Kotia etsivä koira: ELOISE

Ihmisrakas ja avoin Eloise etsii liikunnalista kotia, jossa hymytyttö saa kokea koiramaisen elämän rakkaana perheenjäsenenä.
Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:57 cm/27 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Eloisen tiedossa oleva tarina alkaa Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jonne todennäköisesti sen entinen omistaja on Eloisen hylännyt. Onnekseen Eloise ei ehtinyt olla kauaa kunnallisella tarhalla, kun Ioana löysi sen ja antoi Eloiselle paikan Cosoban tarhalta. Cosoban tarhalla Eloise on asunut jo kaksi vuotta. Tapasimme valloittavan Eloisen huhtikuussa 2024 ja valitsimme hänet adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

Eloise asuu uroskoiran kanssa samassa häkissä. Tavatessamme hän pääsee vapaaksi tarhan pihalle juoksemaan ja tutustumaan meihin, vieraisiin ihmisiin. Eloise ei ole lainkaan varautunut, vaan päinvastoin hän rakastaa varauksetta kaikkia tapaamiaan ihmisiä välittömästi. Eloise käy moikkaamassa vuorotellen kaikki ihmisia, kellahtaa onnesta selälleen, pussaillee, nauttii maharapsutuksista ja käy välillä jaloittelemassa ja nauttimassa nurmikosta tassujensa alla, kunnes kellahtaa taas ihmisen syliin. Siinä on kaikki mitä Eloise pitää maailmassa parhaimpina asioina.

Eloise on noin neljä-vuotias steriloitu narttu, joka on kooltaan noin 55-57 cm ja noin 27 kg. Eloise on luonteeltaan tarhaoloissa avoin, sosiaalinen, ihmisrakas, leikkisä ja reipas. Eloise on myös aktiivinen ja energinenkin koira, joka varmasti kotona tarvitsee sopivasti liikuntaa, virikkeitä ja lempeää koulutusta. Eloise vaikuttaa aika pehmeältä ja tasapainoiselta koiralta, mutta tarhaoloissa ruoka on Eloiselle tärkeä resurssi, josta se voi kanssaan asuvalle urokselle rähähtää. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon että tarhalla resursseja on koirillakin hyvin vähän ja ruoka on yksi niistä ainoista tylsien päivien kohokohdista, joten on ymmärrettävää jos se joskus aiheuttaa kiivaitakin tunteita. Eloise ei myöskään tarhalla tuntunut hätkähtävän lainkaan äkillistä yllättävää tilannetta kun iso vesipullo vahingossa tippui kädestä melkein hänen päälleen.

Eloise voisi sopia monenlaiseen kotiin. Kodissa voisi olla kiva, reipas uroskoira ennestään tai sitten Eloise voisi sopia ainoaksikin koiraksi. Ihan keskustaan emme Eloisea luovuta ja tulevalla kodilla tulisi olla jonkin verran koirakokemusta ennestään, sekä motivaatiota ja resursseja tarjota Eloiselle rauhallista ja kärsivällistä kotiuttamista, palkitsevia hetkiä ja paljon koiramaista tekemistä uudessa elämässään omassa kodissaan.

Päivitykset

3.5.2024
Hymytyttö Eloiselle lisätty uusi ihana profiilikuva. Jospa hän pian hurmaisi tulevan perheensä!

27.4.2024
Eloise aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: