Päivitetty 18.07.2017

Kodin saanut koira: LILIAN


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

31.3.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista valitettavan suuri osa päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille tarhoille. Näillä tarhoilla koirien olot ovat äärimmäisen epäinhimilliset ja mahdollisuudet selvitä ovat hyvin pienet. Rosiorin kunnallinen tarha olisi juuri tällainen, ellei siellä väsymättä työskentelisi Kulkurien yhteistyökumppani Cornelia Stan. Cornelia tekee parhaansa, jotta Rosiorin tarhalla asuvista koirista pidettäisiin edes vähän huolta ja että Kulkurien tukemien sterilointiprojektien avulla uusia pentuja ei enää tulisi tarhalle. Rosiorissa asuu tälläkin hetkellä satoja koiria. Koiria on ulkona kopeissa ja sisällä suurissa häkeissä. Tähän koiramäärään mahtuu paljon kultaisia ja kilttejä, erittäin adoptiokelpoisia koiria. Osa näistä koirista on niin onnekkaita, että ne Cornelian valitsemina pääsevät Rosiorin tarhalta eläinklinikka Onevetin tarhalle turvaan. Yksi näistä onnekkaista on Lilian, jonka aktiivimme tapasivat maaliskuun reissullaan.

Lilian on iloinen ja tasapainoinen nuori tyttö. Alkuun vieraita saadessaan se höseltää innokkaasti ympäriinsä, mutta rauhoittuu sitten nopeasti tervehtimään tulijoita. Lilian on kaikkia kohtaan äärimmäisen kiltti ja se hakeutuukin heti saamaan ihmisten huomiota ja rapsutuksia. Myös muut koirat ovat Lilianille mieluisaa seuraa ja se suhtautuu niihinkin ystävällisesti. Lilian oli kovin utelias seurailemaan mitä kaikkea vierailla oli mukanaan ja erityisesti herkuille se oli melkoisen perso. Lilian onkin varmasti helposti motivoitavissa ruoalla.

Lilian saa tällä hetkellä hoitoa kapiin. Sen iho on jo huomattavasti paremmassa kunnossa ja paranee varmasti hoidon myötä entiselleen. Lilian on noin 40cm korkea ja painaa noin 10-12 kiloa.

18.5.2016
Lilian oli jäädä toukokuun vierailulla tapaamatta, sillä mustat koirat ovat Romaniassa niin tavallisia ettei kukaan alkuun tunnistanut sitä muiden joukosta. Lilianin iloinen luonne kiinnitti kuitenkin aktiiviemme huomion aidan läpi ja lopulta tyttö onnistuttiin tunnistamaan. Lilian on todella sosiaalinen tyttö. Se menee aivan sekaisin onnesta kun pääsee ulos häkistä. Se säntää kohti ihmisiä, mutta heittäytyy sitten puolivälissä maahan ja jatkaa loppumatkan ryömien ja häntä villisti heiluen. Heti syliin päästyään Lilian kiepsahtaa selälleen ja rauhoittuu nauttimaan maharapsutuksista naama leveässä hymyssä. Lilian on melko energinen pakkaus ja sillä oli selvästi kova tarve päästä juoksemaan ja leikkimään. Niinpä se onnistui muutaman kerran karkaamaan hihnastaan. Ihmisrakkaana koirana se tuli kuitenkin joka kerta heti kutsuttaessa kiltisti takaisin ihmisten luokse.

Lilianin iho on parantunut aivan täysin, eikä sillä enää ole nähtävissä aiempia kapin oireita.

11.7.2016
Ihana töppöjalkainen Lilian oli aktiivejamme vastassa Onevetin tarhalla heinäkuussa. Se on edelleen oma iloinen ja sosiaalinen itsensä. Lilian otti vieraat vastaan suurella onnella pomppien ja hyppien saadakseen huomiota. Kunhan se on tehnyt selväksi että vieraiden saapuminen on maailman paras asia se hyppää kiltisti koppinsa katolle ja kellahtaa selälleen saadakseen rapsutuksia. Ihmiset saavat väännellä ja käännellä sitä ihan miten vain, Lilian on onnellinen kunhan se saa huomiota. Lilian onkin todella kiltti ja ystävällinen aivan kaikille ihmisille. Muita koiria kohtaan Lilian on hieman päällepäsmäri ja tästä syystä se olisi varmasti mielellään kodin ainoa koira.

Lisätty Lilianille video heinäkuulta.

19.10.2016
Suloisen Lilianin elämä on mullistunut syksyllä. Se laihtui yllättäen todella nopeasti ja tällä hetkellä tutkitaan mistä yllättävä painonputoaminen johtuu. Laihtumisesta johtuen Lilian pääsi mukaan vapaana tarhan pihalla elävään koirajoukkoon, jotta sitä voitaisiin tarkkailla paremmin. Tämä oli Lilianin kannalta mahtava asia, sillä nyt on huomattu, että se tuleekin hienosti kaikkien kanssa toimeen. Lilian on todella ystävällinen ja kiltti tyttö ja se hakeutuu heti mahdollisuuden tullen ihmisen syliin saadakseen huomiota.  Se viihtyy mainiosti isossa koiralaumassa ja tulee hienosti myös kissojen kanssa toimeen. Lilian on hiljainen ja melko huomaamaton, eikä se tee itsestään suurta numeroa.

