Päivitetty 10.12.2017

Kodin saanut koira: CHOCOLITO


Syntymäaika: Noin 6/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei kastroitu

Perustiedot ja tausta:

21.11.2017
Pienen Chocolito pennun kohtalo oli joutua kunnalliselle koiratarhalle Targovistessa. Sieltä se pelastui Kulkurien luotettavan ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Mihaela Soaren  avustuksella. Chocolito pääsi erään Mihaelan ystävän luokse kotihoitoon ja kuten välillä voi käydä, se oma koti löytyi jo tässä vaiheessa ja poika tulee Kulkurien kotisivuille varattuna koirana. Ikää Chocolitolla on noin 5 kuukautta ja kooltaan se tulee jäämään pienikokoiseksi koiraksi, arvion mukaan max 10kg, 35cm. Tällä hetkellä Chocolito tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa, se on leikkisä ja iloinen mutta ei ole mitenkään yltiöenerginen.

10.12.2017
Eilen, 9.12, Chocolito saapui Suomeen ja matka jatkui Helsinki-Vantaan lentokentältä perheen kanssa kohti omaa kotia!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Chocolito tulee Suomeen nuorena pentuna, sitä ei välttämättä voida kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu hautessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Chocolito saapuu Suomeen kastroituna (mikäli ikä tämän sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chocolito on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chocoliton yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.