Kodin saanut koira: AMANDANI

Syntymäaika: Noin 7/2017
Sukupuoli: narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta:
7.11.2017
Amandani pelastui kaduilta romanialaisen eläinsuojelija Mihaela Soaren toimesta. Amandani on pienikokoinen pentukoira, ikää arviolta vain noin 4kk. Amandani tulee jäämään myös aikuisena pieneksi koiraksi, max 10kg, 30-35cm. Amandani asuu tällä hetkellä Mihaelan ja tämän äitinsä kanssa omakotitalossa Targovisten kylässä. Talossa asuu myön lukuisia muita koiria ja kissoja joiden kanssa Amandani tällä hetkellä tulee erittäin hyvin toimeen.

Nykytilanne:

10.12.2017
3.12 Amandani pääsi muuttamaan omaan kotiin, oman perheensä kanssa.

20.11.2017
Amandani tulee Suomeen 25.11 ja pääsee pienen mutkan kautta siirtymään omaan kotiinsa lähitutlevaisuudessa.

14.11.2017
Amandani tuli Kulkurien sivuille suoraan varattuna koirana mutta itsestään johtumattomista syistä se palaakin nyt sivuille kotia etsivänä pentuna. Amandanilla oli jo vahvistettu lento Suomeen ja se tulee saapumaan sillä lennolla, eli 25.11.2017. Mikäli ei oma koti löydy sitä ennen, Amandani matkaa kotihoitoon. Ideaalisin tilanne tietenkin olisi se, että pienokainen pääsisi suoraan oman perheensä matkaan mutta kuitenkin huolellisen adoptioprosessin läpiviemisen jälkeen. Otathan yhteyttä mikäli tuntuu siltä, että Amandani saattaisi olla koira teille.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Amandani tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu hautessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuitti vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Amandani saapuu Suomeen steriloituna (mikäli ikä tämän sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amandani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Amandanin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: