Päivitetty 10.12.2017

Kodin saanut koira: RENO (The Ramones)


Syntymäaika: 8-9/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan


Perustiedot

Romanian kaduilla elää valtava määrä koiria, joilla ei ole omaa kotia. Niistä suuri osa on syntynyt jonkun kotona tai takapihalla lemmikkikoiran pennuiksi, sillä romanialaiset lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja. Pennut ovat kuitenkin ylimääräinen kuluerä, joten niiden kohtalo on lähes aina päätyä jonkin läheisen pellon reunalle tai autotien varteen. Autotieltä matkalla Glinan tarhalle löytyivät myös The Ramones –pennut. Löytyessään pennut olivat huonossa kunnossa ja vasta vajaan kahden kuukauden ikäisiä pienokaisia, joten on suorastaan ihme, että ne ovat selvinneet Glinan tarhalle asti. Siellä ne ovat kuitenkin varttuneet ja nyt kun niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ne pääsevät vihdoin adoptio-ohjelmaamme etsimään ikiomia kotejaan.

Reno on iloinen ja leikkisä nuori poika. Se rakastaa leikkiä sisarustensa kanssa ja tuntuu aina olevan hyvällä tuulella. Se on äärettömän kiltti ja kohtelias kaikkia kohtaan ja ottaa niin vieraat kuin tututkin ihmiset aina suurella rakkaudella vastaan. Vaikka Reno innostuu ihmisvieraista se osaa todella nätisti pysähtyä ja rauhoittua ihmisen lähelle rapsuteltavaksi. Siihen se jää ja nauttii silminnähden huomiosta ja läheisyydestä. Välillä se laskee varovasti tassunsa ihmisen kädelle tai nuolaisee rapsuttelijan poskea, jos näyttää että rapsutukset meinaavat loppua. Reippaudestaan huolimatta Reno vaikuttaa hyvin pehmeältä ja miellyttämishaluiselta koiralta. Se selvästi seuraa jatkuvasti mitä ihminen siltä toivoo ja pyrkii toimimaan sen mukaisesti. Reno vaikuttaakin hyvin älykkäältä pojalta, joka sopisi varmasti monenlaiseen harrastuskaveriksi. Reno ei tarhalla ole juurikaan haukkunut ja tasapainoisen luonteensa vuoksi se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja myös ensimmäiseksi koiraksi.

Reno on noin 50 cm korkea ja painaa noin 15-17 kiloa.

10.12.2017
Herttaisen Renon pitkä odotus päättyi vihdoin eilen, kun se lensi ikioman perheensä luokse. Onnea Reno ja koko perhe!10

6.11.2017
Suloinen Reno on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen, johon se pääsee pian matkustamaan pakoon Romanian hyistä talvea.

5.9.2017
Renon sisarukset ovat kaikki matkanneet omiin koteihinsa, mutta herttainen nuori Reno odottelee edelleen Glinan tarhalla. Yksin jääminen on selvästi saanut Renon hieman surulliseksi ja niinpä se tuntuu ilahtuvan normaaliakin enemmän, kun saa häkkiinsä ihmisvieraita. Juostuaan muutaman ilokierroksen se suorastaan heittäytyy vieraan syliin. Siihen se jää, ensin hieman kysyvänä ja hetkeä myöhemmin äärettömän onnellisena. Kun rapsutus taukoaa, Reno hivuttautuu hieman lähemmäs ja laskee sitten pyytävästi tassunsa käden päälle. Sen upea luonne ei ole muuttunut miksikään vaan Reno on edelleen todellinen aarre. Olisi hienoa jos se pääsisi vihdoin pois tarhalta ikiomaan kotiinsa.

10.6.2017
Reno on yksi niistä koirista, joiden pitkää odotusta on vaikea ymmärtää. Se on kuukaudesta toiseen yhtä iloinen, tasapainoinen ja kiltti aivan kaikkia kohtaan. Jälleen toukokuussa Reno hurmasi aktiivimme näiden vieraillessa Glinan tarhalla. Se tervehtii kohteliaan reippaasti kaikki häkkiin tulijat ja pysähtyy sitten sopivan rapsuttelijan kohdalle saadakseen huomiota. Kun rapsutukset lakkaavat Reno tarjoaa lempeästi tassua pyytäen vielä hetken lisää huomiota. Jos ihmiset siirtyvät huomioimaan Renon siskoja tämä jää kiltisti odottamaan jälleen omaa vuoroaan. Reno onkin käsittämättömän viisaan oloinen nuoresta iästään huolimatta. Se sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin ja vaikka ensimmäiseksi koiraksi. Reno ei edelleenkään tarhalla hauku juuri lainkaan ja on muutenkin kovin hyväkäytöksinen nuori mies.

