Päivitetty 11.07.2017

Kodin saanut koira: CHILI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

3.12.2015
Chili eli hylätyssä talonrähjässä Bukarestissa, kirjaimellisesti keskellä roskia. Kuten niin moni muu romanialainen koira, syntyi myös Chili kadulle oman onnensa nojaan. Pentueen onneksi niiden emo jäi henkiin ja auttoi pikkuisia selviämään kovissa oloissa. Ainoastaan pahnan pienemmäinen ei jaksanut enää pitää elämän langasta kiinni. Pikkuperheen onneksi ja ystävällisten ihmisten avustuksella, ne päätyivät yhteistyökumppanimme A Doua Sansa -yhdistyksen hoiviin ja turvaan. Chili on kauttamme jo kodin löytäneen Cayennen veli.

Chili odottaa ikiomaa kotia Glinan tarhalla. Chilin emo on terrieri-mix ja isän puolelta poika on saanut saksanpaimenkoiramaisia piirteitä. Chili on roteva rakenteeltaan ja kooltaan nyt noin 50cm / 20kg. Luonteeltaan Chili on ystävällinen, avoin ja sosiaalinen koira, joka tulee luottavaisesti tutustumaan ja rikkoo jään nuolemalla vieraan naaman. Pian tämä hellyyttävä nuorimies kellahtaakin jo selälleen masurapsutuksien toivossa. Asuu samassa tarhassa veljensä ja toisen aremman koiran kanssa, joiden kanssa elo sujuu ongelmitta ja seesteisissä tunnelmissa. Kaiken kaikkiaan Chili on tosi kivan oloinen, perusreipas, iloinen ja aktiivinen koira.

11.6.2016
Chili sai vieraita yhdistyksemme aktiivien vieraillessa Romaniassa maalis- ja toukokuussa. Chili on vauhdikas touhottaja, jolla riittää energiaa. Sympaattinen ja yltiöpositiivinen Chili hakeutuu heti ihmisten lähelle ja pyytää huomiota, eli todella ihmisrakas, avoin ja huomionkipeä. Tulisen ja voimakkaan kaikuisen Chili -nimen sijaan tätä kaikin puolin hirmuisen sympaattista kaveria voisikin kutsua ennemmin nimellä “Sweet Chili”.

5.8.2016
Sydäntenmurskaajapoikamme Chili hurmasi jälleen positiivisella ja ehtymättömällä energiallaan. Aktiivinen ja pomppiva energiatyyppi muistuttaa kivassa mielessä duracelpupua, sillä vaikka Chili touhottaa ja häärää, osaa se myös rauhoittua alkuriekkumisen jälkeen nätisti kököttämään ja hellyydestä nauttimaan. Sen verran tässä nuorukaisessa riittää potkua, että sille sopivin koti olisi niin ikään aktiivinen ja touhuileva. Jäbä on kovasti herkkujen perään myös, joten helposti motivoitavissa. Chili tulee juttuun narttujen kanssa, urosten suhteen feng shuit on vähän niin ja näin. Chili luovutetaan siis joko narttujen kaveriksi taikka ainoaksi koiraksi.

6.12.2016
Riemukkaan iloinen ja itsevarman tasapainoinen Chili on edelleen virrakas nuorimies, mutta rauhoittunut kuitenkin hiukan pentuajoistaan. Chili innostuu ihmisistä ja huomiosta, mutta “malttaa”, eli ei vedä kierroksia yli. Chiliä moikkaamassa käyneet aktiivimme kertovat koiran olevan (edelleen) “ihan huipputyyppi”, joka jaksaa aina hypätä aidalle tervehtimään ja hymyilemään ohikulkijoille. Chili on varsinainen sydänkäpynen, jonka soisi saavan joululahjaksi hyviä uutisia kotirintamalta. Olisiko pian Chilin vuoro päästä kotiin?

18.4.2017
Chili, edelleen ihan mahottoman ihana vouhka, mutta hänen härdellinsä on kuitenkin rauhoittunut pahimmista teinivuosistaan. Aktiivimme tapasivat valloittavan Chilin vieraillessaan Glinan tarhalla. Chili on edelleen äärettömän reipas, hyväntuulinen ja sosiaalinen koirapoika, joka hurmaa ihmisrakkaudellaan ja on huomionkipeä; hyppii herkästi halimaan heti jos hänen vieraansa keskittyvät johonkin muuhun. Chili on kaverikoira, joka haluaa olla mukana mitä ikinä tehdäänkin. Se yrittää kovasti osallistua kun Kulkurien mimmit säätävät kameran asetuksia ja antaakin suukkoja sekä tytöille että kameralle. Tämä äärettömän kiltti vempula touhottaa ja nauttii seurasta. Se on helppo käsiteltävä, jolle kaikenlainen käsitteleminen tuntuu olevan enemmän kuin ok. Tuntuu uskomattomalta, että Chili etsii edelleen omaa ihmistä ja sohvaansa. Sitä se etsii edelleen tositarkoituksella: rakkautta, aktiivista menoa ja rajoja tarjoavaa kotia, jossa saisi näyttää olevansa niin hieno mies, ihan varmasti ihan täyden kympin arvoinen ystävä.

14.6.2017
Chilin pitkä etsintä on päättynyt ja sen ikioma perhe löysi sen. Chili on tänään varattu omaan kotiin Suomeen, jossa sitä malttamattomana jo odotetaan.

11.7.2017
Komea Chili lensi tänään Suomeen omaan kotiinsa ja on nyt rakastettu perheenjäsen. Onnea Chili ja perhe.

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chili saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.