Kotia etsivä koira: JOACA

Joaca on ihmisiin tottunut pieni rakkauspakkaus, joka kaipaa hellyyttä ja huolenpitoa.
Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romania (One Rescue Association)
Kokoarvio: 30 cm / 8 kg

Joaca on saanut jo useamman kotiehdokkaan ja emme toistaiseksi ota hänestä enempää tiedusteluja vastaan.
 
***
 
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
 
Perustiedot ja tausta
23.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Marraskuun lopussa joku tuonut Joacan Bukarestin Onevetin klinikalle ja hylätty sinne – Joaca on ollut siis todennäköisesti ennen omistettu koira. Klinikan työntekijä Irina oli heti Joacaan eikä pystynyt sanomaan ei vastaan kun Joaca oli tuotu klinikalle. Sen jälkeen Joaca on tullut Cosoban tarhalle maaliskuussa vietettyään talven klinikan tiloissa.
 
Joaca asuu etupihalla isossa laumassa ja vaikuttaa sopuisalta ja väistävältä muiden kanssa. Joaca on usein piilossa, mikä on varsin ymmärrettävää, sillä tarhalle joutuminen oli Joacalla varmasti aika shokki. Joaca hakeutuu ihmisten luokse kun on hieman rauhallisempaa ja syliin nostettaessa rentoutuu ja ilahtuu, häntä alkaa heilua ja suukottelee. Joacaa saa käsitellä miten vain ja tytöstä löytyy hieman leikkisyyttäkin. Maahan laskettaessa Joaca hakee lisää huomiota, heittäytyy selälleen, nauttii maharapsutuksista silmät ummessa.
 
Joaca vaikuttaa aivan valmiita kotikoiralta, joka voisi pärjätä monenlaisessa kodissa ja ympäristössä. Toki muutto tarhalta suomalaisiin kotioloihin voi hämmentää Joacaa aluksi ja tottuminen uuteen elämään saattaa vaatia aikaa ja pienin askelin totuttelua. Joacan turkki on mallia “moppi” eli tulevan kodin tulee olla valmis hoitamaan turkkia säännöllisesti. Profiilin monissa kuvissa Joacalla on juuri parturoitu turkki, mutta todellisuudessa kyseessä on siis pitkä ja kihartuva karva.
 
Päivitykset
23.4.2024
Ihana Joaca tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan!
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Aarala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: