Päivitetty 10.12.2017

Kodin saanut koira: KAYLA


Syntymäaika: 6/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat

09.10.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Roxana sai kuulla kesä- heinäkuun vaihteessa pienestä koiraperheestä, joka asui hänen yksityisen tarhansa lähellä olevalla pellolla. Viimeisillään pentuja odottava narttukoira oli hylätty tälle pellolle ja sinne Kayla sisaruksineen syntyi. Jollain keinolla äiti ja lapsukaiset olivat onnistuneet selättämään paahtavat helteet, kaatosateet ja selviämään ruuan puutteesta ja muista katujen kauheuksista. Roxana lähti katsomaan koiria ystävänsä kanssa ja he päätyivätkin noukkimaan pennut sekä äidin mukaansa. Tarina ei kerro kuinka paljon pentuja on alunperin ollut, mutta Kayla ja sen kolme sisarusta olivat sangen onnekkaita. Nyt koirat ovat Roxanan yksityisellä tarhalla turvassa ja odottavat siellä loppuelämän kotejaan.  Näistä neljästä pennusta Villy, Kaylan veli, on jo adoptio-ohjelmassamme ja nyt on myös Kaylan vuoro alkaa etsiä sitä loppuelämän kotiaan.

Kayla on täydellinen pieni neitokainen. Kayla on utelias, sosiaalinen, ihmisrakas ja reipas koiranalku. Tyttö ei ole pentueensa rämäpäisin tyyppi, mutta veljeään Villyä selvästi uskaliaampi. Vauhtia ei tämän tytön päivistä puutu, sillä Kayla saa viettää päivänsä muiden suurinpiirtein samanikäisten pentujen kanssa leikkien. Kayla onkin todella koirasosiaalinen ja tulee tarhalla kaikkien kanssa toimeen. Kaylasta oikein huokuu sen iloinen ja avoin asenne elämää kohtaan ja tytön seurasta ei voi muuta kuin nauttia. Kayla on päässyt harjoittelemaan jopa hihnassa kävelyä, mutta tähän mennessä treenit ovat johtaneet lähinnä jäätymiseen. Hihnassa kulkeminen on siis vielä sen verran vierasta ja jännittävää puuhaa. Kayla ei ole haukkunut tarhalla ollessaan.

Kaylasta odotetaan kasvavan keskikokoinen eli noin 45-50cm korkea ja 15-20kg painava.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

10.12.2017
Sanattoman kaunis Kayla saapui eilen Suomeen ja jatkoi matkaa kentältä oman perheen syleilyssä <3

31.10.2017
Suloinen Kayla tyttönen ollaan tänään varattu ikiomaan kotiinsa <3 Onnea Kayla ja perhe!

——————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kayla saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kayla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Kayla tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.