Päivitetty 04.08.2017

Kodin saanut koira: LUMI


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloidaan

 

3.7.2017
Romaniassa on valtava määrä kodittomia koiria. Kuntien palkkalistoilla olevat rankkurit pyydystävät niitä työkseen viedäkseen ne kunnallisille tarhoille. Monet eläinsuojelijat yrittävät pelastaa koiria heidän kynsistään ja joutumasta kunnallisille tarhoille, joissa koirat usein kuolevat epäinhimillisissä oloissa nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän vuoksi. Rankkurit eivät välitä koirista ja koirien ruokaan ja lääkkeisiin tarkoitetut rahat päätyvätkin usein heidän omiin taskuihinsa.

Rankkurit olivat yrittäneet kesäkuussa jo joidenkin päivien ajan pyydystää pikkuista Lumia siinä kuitenkaan onnistumatta. Hyväsydäminen yhteistyökumppanimme Mihaela Soare ja hänen äitinsä olivat myös huomanneet pienen valkoisen koiran, jota rankkurit jahtasivat. Kaikeksi onneksi Mihaelan äiti onnistui pelastamaan Lumin ennen kuin rankkurit saivat sen kiinni.  Äiti vei Lumin hänen ja Mihaelan yhteiseen kotiin, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä.

Pieni valkoinen Lumi on osoittautunut lempeäksi ja ystävälliseksi koiraksi. Se ei ole mikään rämäpää, vaan herkkä neitokainen. Se on rauhallinen sisätiloissa, eikä hauku. Se leikkii toisten koirien kanssa ja sen luonteesta välittyy iloisuus. Lumi on tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen, niin kissojen, koirien kuin ihmistenkin. Mihaela on tehnyt sen kanssa jo hihnalenkkejäkin ja ne sujuvat  mukavasti. Tytöllä on alapurenta.

Lumi painaa tällä hetkellä noin 7kg ja korkeutta sillä on 35 cm.

7.7.2017 
Suloiselle Lumille on lisätty uusi kuva ja video.

8.7.2017 
Lumille on lisätty uusia kuvia.

11.7.2017 
Lumi on tänään varattu omaan kotiin. Onnittelut kotiväelle ja ihanalle Lumille!

23.7.2017 
Onnellinen Lumi on tänään saapunut kotiin.

——————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lumi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lumi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lumin yhteyshenkilö on Paula Tähtinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.