Nora Anttila

Koirien yhteyshenkilö, Carpe-projekti

Sähköposti: nora.anttila@kulkurit.fi
Puhelin: +358 44 523 1409

Heippa! Olen Nora Anttila ja asustelen Harjavallassa, keskellä metsiä ja peltoja, koirieni kanssa.

Kiinnostukseni juuret rescuetoimintaan ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseen maailmanlaajuisesti, johtavat jo lapsuudesta. Olen aina ollut todella eläinrakas ja jo nuorella iällä ilmoitin vanhemmille, että haluan adoptoida koiran. Vanhempani eivät vielä silloin näyttäneet vihreää valoa unelmilleni ja hyvä niin. Sain kuitenkin ensimmäisen koirani ollessani 13 vuotias ja tästä asti meillä on aina ollut koiria. Kyseisen koiran tarina kuitenkin päättyi surullisesti ja noin kolmen yhteisen vuoden jälkeen jouduin tekemään elämäni vaikeimman päätöksen ja antamaan toisen puoliskoni lentää sateenkaarisillan valoisammalle puolelle. Näiden vuosien aikana olen kuitenkin oppinut hurjasti ja kasvanut sekä ihmisenä että koiranomistajana, kiitos vanhempieni.

Matkallani tähän pisteeseen olen ollut tekemisissä jos jonkinlaisten koirien kanssa. Urosten ja narttujen, pienten ja isojen, paljon sairastavien ja terveiden, rohkeiden ja arkojen, erittäin vahva luonteisten sekä todella miellyttämishaluisten kanssa ja hetkeäkään en vaihtaisi pois. Olen ollut myös niin onnekas, että olen saanut olla seuraamassa ongelmakoirakouluttajan työtä ja oppinut tästäkin paljon. Olenkin positiivisen kouluttamisen puolestapuhuja ja vastustan vahvasti koiran pakottamista, ja pelon tai kivun kautta kouluttamista missä tahansa tilanteessa. Mielestäni on äärettömän mielenkiintoista oppia ymmärtämään koiran pienimpiäkin eleitä ja ohjastaa koiraa toimimaan oikein tämän tietotaidon pohjalta.

Suuri toiveeni omasta rescuesta täyttyi kesäkuussa 2015, kun puolen vuoden odotuksen jälkeen Kulkureiden kautta tullut seniori Tita, lensi Suomeen. Tällä hetkellä porukkaamme kuuluu Titan lisäksi myös Romaniasta Kulkureiden kautta tulleet Mocca (ent. Cafeluta) ja Orly. Hännänhuippuna porukan perässä viilettää cavalier narttu Nenna. Nennalla on yläpurenta, jonka takia ei sovellu näyttelyihin ja on monen silmissä “hyödytön” koira, mutta meille äärettömän rakas. Panostan koirieni kanssa parhaaseen elämänlaatuun, mitä niille voin vaan tarjota. Omien koirien lisäksi mukana menossa monesti pyörii kotihoitolaisia.

 

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.