Päivitetty 11.09.2023

Varattu koira: LUMME (Monan pennut)


Syntymäaika: 1/2023
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

08.07.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana Bodea haki Mami Monan pentuineen Romanian tappotarhalta turvaan Cosoban tarhalle maaliskuussa 2023, pentujen ollessa vain pari kuukauden ikäisiä. Tarhalla Mami Mona asuu pentujensa kanssa tarhalla yhteisessä häkissä. Mami Mona aloittaa nyt pentujensa Liljan, Lummen ja Lootuksen kanssa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Toivotaan että tämän pikkuperheen jokainen yksilö löytäisi piakkoin oman kotinsa.

Pikkuperheen lasikopin sisälle astuessa, alkaa perheellä hirveä häseltäminen johtuen innostuksesta ja samalla jännityksestä. Lasikopin lattian ollessa kaakelia, se on kovin liukas ja perhe liukasteleekin lattialla joka osittain johtaa pieneen häseltämiseen. Liukkaasta lattiasta ja pienestä jännityksestä johtuen, perhe linnoitautuu lasikopin nurkassa olevaan petiin. Pedissä he saavat olla lähekkäin toisiaan ja saavat samalla tukea toisistaan uudessa sekä jännittävässä tilanteessa.

Mami Mona on tutustumassa vieraisiin ihmisiin eturintamassa jo parin minuutin kestäneen vierailun aikana. Pennut tarvitsevat hieman enemmän aikaa Mami Monaan nähden ja seuraavatkin mamiaan useamman minuutin jäljessä. Lopulta kun pennut uskaltautuvat tutustua vieraisiin lähemmin, he repastuvat tilanteessa nopeasti. Lumme antaa vieraiden koskea itseensä sekä nostaa vaikka tilanne on hänelle selkeästi jännittävä. Nameja hän syö pennuista kaikkesta eniten varoen, mutta on kuitenkin rohkein lähestymään vieraita. Lumme vaikuttaa luonteeltaa pehmeältä ja hieman alistuvalta.

Lummelle etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä ja perheestä josta löytyy pitkäjänteistä otetta kotiuttaa Lummetta uuteen elämään. Lumme hyötyisi myös jo entuudestaan reippaasta sekä tasapainoisesta koirakaverista, joka osaisi opastaa Lummetta kotikoiran tavoille. Lummella ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Lumme tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Lumme on kooltaan noin 35 cm korkea ja hän painaa noin 8 kg. Lumme tulee kasvamaan varmaan vielä hiukan, mutta jäänee pieneksi keskikokoiseksi. Lumme on pentueen vaalein ja pienin pentu.

Päivitykset

11.09.2023

Lumme on varattu ikiomaan kotiin, jossa häntä odotetaan maltamattomana kotiin saapuvaksi. <3

31.07.2023

Tarhalta tuli taas kuulumisia Mami Monalta ja hänen pennuilta Lummelta sekä Lootukselta kuvien ja videon kera. Missä onkaan näiden pikkuisten ikiomat kodit?

19.07.2023

Tarhalta tuli terveisiä kuvien ja videoiden kera, Mona on pentuineen siirtynyt ulkohäkkiin.

08.07.2023

Lumme aloittaa Mami Monan ja muiden pentujen kanssa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lumme saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Mikäli Lumme tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Lisäksi Lumme on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lummen yhteyshenkilönä toimii Ilona Lahti-Nuuttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.