Päivitetty 10.12.2017

Kodin saanut koira: DROPS (nyk. Wiley)


Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihai Grigorie)
Ei kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

15.10.2017
M. G. Rescue  on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Kulkurien kanssa Mihai tekee yhetistyötä niin adoptioiden kuin sterilointienkin saralla. Mihain eläinrakkaus ei rajoitu vain tiettyyn lajiin, vaan jos hänen huostaan tuodaan eläin, jonka hoito ei ole vielä Mihaille tuttua, hän tarttuu toimeen ja opettelee uutta. Mihain siipien suojassa onkin noin 80 koiran lisäksi lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia, possuja, erilaisia lintuja, kissoja ja kaneja.

Eräänä yönä Drops oltiin heitetty Mihain tarhan aitojen yli mahdollisen siskonsa, Anuschan, kanssa.  Pienokaiset piilottelivat alkuunsa konttivarastojen/ -tallien välissä ensimmäiset muutamat päivät. Tarhan etuosassa asustaa vapaana pittimix pappa Lion, jonka tiedetään olevan epäystävällinen  muille koirille. Huolenaiheena olikin, että miten Dropsille ja Anuschalle käy, jos ne joku päivä uskaltautuvat pois piilostaan. Kuitenkin eräänä aamuna Mihain tullessa tarhalle kaikki kolme, Lion, Drops ja Anuscha, olivat sulassa sovussa Mihaita vastassa portilla. Tämän jälkeen kolmikko olikin erottamaton, kunnes pennut piti siirtää karkailun takia yhteen häkeistä.

Drops on mahtava pentu. Se on rohkea, utelias, leikkisä ja sosiaalinen. Drops on aina ensimmäisenä hakemassa huomiota ja haluaisi olla aina kaikessa mukana. Jopa niin paljon, että kun Mihai meni koirien puolelle tarhaa, niin Drops tunki päänsä portin alta ja jäi kiinni. Kahdesti…

Drops on tottunut muihin koiriin sekä lintuihin, joita kulkee vapaana tarhan alueella. Häkkiään Drops asuttaa 8 muun pennun kanssa ja tulee kaikkien kanssa toimeen moitteettomasti. Drops haukkuu välillä portille hengailemaan tulevia tehdaskoiria ja voikin olla, että Dropsilla on jonkin verran vahtiviettiä, joskin näin pienestä pennusta on vielä aika mahadoton sanoa mitään.

Drops on tällä hetkellä noin 35cm korkea ja siitä ennustetaan kasvavan noin 45-50cm korkea.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

10.12.2017
Upean pörhöinen Drops, nykyisin Wiley, lensi eilen Suomeen. Kentällä Wileytä oli vastassa tämän oma perhe ja tapaaminen oli tunnetta ja onnea täynnä. Kaikkea hyvää loppuelämääsi Wiley <3

31.10.2017
Vekkulipoika Drops on löytänyt oman perheensä, joka odottaakin poikaa jo malttamattomana kotiin. Tämän onnekkaat nuorukaisen tassut eivät tule jäätymään tänä talvena tarhalla <3

——————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Drops saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Drops on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Drops tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.