Päivitetty 11.07.2017

Kodin saanut koira: NERIS


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

13.6.2017
Romanian kaduilla on loputtomasti kodittomia koiria, jotka ovat päätyneet sinne milloin mistäkin syystä. Monen koiran tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta, mutta joskus käy hyvä tuuri ja juuri oikea ihminen sattuu kohdalle. Näin kävi pikkuiselle Nerikselle, joka poimittiin kadulta turvaan ja päätyi sittemmin Glinan tarhalle etsimään omaa kotiaan.

Nyt Neris on noin 4 kuukauden ikäinen, iloinen peruspentu. Se on sosiaalinen koira, joka juoksee innoissaan ihmisten luo ja hyörii ja kiehnää lähellä, milloin nyt muilta puuhailuiltaan kerkeää. Touhukas Neris yrittää saada myös rauhallisempaa häkkitoveriaan Redyä leikkimään, tosin kovin laihoin tuloksin.

Aurinkoinen Neris painaa nyt arviolta 5 kiloa ja tulee luultavasti jäämään hieman keskikokoista pienemmäksi koiraksi.

21.6.2017
Ihana Neris on tänään varattu ikiomaan kotiin!

11.7.2017
Touhukas Neris lensi tänään kotiinsa Suomeen, onnea perheelle!

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Neris tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Neris saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.