Päivitetty 04.04.2017

Kodin saanut koira: ELVIN (Team Mayors)


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei kastroitu

 

9.11.2016
Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVet-klinikan koiratarha sijaitsee Bukarestin lähistöllä, Cosoban kaupungissa. Tarha on tällä hetkellä täynnä hylättyjä koiria ja erityisesti pentuja on paljon. Vieraillessaan OneVetissa marraskuussa 2016, esiteltiin Kulkurien aktiiveille eräässä häkissä asuvat kahdeksan pentua. Ne eivät ole täyssisaruksia, mutta niiden historia on yhteinen ja hieman yllättävä. OneVetista kerrotaan Cosoban pormestarin tuoneen nämä pennut tarhalle hiljattain. Sitä ennen pennut olivat majailleet paikallisen koulun pihalla syöden ravinnokseen lasten poisheittämiä eväitä. Pentujen alkuperästä ei ole tietoa, mutta onneksi hyväsydäminen pormestari toimitti pennut turvaan. Nyt niillä on mahdollisuus selvitä ja löytää oma kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin.

Elvin toinen tämän Team Mayorsiksi ristityn pentukatraan pojista. Se on luonteeltaan vielä hieman ujo. Pennuista se on myös fyysisesti pienin ja heikoin, hieman sellainen reppanan oloinen. Uusi tilanne ja uudet ihmiset jännittävät Elviniä. Se ei kuitenkaan panikoi tai rimpuile pois sylistä vaan jää lopulta istuskelemaan syliin ja tuumailemaan maailman menoa. Elvin tarvitsee vierelleen omistajan, jolta löytyy aikaa ja ymmärrystä tätä hieman erilaisista lähtökohdista elämään ponnistavaa poikaa kohtaan.  Sen omistajalla olisikin hyvä olla jo entuudestaan hieman koirakokemusta. Aikuisena Elvinistä odotetaan kasvavan pienehkö keskikokoinen koiruus.

5.2.2017
Tapasin Elvinin ensi kerran henkilökohtaisesti vieraillessani OneVetin koirasuojalla viime viikolla. Poika olikin varsin mainio tuttavuus. Vierailumme aikana Team Mayorsin pennut tuotiin tilaan, jossa ne eivät olleet aiemmin käyneet. Uusi paikka ei jännittänyt Elviniä yhtään, vaan se lähti reippasti tutustumaan paikkoihin. Meitä vieraita kohtaan se oli utelias ja antoi hyvin pallutella ja tutkia itseään. Muiden pentujen kanssa Elvin vaikutti tulevan hyvin juttuun. Tällä hetkellä poika vaihtaa hampaita, ja sillä olkin vielä tuplakulmurit jäljellä.

Elvinistä löytyy ulkonäkönsä ja luonteensa puolesta jonkinlaista saksanpaimenkoirasekoitusta. Se tarvitsee aktiivisen kodin, jossa tarjolla on riittävästi liikuntaa ja aktivointia. Voisin hyvin kuvitella Elvinin sopivan kaveriksi johonkin harrastukseenkin. Elvinin perusluonne vaikuttaa olevan avoin ja ulospäinsuuntautunut, joten se tulee todennäköisesti sopeutumaan hyvin normaaliin suomikoiran elämään. Elvinin kohtalona on olla tavallisen kokoinen ja tavallisen näköinen. Kun se kasvaa, se ei juuri erotu muista tarhoilla elävistä koirista. Elvinin olisikin hyvä löytää oma koti mahdollisimman pian, jotta se ei huku massaan ja vietä koko elämäänsä koirasuojalla. (Taija)

14.3.2017
Elvin on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

4.4.2017
Elvin lensi eilen omaan kotiinsa ja omien ihmistensä sydämeen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Elvin tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Elvin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elvin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.