Kodin saanut koira: GABRIELLE (Team Noir)

Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
Kokoarvio:

 

21.3.2017
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Liian moni joutuu kuitenkiin seisomaan jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Noin puolitoista vuotta sitten saksalainen nainen tyhjensi kokonaisen kunnallisen koiratarhan ja toimitti kaikki koirat Cosobaan. Tämän jälkeen saksalaisnainen katosi. Yksi koirista oli emo neljän pentunsa kanssa. Emoa emme valitettavasti voi sen terveydentilan takia ottaa adoptio-ohjelmaamme, mutta pennut ovat terveitä ja valmiita etsimään kotiaan.

Pennut Milton, Truman, Ariana ja Gabrielle ovat kaikki Cosoban asukkaita. Enää ne eivät ole pentuja, vaan noin puolitoistavuotiaita aikuisia, joissa on kuitenkin vielä aimo annos kakaramaisuutta. Kun aktiivimme tammikuun lopulla vierailivat tarhalla, he tutustuivat myös näihin lapsosiin. Tällöin tytöt olivat vielä liian pidättyväisiä adoptio-ohjelmaamme, mutta pojat pääsivät silloin etsimään kotiaan Kulkurien sivuille. Maaliskussa aktiivit vierailivat jälleen tarhalla ja tytöt ovat rohkaistuneet sen verran, että nyt nekin ovat valmiita etsimään omaa kotiaan. Gabrielle on uskomattoman herttainen koira. Se on melkoisen ujo, mutta se ei kuitenkaan pakene tilanteesta, vaan hakeutuu häkkinsä nurkkaan seuraamaan tapahtumia. Se ole niinkään säikky, vaan enemmänkin hieman hissukka, vetäytyvä ja alistuva. Siinä tuntuisi olevan annos rauhallista ajattelijaa. Gabrielle asuu eloisan veljensä Miltonin kanssa ja kun vieraat keskittyvät Miltoniin, OneVetin eläinlääkäri Adina menee Gabriellen luo ja jo pienen hetken päästä Gabrielle hakeutuu Adinan lähelle turvaa ja läheisyyttä hakeakseen. Kun Adina lopettaa rapsuttamisen, Gabrielle ojentaa tassunsa tätä kohti pehmeästi ja hellästi. Pienen tovin päästä se hakeutuu jo vieraammankin ihmisen luokse ja antaa todella nätisti käsitellä ja hoitaa itseään. Gabrielle on todellinen sydäntenmurskaaja, kaunis ja herttainen koira. Se etsii rauhallista kotia, jossa ollaan valmiita antamaan sille niin paljon aikaa, kuin se tarvitsee.

Gabrielle on kooltaan noin 55 senttiä ja 20 kiloa.

21.5.2017
Kun Gabrielle saa vieraita häkkiinsä, se menee siskonsa Arianen tavoin aluksi koppiinsa, mutta kiinnostuu sen verran kopin eteen laitetusta puserosta, että uskaltautuu ulos sieltä. Sen tekisin ihan kauheasti mieli tulla lähemmäs tervehtimään ja ehkä jopa hiukan pussailla, mutta sitä ujostuttaa ihan kamalasti. Sitten se tekee ratkaisunsa ja käy vieraan selän takaa nopsasti varastamassa pusun. Kertakaikkiaan herttainen otus, joka tulee mainiosti toimeen siskonsa kanssa ja jonka ei kuulla haukkuvan. Gabrielle olisi varmasti hyvillään, jos sen tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri oppaana.

Lisätty pari kuvaa.

9.7.2017
Gabrielle on saanut kodin Saksasta. Onnea matkaasi, Gabrielle.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gabrielle saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gabrielle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gabriellen yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: