Päivitetty 06.08.2017

Kodin saanut koira: RUBIE (The Ramones)


Syntymäaika: 8-9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

25.5.2016
Romanian kaduilla elää valtava määrä koiria, joilla ei ole omaa kotia. Niistä suuri osa on syntynyt jonkun kotona tai takapihalla lemmikkikoiran pennuiksi, sillä romanialaiset lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja. Pennut ovat kuitenkin ylimääräinen kuluerä, joten niiden kohtalo on lähes aina päätyä jonkin läheisen pellon reunalle tai autotien varteen. Autotieltä matkalla Glinan tarhalle löytyivät myös The Ramones –pennut. Löytyessään pennut olivat huonossa kunnossa ja vasta vajaan kahden kuukauden ikäisiä pienokaisia, joten on suorastaan ihme, että ne ovat selvinneet Glinan tarhalle asti. Siellä ne ovat kuitenkin varttuneet ja nyt kun niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ne pääsevät vihdoin adoptio-ohjelmaamme etsimään ikiomia kotejaan.

Ramon, Ramonna, Rubie ja Reno ovat kasvaneet komeiksi nuorukaisiksi. Ne ovat ymmärrettävästi alkuun vieraita saadessaan hieman ujoja, mutta uteliaisuus voittaa hyvin pian ja ne tulevat tutustumaan tulokkaisiin. Namit ja rapsutukset tekevät hyvin kauppansa. Koko nelikko on tulee hienosti toimeen keskenään. Ne ovat sosiaalisia ja iloisia pentuja, joista kuoriutuu varmasti melkoisia touhuilijoita kotiin päästyään. Kaikki pennut antavat hienosti käsitellä itseään ja jännityksestään huolimatta ovat todella kiltisti myös sylissä.

Rubie on kiltti ja iloinen. Se jää hetkeksi ihmettelemään vieraita hieman kauemmas, mutta uskaltautuu sitten tutustumaan muiden mukana. Rubie on vielä melko ujo, mutta reipastuu varmasti kotioloissa ajan ja tuen avulla.

Rubie on noin 50-55cm korkea.

28.6.2016
Lisätty Rubielle uusia kuvia.
Romaniassa on ollut viime viikkoina todellinen helleaalto ja koirilla on tarhoilla melko tukalat oltavat. Olisi hienoa jos Rubiekin pääsisi pian omaan kotiinsa pois tarhalta.

11.7.2016
Rubie on pentueen ujoin. Se odottelee alkuun sivummalla ja katselee miten sisaruksille käy. Kun se huomaa että vieraat ihmiset ovat ihan mukavia se uskaltautuu sisaruksiensa perässä tekemään tuttavuutta. Rubie on ujouden voitettuaan ystävällinen ja kiltti. Rubien tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että se tulee tarvitsemaan tukea ja aikaa reipastuakseen. Reipas koirakaveri olisi varmasti Rubien mieleen.

Lisätty Rubielle video heinäkuulta.

3.10.2016
Rubie jatkaa kodin etsintää aikuisten puolella.

3.12.2016
Rubien oma koti on edelleen hukassa. Se hukkuu tavallisen ulkonäkönsä ja luonteensa vuoksi helposti satojen muiden kotia etsivien joukkoon. Rubie on kuitenkin nimensä mukaisesti todellinen aarre. Se on iloinen ja touhukas nuori tyttö, josta saa mitä parhaimman kaverin lenkeille ja vaikka harrastuksiinkin. Rubie on tasapainoinen ja kiltti ja se on selvästi päässyt yli pahimmasta ujoudestaan kuukausien karttuessa. Se ottaa ihmisvieraat onnellisena vastaan ja käy iloisesti tervehtimässä tulijoita. Rubie on innokkuudestaan huolimatta kohtelias ja ystävällinen. Se pärjää hienosti kahden sisaruksensa kanssa ja leikkii näiden kanssa jatkuvasti. Rubie ei tarhalla hauku juuri lainkaan.

22.3.2017
Rubie odottelee edelleen Glinan tarhalla. Kevät on tullut ja Ramonesien häkki on jälleen täyttynyt vedellä ja mudalla lumen sulaessa pois. Talven hyiset säät ja suuret lumimäärät vähensivät vapaaehtoisesti tarhalla käyvien määrää rutkasti ja tämä näkyy heti myös koirien mielialassa. Myös herkkä Rubie on jälleen ottanut takapakkia ujoutensa kanssa. Niinpä aktiiviemme vieraillessa sen luona maaliskuussa Rubie pysytteli mieluummin hieman etäämmällä vieraista ja tarkkaili sieltä näiden touhuja. Ihmiset kuitenkin kiinnostavat sitä kovasti ja se selvästi haluaisi tulla tutustumaan. Rubie on edelleen kiltti ja herttainen ja se ansaitsisi jo matkalipun ikiomaan kotiinsa, jossa se saisi rauhassa harjoitella kotikoiran oppeja. Reipas koirakaveri kotona olisi varmasti suuri apu Rubielle.

10.6.2017
Kaunis Rubie odottelee edelleen Glinan tarhalla sitä omaa onnenpotkuaan. Tarhan stressaavat olosuhteet ja vähäiset ihmiskontaktit eivät tee lainkaan hyvää aralle koiralle ja niinpä Rubiekin oli jälleen toukokuussa muuttunut ujommaksi. Ihmisten seura ja läheisyys kiinnostavat sitä selvästi kovasti, mutta ujoudestaan johtuen se ei uskalla tulla itse tekemään tuttavuutta. Ujoutensa alla Rubie on edelleen oma kiltti ja ystävällinen itsensä. Se hakee tarhalla kovasti tukea sisaruksistaan ja olisikin varmasti onnellinen, jos tulevassa kodissa olisi jo valmiiksi reipas koirakaveri auttamassa suuren maailman ihmettelyssä.

27.6.2017
Suloinen Rubie on varattu vihdoin omaan kotiin Suomeen.

6.8.2017
Rubie lensi tänään omaan kotiinsa oman ihmisensä luokse. Onnea matkaane Rubie ja perhe.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rubie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rubie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rubien yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.