Päivitetty 24.11.2023

Kotia etsivä koira: TRITO


Syntymäaika: 5/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.11.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Trito-poika löytyi Carpen tarhan lähellä olevasta metsästä tammikuussa 2023. Triton taustasta emme siis tiedä mitään. Trito jakaa häkkinsä tarhalla Venuksen kanssa ja rauhallinen kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Trito on tottumaton, mutta varovaisen kiinnostunut ihmisistä.

Trito kaipaisi kovasti ikiomaan kotiin, missä se saisi tutustua kotikoiran elämään ja ulkomaailmaan omaan tahtiinsa, ymmärtäväisen perheen kanssa. Kotona odottava koirakaverikin olisi varmasti Triton mieleen.

Trito on kooltaan kompakti noin 45 cm korkea ja 14 kg painoinen.

Päivitykset

24.11.2023

Trito tavattiin lokakuun vierailulla. Trito hyppii innoissaan häkin seinää vasten, mutta kun yksi vieraista menee sisään häkkiin, meneekin pojalla pupu pöksyyn. Trito tulee kuitenkin syömään nameja kädestä. Jostakin kuuluu pamaus (laukaus), josta Trito vähän hämmentyy ja muuttuu epäileväisemmäksi, muttei ala haukkua. Kun kaksi ihmistä on samassa häkissä, Trito piiloutuu Venuksen kanssa hetkeksi koppiin – tämä taitaa kyllä olla seurausta laukauksen aiheuttamasta huolesta. Vierailun aikana Trito kurkottelee nuuskuttelemaan, tutkailee kameraa ja pudonnutta namipussia käy haistelemassa. Käsien heiluttamista Trito katsoo kummeksuen ja väistää kohti kävelevää ihmistä. Trito yaikuttaa koiralta, joka hyötyisi varmasti reippaammasta kaverista. Trito vaatii rauhallista totuttamista koskettamiseen, mutta kyllä hänessä kuitenkin potentiaalia on kotikoiraksi. Trito on myös tosi persoonallisen näköinen kaveri vaan missä olisi tämän komistuksen ikioma koti?

26.6.2023
Trito aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Trito saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Trito on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Triton yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.