22.3.2017
Upea Reno. Se on niitä koiria, joiden mahtavuutta on mahdoton välittää kuvin ja sanoin. Reno on talven aikana rauhoittunut ja aikuistunut paljon. Se ei enää rieku yhtä paljon, vaikka onkin edelleen iloinen ja touhukas poika. Sen siskot ovat molemmat hieman ujoja ja vieraiden häkkiin tulo saa ne aluksi hieman jännittämään. Lempeänä poikana Reno käy vähän väliä siskojensa luona rohkaisemassa näitä, ja palaa sitten takaisin ihmisen lähelle. Ihmisen läheisyys on Renolle edelleen kaikki kaikessaan. Se hakeutuu lähelle ja jää siihen kohteliaasti odottamaan, jospa joku ehtisi hetken sitä rapsutella. Namit se osaa ottaa kohteliaasti kädestä ja välillä sen tasapainoisessa seurassa unohtuu, että Reno on vasta aivan nuorukainen. Koko vierailun ajan Renon häntä heiluu rauhallisesti puolelta toiselle. Se kuvastaa hyvin pojan luonnetta. Se on kärsivällinen, tasapainoinen ja ystävällinen. Kun vaan joku huomaisi tämän aarteen tavallisesta ulkonäöstä huolimatta.

3.12.2016
Renolla vauhtia riittää. Se on niin kovin innoissaan ihmisvieraista, ettei se meinaa malttaa odottaa näitä häkkiin asti. Niinpä se pomppii aitaa vasten ja syöksyy heti ensimmäisenä syliin rapsuteltavaksi, kun mahdollisuus tulee. Renoa eivät vieraat tai tarhan hälinä jännitä, kunhan saa vain olla ihmisten lähellä. Rapsutukset ja huomio ovat Renolle todella tärkeitä ja niiden vuoksi se malttaa rauhoittua ihmisen vierelle. Kun huomio siirtyy siskoihin alkaa Reno taas touhuta energisesti ympäriinsä. Reno on tasapainoisen oloinen, iloinen ja vauhdikas veijari. Se ei ole arka, mutta ei myöskään mikään päällepäsmäri. Reno ei tarhalla juurikaan hauku ja energisyydestään huolimatta se osaa olla kohtelias ihmisiä kohtaan.

11.7.2016
Reno on iloinen nuorukainen. Se ottaa vieraat reippaasti vastaan ja pyörii jaloissa alusta alkaen, vaikka siitä selvästi näkee että tilanne vähän jännittää. Se jakelee ihmisille varovaisia pusuja ja tutkailee uteliaasti mitä näillä on mukanaan. Reno on hyvin lempeän ja säyseän oloinen nuorukainen, eikä se ainakaan tarhalla vaikuta mitenkään älyttömän energiseltä. Reno on kaikin puolin tasapainoisen oloinen nuorimies, joka lähtisi varmasti mielellään omaan kotiinsa pois Romanian helteestä.
Renon iho on taas paljon paremmassa kunnossa sateiden ja mutaisten kelien loputtua.

Lisätty Renolle video heinäkuulta.

28.6.2016
Lisätty Renolle uusia kuvia.
Romaniassa on ollut viime viikkoina todellinen helleaalto ja koirilla on tarhoilla melko tukalat oltavat. Olisi hienoa jos Renokin pääsisi pian omaan kotiinsa pois tarhalta. Renolle on ilmestynyt tarhaoloista johtuvaa ihottumaa silmien ympärille. Tämä paranee varmasti puhtaissa kotioloissa ja hyvän ravinnon avulla.

25.5.2016
Ramon, Ramonna, Rubie ja Reno ovat kasvaneet komeiksi nuorukaisiksi. Ne ovat ymmärrettävästi alkuun vieraita saadessaan hieman ujoja, mutta uteliaisuus voittaa hyvin pian ja ne tulevat tutustumaan tulokkaisiin. Namit ja rapsutukset tekevät hyvin kauppansa. Koko nelikko on tulee hienosti toimeen keskenään. Ne ovat sosiaalisia ja iloisia pentuja, joista kuoriutuu varmasti melkoisia touhuilijoita kotiin päästyään. Kaikki pennut antavat hienosti käsitellä itseään ja jännityksestään huolimatta ovat todella kiltisti myös sylissä.

Reno touhuilee reippaasti ihmisten jaloissa. Se on kovin kiinnostunut kaikesta tapahtuvasta ja pyöriikin iloisesti ihmisten jaloissa vierailun ajan. Sylissä olo hieman jännittää, mutta meno jatkuu yhtä reippaana heti sen jälkeen.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Reno saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

10

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.