Päivitetty 11.07.2017

Kodin saanut koira: ONYX (Klaran tenavat)


Syntymäaika: 08-09/16
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

24.12.2016
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Yksi Luizan uusimmasta suojateista on pikkuriikkinen Onyx-poika. Onyxin emä on adoptio-ohjelmastamme löytyvä Klara ja se on löydetty yhdessä neljän sisaruksensa kanssa (Smoky, Ebony, Malla ja Luluta).

Onyx on luonteeltaan utelias ja touhukas kuten normaalin pennun kuuluukin. Sen päivät kuluvat leikkiessä sisarusten ja muiden koirien kanssa.  Luizan luona Onyx on  tutustunut myös kissoihin ja tulee niiden kanssa mainiosti juttuun. Leikkiessä keskenään nämä pennut haukkuvat  mutta eivät ole räksyttäjiä. Onyx on tottunut nopeasti kotioloihin ja vaikuttaa tasapainoiselta pieneltä koiranalulta. Ihmistä kohtaan Onyx on sosiaalinen ja haluisi olla mukana kaikessa mitä touhutaan. Onyxista odotetaan kasvavan aikuisena 10+kg painava pienehkö koiruus.

12.1.2017
Lisätty talvivideo pennuista.

16.2.2017

Tapasimme Onyxin ja muut Klaran tenavat vieraillessamme Luizan luona tammikuussa. Pennut asuvat tarhassa emonsa kanssa. Onyx on poikapennuista rohkein. Se väistää vierasta ihmistä eikä anna vapaaehtoisesti koskea ainakaan näin lyhyen vierailun aikana. Se on kuitenkin hyvin kiinnostunut meistä ja siitä mitä tapahtuu. Hetken tuumailtuaan koppinsa takana Onyx tuli lähelle ihmettelemään kameralalla ja alkoikin leikkimään kameran hihnalla ja käsineillä. Tuttujen ihmisten kanssa Onyx on luottavainen.

Vierailumme oli siis ensimmäinen kerta, kun Klaran tenavat tapasivat vieraita ihmisiä. Niiden emo jännitti meitä kovasti ja juoksi haukkumaan tarhan toiseen päähän. Onyxin olisikin hyvä päästä kotioloihin reipastumaan mahdollisimman pian. Onyxilla on vielä kaikki mahdollisuudet reipastua ja kasvaa normaaliksi koirakansalaiseksi, kunhan sille annetaan kaikki sen tarvitsema aika kohdata uusia ihmeellisiä asioita. Onyxille etsitään rauhallista aikuiskotia.

Lisätty uusia kuvia.

11.5.2017
Kulkurien aktiivit tapasivt Onyxin hiljattain vieraillessaan Mandrujen luona. Hurmaava Onyx on hyvin samanlainen veljensä Ebonyn kanssa. Se on hieman ujo, mutta hyvin kiinnostunut ihmisistä ja intoutuu kyllä touhuamaan, kun sille antaa hieman aikaa. Onyx on perusluonteeltaan aktiivinen poika, joka tulee tarvitsemaan aktivointia ja puuhailua yhdessä oman ihmisensä kanssa pysyäkseen onnellisena.

9.6.2017
Suloinen Onyx on tänään varattu ikiomaan kotiin!

11.7.2017
Ihana Onyx lensi tänään Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Hiili! Onnea kodille! <3

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Onyx tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Onyx saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Onyx on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.