Lilianin tilannetta tutkitaan parhaillaan ja lisätietoa tulee pian.

14.12.2016
Sympaattinen Lilian on asustellut syksyn klinikalla. Sen tilaa on tutkittu paljon ja nyt uskotaan, että äkillinen laihtuminen johtui haiman vajaatoiminnasta. Sille etsitään parhaillaan sopivaa lääkitystä, jotta painoa alkaisi taas kerääntyä.
Sairaudestaan huolimatta Lilian on edelleen oma iloinen ja ystävällinen itsensä. Se rakastaa ihmisiä yli kaiken ja on aina onnellisena vastassa kun jollain on hetki aikaa olla sen kanssa.

15.2.2017
Aktiivimme tapasivat myös suloisen Lilianin jälleen tammikuussa. Lilianin äkillisen laihtumisen syyksi varmistui haiman vajaatoiminta. Nyt sillä on vaivaan lääkitys ja hiljalleen sen paino on alkanut nousta takaisin kohti normaalia. Laihuudestaan huolimatta Lilian on edelleen oma iloinen ja touhukas itsensä. Vieraiden luokse päästessään se ravaa häntä heiluen ympäri huonetta ja käy uteliaasti tervehtimässä kaikki paikallaolijat. Lilian on edelleen hyvin ihmisrakas ja se viihtyykin rauhallisesti myös ihmisen sylissä. Lilian on myös kovin nokkela. Vierailun aikana se osasi itse avata oven ja hävisikin hetkeksi pihalle ulkoilemaan. Kutsuttaessa se tuli kuitenkin nätisti takaisin ihmisten luokse. Kissoja kohtaan Lilian on hieman liian kiinnostunut ja sitä ei siksi varmuuden vuoksi luovuteta kissakotiin.

Lilian tulee tarvitsemaan lopun elämäänsä lääkitystä haiman vajaatoimintaan, joten se siirtyy etsimään ikiomaa kotiaan erityisadoptioiden puolelle.

29.3.2017
Herttainen Lilian odottelee edelleen Romaniassa omaa vuoroaan. Maaliskuussa se oli jälleen siirretty klinikalle, jotta lääkkeen tehoa pystytään päivittäin seuraamaan. Vaikka Lilian on edelleen hyvin laiha, kertoivat hoitajat, että se on jo huomattavasti paremmassa kunnossa kuin silloin, kun lääkitys aloitettiin. Tietysti klinikka ei koskaan ole oman rakastavan kodin kaltainen paikka toipua.
Luonteeltaan Lilian on edelleen sydämiä sulattavan ihana. Kun aktiivimme tapasivat sen maaliskuussa, vettä satoi taivaan täydeltä. Tästä huolimatta Lilian ryntäsi heti oven avautuessa ulos ja suoraan vieraiden syliin. Siihen se olisi halunnut jäädä, ihmisen lähelle hoidettavaksi ja rapsuteltavaksi. Lilian on äärimmäisen ihmisrakas ja herttainen tyttö. Kun sitä rapsuttelee se kurottaa painamaan märän nenänsä vasten ihmisen poskea ja jää sen jälkeen katselemaan lempeästi ihmistä. Se ulkoilee nätisti muiden koirien kanssa ja tulee heti kutsuttaessa kiltisti luokse. Lilian onkin kaikin puolin ihana ja kultainen pieni tyttö.

12.5.2017
Lilian odottelee edelleen Onevetin klinikalla omaa onnenpotkuaan. Klinikan stressaavat olot eivät ole sille lainkaan hyväksi, vaan kaikesta hoidosta huolimatta Lilian on edelleen todella hoikassa kunnossa. Klinikkaa ylläpitävät eläinsuojelijat toivovatkin, että Lilian pääsisi pian omaan kotiinsa jossa se voisi vihdoin alkaa toipua ja saada jälleen lihaa luidensa päälle. Fyysisestä kunnostaan huolimatta Lilian on edelleen iloinen ja kultainen oma itsensä. Se tervehtii onnellisesti niin kaikki vieraat ihmiset kuin koiratkin ja touhottaa mielellään ympäriinsä ihmisten seurassa. Se tykkää kovasti käyttää nenäänsä ja meneekin pihalle päästessään onnellisena nenä maassa tuoksujen perässä. Lilian on mielettömän positiivinen ja hyväntuulinen koira, jolla olisi hurjasti annettavaa perheelleen.

11.6.2017
Kultainen Lilian on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

11.7.2017
Kiltti, liikuttava ja lempeä Lilian nukkuu ensi yönä omalla, pehmeällä pedillään, sillä se lensi tänään omaan kotiin. Onnea Lilian ja perhe.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lilian saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lilian on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lilianin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.