Kotia etsivä koira: MALAGA

Suloinen Malaga etsii kotia, joka on valmis antamaan aikaa ja ymmärrystä kotikoiran elämään ja käsittelyyn tottumattomalle pienelle suloisuudelle.
Syntymäaika: ~2020-2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
Kokoarvio: 25-28cm / 7-8kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.3.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Mihai on yrittänyt napata Malagaa kadulta kiinni jo aiemmin siinä alkuun onnistumatta, mutta sai tämän söpöliinin lopulta pelastettua tarhalle. Vaikka Malaga onkin käsittelyyn ja kotikoiran elämään tottumaton, tulee se silti avoimesti vieraidenkin ihmisten luokse tervehtimään. Tassuihin koskeminen ja syliin nostaminen on Malagalle vierasta ja nämä toimenpiteet saavatkin neidin poistumaan paikalta. Namit saavat Malagan ilmeen kuitenkin kirkastumaan ja hän palaa mielellään takaisin ihmisten luokse herkkuja napsimaan. Silittäminen ja huomion antaminen on tälle pienelle hyvinkin mieluista. Malaga tulee omien häkkikaveriensa kanssa hyvin toimeen, mutta räyhää naapurihäkin koirille.

Malaga tulee tarvitsemaan paljon aikaa uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin tutustumiseen. Kotikoiran taitoihin tulee tutustua rauhassa ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja täysin koiran ehdoilla. Malagan pienet jalat ja vankka ruumiinrakenne vaativat tarkkaavaisuutta ravinnon ja liikunnan suhteen, jotta lyhyet jalat eivät saa osakseen turhaa kuormitusta. Malaga voisi sopia joko ainoaksi koiraksi tai hänellä voisi olla kotona odottamassa turvallinen koirakaveri.

 

Päivitykset
18.3.2024
Suloinen Malaga töpöttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä loppuelämän kotia <3
 

 

 

 
 
 
 
 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Byman Varzeshkhah

Tutustu myös näihin: