Kotia etsivä koira: MINERVA

Minerva on aivan ihana pieni aarre, joka rakastaa ihmisen huomiota.
Syntymäaika: 04/2023
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio: 25 cm / 4 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
 
Perustiedot ja tausta
8.5.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Minerva on hylätty tarhalle pentuna ja on jo kodin saaneen Onervan sisko. Minerva asuu suljetulla sisäpihalla kymmenien koirien kanssa. Minerva on aavistuksen varovainen isossa koiraporukassa, koska on pienen kokonsa vuoksi ymmärrettävästi altavastaaja. Minerva hakeutuu vieraiden lähettyville odottamaan huomiota – ja kun Minerva saa huomiota, niin hän tulee vierasta vastaan ja häntä heiluu. Minerva vaikuttaa melko rauhalliselta ja vaatimattomalta koiralta, mutta ei myöskään ole arka tai säpsyilijä. Minervan todellinen  persoona ei varmaankaan tule esiin isossa porukassa kun yrittää pysyä poissa vaikeuksista. Syliin ottamista Minerva jännittää, mutta tyttöä saa kuitenkin hyvin käsitellä vaikka onkin siihen hieman tottumaton. Minerva ei kuitenkaan siis väistä ihmistä vaan tulee luokse ja antaa suoraan koskea.

Minerva vaikuttaa aivan ihanalta pieneltä ja herkältä aarteelta, jonka paikka olisi jossain ihan muualla kuin tarhalla muiden koirien varjossa. Minervassa on potentiaalia kotikoiraksi, joka voisi pärjätä monenlaisessa kodissa ja ympäristössä. Toki muutto tarhalta suomalaisiin kotioloihin voi hämmentää Minervaa aluksi ja tottuminen uuteen elämään saattaa vaatia aikaa ja pienin askelin totuttelua. Monet meille tutut asiat ovat Minervalle varmasti jännittäviä ja pelottaviakin. Tulevalla kodilla tulee olla resursseja kotiutumisen tukemiseen sekä ymmärrystä koiralähtöisistä koulutustavoista

 
Päivitykset
8.5.2024
 
Minerva tassutteli tänään Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia.
 
 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: