Kotia etsivä koira: MAMI MONA

Mami Mona, super äiti, on utelias vaikkakin hieman tottumaton koira, joka toivoisi tulevalta kodilta rauhallista asuinympäristöä sekä ymmärrystä hitaasta lämpenemisestä.
Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 45 cm/15 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

08.07.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana Bodea haki Mami Monan pentuineen Romanian tappotarhalta turvaan Cosoban tarhalle maaliskuussa 2023, pentujen ollessa vain pari kuukauden ikäisiä. Tarhalla Mami Mona asuu pentujensa kanssa tarhalla yhteisessä häkissä. Mami Mona aloittaa nyt pentujensa Liljan, Lummen ja Lootuksen kanssa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Toivotaan että tämän pikkuperheen jokainen yksilö löytäisi piakkoin oman kotinsa.

Mami Mona pentuineen tavattiin toukokuussa 2023 tarhalla. Pikkuperheen lasikopin sisälle astuessa, alkaa perheellä hirveä häseltäminen johtuen innostuksesta ja samalla jännityksestä. Lasikopin lattian ollessa kaakelia, se on kovin liukas ja perhe liukasteleekin lattialla joka osittain johtaa pieneen häseltämiseen. Liukkaasta lattiasta ja pienestä jännityksestä johtuen, perhe linnoitautuu lasikopin nurkassa olevaan petiin. Pedissä he saavat olla lähekkäin toisiaan ja saavat samalla tukea toisistaan uudessa sekä jännittävässä tilanteessa.

Ensimmäiset minuutit Mami Mona tutustuu vieraisiin pedistä käsin, mutta jo parissa minuutissa käy tutustumassa hieman lähemmin vaikka on selkeästi tilanteesta jännittynyt. Jännyksestä tai kenties huomioonhakuisuudesta johtuen Mona käyttää ääntään ja haukkuu kimeällä äänellä. Monalle maistuu namit ja hän hiljeneekin herkutteluiden ajaksi. Ajan kuluessa ja hieman vieraisiin ihmisiin totuttua, Mona rauhoittuu ja tulee tervehtimään vieraita sekä antaa hieman rapsuttaa itseään.

Monalla on todettu tarhalle tulon jälkeen stickerin sakrooma, johon hän saa tällä hetkellä hoitoa tarhalla. Voit lukea lisää stickerin sakroomasta täältä

Mami Monalle etsitään sitoutunutta perhettä, jossa tytölle tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Monalle olisi tärkeää että koti sijaitsisi rauhallisesta ympäristöstä ja talossa jossa mahdollinen haukkuminen ei aiheutta häiriötä, kerrostalo ei olekkaan Monan haukkuherkkyyden takia ideaalinen. Mona hyötyisi myös reippaasta ja tasapainoisesta koirakaveri, joka osaisi opastaa Monaa kotikoiran tavoille. Koirakaveri ei ole kuitenkaan pakollinen, mikäli perheeltä löytyy riittävästi pitkäjänteisyyttä totuttaa Mona uuteen elämäänsä. Monalla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Mona tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Päivitykset

23.3.2024

Terveisiä Mami Monalta kuvien ja videon muodossa, voi kun mamma pääsisi jo viettämään ansaitsemaansa elämää kodin lämpöön.

31.07.2023

Tarhalta tuli taas kuulumisia Mami Monalta ja hänen pennuilta Lummelta sekä Lootukselta kuvien ja videon kera. Missä onkaan näiden pikkuisten ikiomat kodit?

19.07.2023

Tarhalta tuli terveisiä kuvan ja videon kera, Mona on pentuineen siirtynyt ulkohäkkiin.

08.07.2023

Mami Mona aloittaa pentuineen oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tutustu myös näihin: