Varattu koira: POTTER (team Gryffindor)

Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.4.2024

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Toimijamme tapasivat Potterin ja hänen siskonsa Weasleyn, Longbottomin ja Grangerin helmikuussa 2023, Kulkureiden Romanian matkalla. Tämä herkkä pentue on tuotu Happy Dogs Morenin tarhan ovien eteen 28.11.2021. Toimijoillemme tarhan pitäjä kertoo, että pentue on varmaan ollut vahinkopentue, mistä on haluttu päästä eroon.

Tämä neljän porukka on keskenään erittäin sopuisa, eivätkä ne tarhalla tappele keskenään. Tarhan pitäjä kertoo, että pentueella on läheiset välit ja sen kyllä näkeekin. Nämä söpöliinit ovat myös erittäin fiksuja ja siistejä, esimerkiksi omassa häkissään ne ovat päättäneet yhden kulman minne kaikki tekevät tarpeensa, ettei vaan leviäisi muualle. Tämä nelikko selvästi tukeutuu toisiinsa ja ovatkin keskenään rauhallisia ja hiljaisia.

Potter on porukan reippaammasta päästä, ja tuleekin nopeasti toimijoiden lähelle ja nauttii kun saa rapsutuksia. Potter toteaakin nopeasti, että rapsutukset ja namit on ihania ja niitä olisi kiva saada lisää. Yksi toimijamme jopa sai Potterilta muutaman pusun. Potter eroaakin siskoksistaan sillä tavalla, että sillä on muihin verrattuna isompi pää ja roteva pötkyläinen malli. Toimijamme kertovat, että Potter on kaiken kaikkiaan ihana tyyppi.

Potter on tottumaton tarhalla kasvanut tyyppi. On hyvä muistaa, että kotikoiran elämä on Potterille täysin uusi juttu, se ei esimerkiksi tiedä miten pukea valjaita, kävellä hihnassa, olla sisäsiisti tai elää ihmisten kanssa. Myöskin kaikki talon sisällä ja ulkona olevat asiat, esimerkiksi lattia, television äänet, peilit, autot, pyörät yms. ovat Potterille täysin uusia asioita. Eli tulevan kodin täytyy sitoutua näyttämään kotikoiran elämää Potterille positiivisin metodein. Potterista, joku saa vielä aivan mielettömän kaverin ja varmasti tulee olemaan ilo seurata, minkälainen kaveri tottumattomuuden alta kuoriutuu.

Vaikka Potter on porukan reippain, ottaa se kuitenkin sisaruksistaan tukea, eli tulevassa kodissa olisikin hyvä olla reipas koirakaveri tukemassa Potteria kotikoiran tavoille. Potterille paras asuinalue olisi mahdollisimman rauhallinen alue ja asuinmuotona rivitalo tai omakotitalo. Potter ei vaikuta aktiivisimmalta tyypiltä, mutta varmasti pelkkää sohvaperunaa tästä kaverista ei saa. Täytyy myös muistaa, että Potterin kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Potter on kooltaan noin 51 cm ja painaa noin 22 kg.

Päivitykset

26.4.2024
Ihana Potter on vihdoin varattu omaan kotiin! <3 Nyt enään tarvitsee odottaa, että höpsö pääsee Suomeen. Toivottavasti Potterin sisarukset pääsisivät pian myös tarhalta pois!

15.1.2024
Toimijamme tapasivat team Gryffindorin lokakuussa 2023 Romanian aktiivireissulla. Potter on Weaslyn kanssa porukan reippaammasta päästä. Potter tykkää rapsuttuksista kovin, etenkin kaulamakkaroiden rapsuttelu on parasta. Potter on ihan huippu ja sen pitäisikin pian päästä jo tarhalta pois. Aktiivimme kehusivat koko porukkaa todella, todella ihaniksi, sympaattisiksi, rauhalliseksi ja tasapainoiseksi.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita. Saimme myös sisaruksista pentu kuvia ja videoita, ne on myös lisätty profiiliin.

21.5.2023
Ihana Potter pääsee etsimään omaa loppuelämän kotiaan Kulkureiden adoptio ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Potter saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Potter on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: