Päivitetty 21.05.2023

Kotia etsivä koira: GRANGER (team Gryffindor)


Syntymäaika: 09/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.5.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Toimijamme tapasivat Grangerin ja hänen siskonsa Weasleyn, Potterin ja Longbottomin helmikuussa 2023, Kulkureiden Romanian matkalla. Tämä herkkä pentue on tuotu Happy Dogs Morenin tarhan ovien eteen 28.11.2021. Toimijoillemme tarhan pitäjä kertoo, että pentue on varmaan ollut vahinkopentue, mistä on haluttu päästä eroon.

Tämä neljän porukka on keskenään erittäin sopuisa, eivätkä ne tarhalla tappele keskenään. Tarhan pitäjä kertoo, että pentueella on läheiset välit ja sen kyllä näkeekin. Nämä söpöliinit ovat myös erittäin fiksuja ja siistejä, esimerkiksi omassa häkissään ne ovat päättäneet yhden kulman minne kaikki tekevät tarpeensa, ettei vaan leviäisi muualle. Tämä nelikko selvästi tukeutuu toisiinsa ja ovatkin keskenään rauhallisia ja hiljaisia.

Granger on tämän pentueen pidättyväisin. Granger ei vaikuta olevan peloissaan, vaan on tottumaton ja selvästi luonteeltaan pidättyväinen. Granger tarkkailee toimijoita kauempaa ja on heistä todella kiinnostunut. Nameja Granger haluaisi kovin ottaa, mutta siskot ovatkin paljon nopeampia, ja Granger jää hieman jalkoihin. Granger ottaa paljon tukea sisaruksistaan ja käy myös lähellä toimijoita siskojen tuen avulla. Granger antaa myös toimijoiden hieman rapsuttaa, mutta ottaa tämän jälkeen pitkän tauon kauempaa häkissä. Granger tulee tarvitsemaan siis paljon tukea ja aikaa kotikoiran tavoille oppimiseen.

Granger on tottumaton tarhalla kasvanut tyyppi. On hyvä muistaa, että kotikoiran elämä on Grangerille täysin uusi juttu, se ei esimerkiksi tiedä miten pukea valjaita, kävellä hihnassa, olla sisäsiisti tai elää ihmisten kanssa. Myöskin kaikki talon sisällä ja ulkona olevat asiat, esimerkiksi lattia, television äänet, peilit, autot, pyörät yms. ovat Grangerille täysin uusia asioita. Eli tulevan kodin täytyy sitoutua näyttämään kotikoiran elämää Grangerille positiivisin metodein. Grangerista, joku saa vielä aivan mielettömän kaverin ja varmasti tulee olemaan ilo seurata, minkälainen kaveri tottumattomuuden alta kuoriutuu.

Granger ottaa paljon tukea muista sisaruksistaan, eli tulevassa kodissa olisikin hyvä olla reipas koirakaveri tukemassa Grangeria kotikoiran tavoille. Grangerille paras asuinalue olisi mahdollisimman rauhallinen alue ja asuinmuotona rivitalo tai omakotitalo. Granger ei vaikuta aktiivisimmalta tyypiltä, mutta varmasti pelkkää sohvaperunaa tästä kaverista ei saa. Täytyy myös muistaa, että Grangerin kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Granger on kooltaan noin 52 cm ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

21.5.2023
Ihana Granger pääsee etsimään omaa loppuelämän kotiaan Kulkureiden adoptio ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Granger saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Granger on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.