puolustuskyvyttömät vastasyntyneet pennut mukaansa. Nopeasta toiminnasta huolimatta viidestä pennusta vain kaksi oli tarpeeksi vahvoja selvitäkseen elämänsä rankasta alusta. Nyt nämä kaksi selviytyjää ovat kasvaneet tarpeeksi vanhoiksi päästäkseen Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta toivottavasti omiin koteihinsa.

Will ja Smithy ovat normaaleja, tasapainoisia ja reippaita pentuja. Ne tutkivat maailmaa uteliaina ja ovat todella ihmisrakkaita. Smithy on pennuista hieman rauhallisempi. Se ottaa vieraat vastaan iloisen rauhallisesti eikä jännitä edes sylissä oloa.

Smithy on tällä hetkellä noin 5-6 kiloa painava ja 30 cm korkea. Siitä kasvaa luultavasti hieman veljeään pienempi, keskikokoinen koira.

28.12.2015
Lisätty suloiselle Smithylle uusia kuvia.

1.2.2016
Smithy on edelleen oma suloinen, pörröinen itsensä – nyt vaan hieman isompana versiona. Tarhan vähistä ihmiskontakteista ja vaativista olosuhteista huolimatta se on säilyttänyt kiltin ja ystävällisen luonteensa. Smithy on äärimmäisen ihmisrakas ja lempeä ja se kaipaisi selvästi läheisyyttä ja ihmisen seuraa. Tällä hetkellä Smithy jakaa häkkinsä veljensä Willin ja toisen urospennun Baxin kanssa ja kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään. Smithy on porukasta ehdottomasti rauhallisin, vaikka siitäkin kyllä löytyy pennuille tyypillisesti virtaa ja vauhtia. Leikkimisen ja painimisen lomassa Smithy istuskelee usein pohtivan näköisenä katselemassa, mitä häkin ulkopuolella tapahtuu. Smithy on iloinen ja menevä nuori mies, jolta löytyy kuitenkin myös hyvin tarkkaavainen ja filosofinenkin puoli.

11.3.2016
Onnekas Smithy on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

17.4.2016
Hurmaava Smithy matkusti eilen omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Smithy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Smithy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Smithy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.