Päivitetty 06.08.2017

Kodin saanut koira: MILTON (Team Noir)


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
Kastroitu

 

6.2.2017
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Liian moni joutuu kuitenkiin seisomaan jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Noin puolitoista vuotta sitten saksalainen nainen tyhjensi kokonaisen kunnallisen koiratarhan ja toimitti kaikki koirat Cosobaan. Tämän jälkeen saksalaisnainen katosi. Yksi koirista oli emo neljän pentunsa kanssa. Emoa emme valitettavasti voi sen terveydentilan takia ottaa adoptio-ohjelmaamme, mutta pennut ovat terveitä ja valmiita etsimään kotiaan.

Pennut Milton, Truman, Ariana ja Gabrielle ovat kaikki Cosoban asukkaita. Enää ne eivät ole pentuja, vaan noin puolitoistavuotiaita aikuisia, joissa on kuitenkin vielä aimo annos kakaramaisuutta. Kun aktiivimme tammikuun lopulla vierailivat tarhalla, he tutustuivat myös näihin lapsosiin. Tytöt ovat vielä liian pidättyväisiä adoptio-ohjelmaamme, mutta pojat ovat nyt etsimässä kotiaan Kulkurien sivuilla. Milton on säyseää ja alistuvaa siskoaan ja kämppistään Gabriellea hieman rohkeampi ja alun ujostelun jälkeen tulee uteliaana vieraiden luokse ja jää sitten heidän seuraansa rentona nauttimaan rapsutuksista. Saatuaan mielestään tarpeeksi rapsutuksia se varastaa hansikkaan ja iloisena uudesta lelusta alkaa leikkimään sillä. Milton tulee vaatimaan omistajaltaan ja kodiltaan paljon todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kodin tulee ymmärtää, että se tarvitsee omaa tilaa ja että rohkaistumisen tulee tapahtua sen omaan tahtiin. On myös mahdollista, että se jää hiukan araksi.

Milton on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.

23.3.2017
Aktiivimme tapasivat Miltonin maaliskuisella reissullaan Romaniaan. He kertovat Miltonin melkinen vipeltäjä. Se loikkii ja pomppii ympäri häkkiään ja säntäilee ihmisten välillä. Miltonin häntä vispaa ja iloisuudesta huolimatta sen vähän jännittää, joten se heittäytyy vähän väliä kesken juoksun puoliksi makaamaan. Pian se jatkaa kuitenkin matkaa, kun ei malta edes jännittää. Milton on todella hellyttävä höpsö, joka omaa mielettömän hienon ja runsaan pörröturkin. Kunhan se on saanut purettua pahimmat ilohepulit, se tunkee ihmisen lähelle hakemaan huomiota ja rauhoittuu siihen niin kauaksi aikaa, kun rapsutuksia on tarjolla. Milton on todella hellyttävä, ihmisrakas ja kiltti poika. Milton tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta se varmasti jossain kohtaa unohtaa jännittää ja siitä kuoriutuu hullutteleva ja energinen nuorukainen.

Lisätty kuvia upeasta pojasta.

19.5.2017
Hahaa, mikä koira! Saadessaan vieraita toukokuun alussa Milton pomppii edes ja takas innoissaan. Se ravistelee päätään jonkin verran ja tutkittaessa huomataan, että sen karvat ovat tarttuneet sen korvakäytävän suulle ja kutittavat. Kodin tuleekin pitää Milton-herran korvat puhtaina, mikä harvemmin tarvitsee sen kummempia toimenpiteitä, tarhalla kun elinolosuhteet ovat huomattavasti likaisemmat. Milton on superenerginen karvakasa, joka kuitenkin rauhoittuu nauttimaan rapsutuksista. Se rauhoittuu muutenkin varmasti kotioloissa, kun saa purkaa nuoren pojan energiaansa säännöllisesti. Milton on todella sympaattinen otus joka solullaan.

Lisätty kuvia.

8.7.2017
Milton on varattu omaan kotiin Suomeen.

6.8.2017
Kulkurilento toi touhukkaan Miltonin Suomeen ja tänään se nukkuu ensimmäistä kertaa elämässään omassa kodissaan oman perheensä kanssa. Onnea matkaanne Milton ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Milton saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milton on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miltonin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Maaliskuu 2017:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.