Kodin saanut koira: BAX

Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta

 

Baxin alkutaival on hyvin tavallinen kodittoman koiran tarina Romaniassa. Bax oli ensin otettu perheenjäseneksi Romanialaiseen perheeseen ja jo kolmen viikon kuluttua, oli perhe heittänyt koiran oman onnensa nojaan kadulle, jossa Bax itki entisen kotinsa portin takana. Syyksi riitti, että pentu pissasi sisälle ja jyrsi tavaroita. Aktiivimme Veera, joka asuu tällä hetkellä Romaniassa, ei voinut ohittaa entisen naapurinsa koiraa ja näin oli hänen otettava Bax suojaan ja toimitti hänet A Doua Sansan Glinan tarhalle.

Bax on ollut peruspentu, riehakas ja energiaa täynnä. Tänä päivänä Bax on maltillisen energinen koira. Paljon on koira rauhoittunut pentuajoista ja nyt on tarhalla vastassa rakkautta ja hyväntuulisuutta jakava nuori koira. Baxista saisi jonkinlaisen harrastekoiran, sillä katsekontakti ja sopivassa määrin energiaa antavat osviittaa siihen, että tekeminen olisi varmasti mieluista puuhaa Baxille. Bax omaa kimeän äänen, mutta käyttää tuota harvemmin nykyään.

Bax on saavuttanut aikuisiän korkeuden ja on tällä hetkellä noin 50 – 55 cm ja paino noin 20 kg.

11.12.2017
30.11.2017  on tärkeä päivämäärä, silloin Bax kohtasi oman ihmisenä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Glinan mudat on nyt lopullisesti takanapäin. Paljon onnea kodille ja Baxille parhainta uutta elämää.

13.11.2017
Baxin pitkä odotus on päättynyt, hänet on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

31.8.2017
Pentuajan riehuminen on jäänyt Baxilla taakse ja maltillinen nuori koira astunut tilalle. Toki energiaa vielä löytyy, mutta nyt on rauhoittuminen ja keskittyminen tullut mukaan luonteeseen.  Bax ei jännitä uusia ihmisiä, vaan luottavaisin mielin tulee tervehtimään ja ottaa reippaasti tarjotut namit suuhunsa.

15.5.2017
Aktiivimme olivat toukokuun alussa Romaniassa ja näkivät myös Baxin Glinan tarhalla. Bax ei ole muuttunut, vaan edelleen on oma touhukas itsensä, mutta omaa myös kohteliaan käytöksen. Kaiken maailman temppuja, kuten kuten kuolleeksi tekeytyminen, aamutossujen nouto ja tiskikoneen kiinni laittaminen, sujuisi Baxilta luultavasti helposti, kuhan palkkio on neuvoteltu hyväksi heti alkuun. Hauskuutta tässä koirassa varmasti riittää ja toiminta on se taikasana, jota Bax arvostaa.

23.3.2017
Baxin elämä tarhalla jatkuu ja aikaa kuluu. Muutoksia ei Baxissa ole juurikaan tapahtunut, on edelleen kiltti ja ystävällinen sekä energinen koira, vaikka hienoista muutosta on tapahtunut tuossa energian määrässä. Enään ei ole pentumaisen riehakas, vaan enempikin koira, jonka kanssa voisi tehdä ja harrastaa. Maltillisesti jaksaa odottaa namipalaa, ja intesiivisen tuijotuksen namiin, saa luultavasti vaihdettua koulutuksella toimivaksi katsekontaktiksi.

21.11.2016
Energinen ja komea Bax on viettänyt kohta jo vuoden tarhalla. Nuori herra on tällä hetkellä kahden nartun kanssa samassa häkissä ja näiden kanssa tulee erinomaisesti toimeen. Haukkuminen on Baxilla vähentynyt. Mikäli etsit aktiivista koiraa, ja haluat kaverin, joka ei sano ei …lähes mihinkään. Video lisätty.

15.7.2016
Pian Bax siirtyy pennuista aikuisiin kodinetsiöihin, mutta vielä Bax on energiaa tulvillaan, kuin pentu konsanaan ja haukahtelee erinlaisille asiolle ja innostuu myös toisten koirien hakunnasta, joka tietenkin korostuu tarhalla, jossa useampi sata koiraa haukkuu, kuka mistäkin syystä. Ihmistä Bax rakastaa kovin ja yksi syy haukkumiseen, on myös ihmisen huomion hakeminen. Bax on se iloinen ja kaikkien kaveri, joka viihdyttää vaudikkaalla menollaan. Uusi kuvia lisätty.

30.5.2016
Bax on saanut häkin itselleen, joten henkinen kasvu on myös alkanut.  Bax on nyttemmin energinen koira ja tuntuu, että sillä on myös jonkilaista huumoria ilmeissään. Paikoillaan ei se malta juurikaan pysyä, kun kaikki pitää käydä tervehtimässä, ja moneen kertaan, häntä hauskasti selänpäällä viskaten. Bax on erittäin kiltti ja sosiaalinen, se tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Bax asuttaa häkkiään uusien koirien kanssa, ja toinen näistä on pienikokoinen Zaska tyttönen.  Kokoa Baxilla on noin 55 cm

30.3.2016
Baxista on jo varttunut hyvää vauhtia komea nuori koira. Turkin värin on vielä arvuuttelua, mikä mahtaa olla se lopullinen väri, mutta tuokin selvinee, kun loputkin karvat ovat tippuneet ja vaihtuneet uuteen. Bax on elänyt häkissä Willin ja Smithyn kanssa ja tämän kaksikon mellastaessa, on Bax enempikin sivusta seuraaja, olematta kuitenkaan mikään reppana, hän on vain rauhaa enemmän arvostava koira. Ihmistä kohtaan, Bax on avoin ja nauttii rapsutuksista sekä huomiosta ja on erittäin kohtelias.

28.12.2015
Veeran viedessä Baxia tarhalle, pysähtyivät he A Doua Sansan lahjoitusruokakeräykseen ja Bax hurmasi olemuksellaan kaikki. Uusia asioita hetken jännittää ja ihmettelee, mutta rentoutuu nopeasti ja alkaa touhottaa ja olemaan utelias. Muita koiria jonkun verran jännitti myös alkuun ja seurasi tilannetta hieman kauempaa, kunnes omaan tahtiin tulee ystävällisesti tutustumaan. Ihmiset se otti kaikki häntä vispaten vastaan ja varsinkin miehistä se tuntui tykkäävän erityisen paljon.
A Doua Sansan tarhalla Bax jakaa häkkinsä Willin ja Smithyn kanssa ja elo näiden kahden muun vintiön kanssa sujuu leikkien. Bax on reipas ja iloinen ja touhuaa pennun juttuja, niin kuin pennun pitää saada touhutakin.
———————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bax saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bax on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: