Päivitetty 12.07.2017

Kodin saanut koira: AGATA


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei steriloitu

 

 

 

15.4.2017
Onevet-niminen eläinklinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Näin myös sisarukset Aldo ja Agata ovat Cosoban tarhan portille päätyneet. Ne olivat ilmestyneet yhtenä talvisena yönä suljetussa korissa tarhan portille, josta tarhan työntekijät nämä heikossa kunnossa olevat vasta muutaman viikon ikäiset pennut löysivät.
Pienet taistelijat saivat tarvitsemaansa hoitoa ja ravintoa ja vahvistuivat nopeasti. Nyt pikkuiset ovat kehittyneet normaalisti ja kasvaneet hyvässä hoidossa siihen pisteeseen, että niiden olisi aika löytää se ihka oma loppuelämän koti.

 

Agata sairasti tarhalle tultuaan penikataudin, mutta tästä ei ole jäänyt mitään oireita pikkuneidille ja se parani siitä hyvin. Agata on veljeään rohkeampi ja selvästi reippaampi. Agata on perinteinen pentu, se on rasavilli ja riehakas. Se on kaiken aikaa siellä missä tapahtuu ja tutustuu kaikkeen ja kaikkiin innoissaan. Agata pyörii itseään kolme kertaa isompien pentujen seassa jotka selvästi koittavat kiusata pienempäänsä mutta se ei tätä tyttöä jarruta. Se touhottaa menemään isompiensa välissä iloisena ja välittämättä kurmuutus yrityksistä. Agata on äärettömän innoissaan ihmisistä ja alkuun se ei meinaa pysyä nahoissaan. Se säntäilee ja vikisee innostuessaan ja ei tiedä miten päin olisi. Vaikka Agata ihmisistä innostuukin, se osaa myös rauhoittua ja antaa käsitellä ja hoitaa itseään nätisti ja rauhallisesti. Sylissä Agata ensin vähän miettii että mitähän tästä tuumaisi, mutta rauhoittuu nopeasti ja nauttii huomiosta. Agata on luonteeltaan iloinen, touhukas väkkärä joka ei malttaisi pysyä paikoillaan. Aktiivisen ja innokkaan luonteen alla kuitenkin asuu hieman epävarma tyttö joka tarvitsee osaavan ihmisen rinnalleen opettamaan Agatalle kotikoiran elämää ja tukemaan neitiä sen kasvaessa.
Agatasta saa varmasti myös mainion harrastus kaverin, kunhan sen energian osaa suunnata oikein ja mielenkiinnon saa ohjattua yhdessä tekemiseen.

 

Sisarukset ovat kooltaan pienehköjä ja tulevat jäämään aikuisenakin vain noin 40cm korkuisiksi ja ehkä reilu 10kg painoisiksi. Rotuperimässä näillä pienillä on hyvin todennäköisesti Staffordshirenbullterrieriä/ Pitbullia minkä vuoksi pienet tarvitsevat osaavat kodit joissa on kokemusta voimakkaammista roduista.

9.6.2017
Agata on varattu omaan rakastavaan kotiinsa.

11.7.2017
Agata saapui uuden perheensä luokse ja yhteinen elämä pääsi alkamaan. Onnea uuteen kotiin Agatalle.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Agata tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Agata saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aldo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Agatan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Agatan yhteyshenkilönä toimii Tanja Björninen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.