Päivitetty 10.12.2017

Kodin saanut koira: DORIAN


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Näin on alkanut myös pienen Dorianin tarina. Se on löydetty hylättynä pienenä pentuna huoltoaseman pihalta yhdessä kahden muun sisaruksensa kanssa. Pennut olivat täynnä punkkeja ja loisia ja ilman emoaan ne eivät olisi selvinneet kauaa. Onneksi pennut löysi Kulkurien yhteistyötarhan Onevetin työntekijä. Onevetin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista Romaniassa. Tarhaa ylläpitää eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut, jotka käyttävät kaiken aikansa koirien auttamiseen.

Valitettavasti Dorianin sisaruksista yksi menehtyi kaikesta saamastaan hoidosta huolimatta. Dorianin sisko paranee edelleen sairastamastaan parvosta, mutta Dorian on kaikista ennusteista huolimatta selvinnyt terveenä läpi pentuajan. Se on saanut kaikki tarvittavat rokotukset ja läpäissyt terveystarkastukset kirkkaasti, joten nyt se on valmis aloittamaan ikioman kotinsa etsimisen.

Dorian on tavallinen iloinen ja touhukas pentu. Kun vieraat tulevat sen häkin lähelle Dorian innostuu silminnähden. Sen häntä alkaa vispata ja se haluaisi kovasti päästä tutustumaan vieraisiin. Dorian suhtautuu uusiin asioihin pennuille tyypillisen uteliaasti ja se vaikuttaakin tarhalla hyvin tasapainoiselta ja rohkealta pojalta. Se mennä touhottaa ja toteuttaa hassuja ideoitaan minkä ehtii. Ihmisiä Dorian rakastaa eikä se ujostele uusiakaan tuttavuuksia ja tervehtii kaikki tasapuolisen ystävällisesti. Se tulee hienosti toimeen isossa koiraporukassa eikä tarhalla hauku juuri lainkaan. Dorian sopisi varmasti mainiosti myös ensimmäiseksi koiraksi.

Dorian tulee aikuisena olemaan matala keskikokoinen, noin 40-45cm korkea.

10.12.2017
Iki-iloinen Dorian on eilen matkannut ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea Dorianille ja koko perheelle!

22.11.2017
Iloisen Dorianin korviin on tänään kantautunut ilouutinen, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

26.9.2017
Dorian on edelleen porukan ilopilleri. Se mennä höseltää isossa koiralaumassa vailla huolen häivää ja osallistuu aivan kaikkeen, mitä pihalla tapahtuu. Sen iloinen hymy ja hännänheilutus eivät lakkaa hetkeksikään. Dorian onkin loputtoman hyväntuulinen ja iloinen kaveri, jolla ei tunnu olevan mitään huolia. Se käy reippaasti tervehtimässä kaikki pihan ihmiset ja pyytämässä jokaiselta vuorollaan rapsutuksia. Sen jälkeen se käy sukeltamassa vesialtaassa ja jatkaa sitten matkaansa hakeakseen muita pentuja leikkimään. Dorian on äärettömän tasapainoinen ja letkeä kaveri, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

30.7.2017
Suloinen Dorian on kevään aikana ottanut kunnon kasvuspurtin. Siitä on kasvanut todella hauskannäköinen töppöjalka ja suurista tassuista päätellen kasvu ei suinkaan ole vielä loppunut. Dorianin luonne vastaa täysin sen ulkonäköä, sillä sen iloinen persoona ei ole muuttunut miksikään. Se mennä viipottaa pitkin häkkiä hieman kömpelösti ja hakee kaikkia häkkikavereitaan ja ihmisiä leikkimään. Vauhdissa kyytiä saa myös vesikippo, johon Dorian rakastaa työntää kuononsa puhallellakseen veteen kuplia. Mennessään se maistelee kaiken mikä tielle osuu ja keksii sitten taas jonkun uuden huonon idean. Dorian onkin äärettömän hauska ja huumorintajuinen nuorimies, jonka kotona ei varmasti tule olemaan tylsää. Dorian etsiikin itselleen saman henkistä huumorintajuista ja menevää perhettä, joka ei säikähdä aktiivisen pennun arkea. Ihmisiä kohtaan Dorian on edelleen avoimen ystävällinen ja se rakastaa kiipeillä tuntemattomienkin syliin rapsutuksia saadakseen.

____________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dorian tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Dorian saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dorian on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.