Päivitetty 04.04.2017

Kodin saanut koira: LULUTA (Klaran tenavat)


Syntymäaika: 08-09/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

24.12.2016
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Yksi Luizan uusimmasta suojateista on pikkuriikkinen Luluta-tyttönen. Lulutan emä on adoptio-ohjelmastamme löytyvä Klara ja se on löydetty yhdessä neljän sisaruksensa kanssa (Onyx, Smoky, Ebony ja Malla).

Luluta on luonteeltaan utelias ja touhukas kuten normaalin pennun kuuluukin. Sen päivät kuluvat leikkiessä sisarusten ja muiden koirien kanssa.  Luizan luona Luluta on  tutustunut myös kissoihin ja tulee niiden kanssa mainiosti juttuun. Leikkiessä keskenään nämä pennut haukkuvat  mutta eivät ole räksyttäjiä. Luluta on tottunut nopeasti kotioloihin ja vaikuttaa tasapainoiselta pieneltä koiranalulta. Ihmistä kohtaan Luluta on sosiaalinen ja haluisi olla mukana kaikessa mitä touhutaan. Luluta on pentueen pienin. Siitä odotetaan kasvavan aikuisena noin 9kg painava koiraneiti.

12.1.2017
Lisätty talvi-video pennuista.

11.2.2017
Tapasimme Lulutan vieraillessamme Luizan luona tammikuussa. Luluta sisaruksineen asui ulkona tarhassa yhdessä Klara-emon kanssa. Toisten pentujen kanssa se leikkikin riehakkaasti. Vierailumme aikana Luluta ei uskoltautunut tulemaan käsiteltäväksi, mutta oli hyvin kiinnostunut meistä vieraista. Mehän olimme nyt ensimmäiset uudet ihmiset, joita se tapasi. Välillä Luluta kävi kopissaan hakemassa hieman rohkeutta, mutta palasi sitten katsomaan mitä me touhusimme vihkojen ja kameroiden kanssa. Kameran nauhalla ja  hanskoilla se tulikin välillä leikkimään.  Tuttuja ihmisiä kohtaan Luluta on luottavainen. Sen olisikin ehdottoman hyvä päästä jo nyt pentuna reipastumaan normaaleihin kotioloihin. Lulutalle etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa ollaan valmiita panostamaan aran koiran sosialistamiseen ja tukemiseen.

Lisätty kuvia.

2.3.2017
Herttainen Luluta on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

4.4.2017
Luluta lensi eilen omaan kotiinsa ja oman ihmisensä sydämeen.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Luluta tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Luluta saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luluta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.