Kodin saanut koira: JACKY

Syntymäaika: Noin 2008
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (yksityinen fosteri/Luiza Mandru)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta:

20.6.2016
Luiza Mandru on Kulkurien pitkä-aikainen ja luotettava yhteistyökumppani ja ystävä. Hänen ja hänen miehensä ansiosta sadoilla koirilla on ollut mahdollisuus päästä turvaan ja aloittaa uuden elämän, rakastettuina perheenjäseninä.

Luiza on eläinystävä suurella sydämellä ja hän tekee kaikkensa jotta eläimillä olisi hyvät oltavat ja hän pyrkii pitämään niin kodin kuin pihan mahdollisimman stressittömänä alueena. Tästä syystä hän on myös joutunut turvautumaan ulkopuoliseen apuun huolehtiakseen koirista. Viisi koiraa ovat odottaneet omaa mahdollisuuttaan onneen, yksityisellä fosterilla, hieman pidemmän ajomatkan päästä Luizan talolta. Tämän viisikon Luiza on ottanut turvaan kadulta jossa nämä asuivat, kun riski koirarankkureiden kiinniottamiseen kasvoi huomattavasti.

Yksi näistä koirista on Jacky.

Jacky on luonteeltaan kiltti ja lempeä ja vaikuttaa siltä, että poika aina hymyilisi. Jacky pitää kovasti ihmisistä ja ystävällinen ja kohtelias, se ei tee itsestään suurta numeroa mutta nauttii joka hetkestä jolloin saa huomiota. Tarhaolo ei ainakaan näytä vaikuttaneen Jackyn mielialaan kovin negatiivisesti sillä vaikuttaa siltä, että tämä hurmuri aina olisi hyvällä tuulella.

Jacky on arvion mukaan noin 8-vuotias, 50cm korkea ja painoltaan noin 20kg.

Tarhalla Jacky ei ainakaan ole kova haukkumaan, joten uskallamme sanoa, että todennäköisesti myös kerrostaloasuminen onnistuisi. Tulevan kodin pitää kuitenkin huomioida, että Jackyn ruumiinrakenteen ja iän vuoksi hissi voisi olla hyvä lisä kerrostalossa, mikäli asunto sijaitsee kerroksessa johon tarvitaan rappusia.

Jackya ei luovuteta kissakotiin, sillä kissojen jahtaaminen on mieluisaa puuhaa Jackyn mielestä ja vaikka ikää on jo hieman riittävästi seniorikategoriaan, vauhtia Jackylla kyllä piisaa!

Nykytilanne:

14.12.2017
Yhteisymmärryksessä Jackyn varannut perhe, Luiza ja Kulkurit ovat tulleet siihen päätökseen, että Jacky ei joudu enää kestämään mullistavia muutoksia elämässään vaan saa jäädä asumaan Mandrujen luokse loppuelämänsä ajan. Ukkeli on siis kotona <3 . Kiitos perheelle, joka huomasi Jackyn ja avasi sydämensä tälle hienolle sennulle ja myös siitä, että olette kokoaika ajatelleet asioita siten, mikä olisi Jackyn kohdalla paras ratkaisu.

27.9.2017
Tänään koitti vihdoinkin se päivä, jota moni on odottanut. Päivä joka muuttaa erään seniori ikään kerenneen koirapapan loppuelämän. Jackyn ei tarvitse viettää elämäänsä tarhalla vaan pääsee nauttimaan oman perheen pariin, oman kodin rauhasta, rakkaudesta ja huolenpidosta.

 

5.4.2017
Sain Luizalta kivan videotervehdyksen tänä iltana. Jacky on hieman piristynyt talven väistyttyä ja kun on päässyt välillä hieman pois häkistään. Tassua ukkeli tarjoaa, kenties rapsutusten tai herkkujen toivossa?

15.3.2017
Saimme tuoreita kuvia Jackysta. Jackyn jo pitkään tuntenut Luiza Mandru kertoi toivovansa, että pian pystyisi ottamaan Jackyn luokseen hoitoon jotta se pääsisi enempi kotioloihin sillä hänen mielestä Jacky näyttää kuvissa kovin murheelliselta. Ja kyllähän Jacky varmasti kovin mielellään muuttaisikin jo omaan kotiin, jossa pääsisi ehkä nauttimaan sohvan pehmeydestä ja hyvästä hoivasta sekä ihanasta loppuelämästä.

8.3.2017
Tapasin Jackyn tammikuussa kun kävimme Romaniassa. Jacky on kovin hellyyttävä herrasmies, varovaisesti ja rauhallisesti se tuli hakemaan huomiota ja selvästi osasi varoa, ettei jäänyt isomman kaverin jalkoihin. Jacky on odottanut oman kodin löytymistä jo pitkään. Se on elänyt tarhalla jo suunnilleen neljä vuotta ja ennen sitä se eli eräässä laumassa kaduilla.

Jackylle on lähipäivinä tulossa uusia kuvia.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jacky saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jacky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jackyn yhteyshenkilö:  Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: