Kodin saanut koira: MR MISHU (nyk.Tuhto)

Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen
adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.11.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Vapaaehtoistyöntekijämme tapasivat Mr Mishun helmikuun alussa tarhalla. Ennen tarhalle tuloa Mr Mishu on elänyt koko elämänsä omistettuna kotikoirana todennäköisesti sisätiloissa, mutta omistajan vaikean elämäntilanteen vuoksi Mr Mishu tuotiin tarhalle etsimään uutta kotia. Mr Mishu on hyvin hämmentynyt tarhalla ja kaipaa taas kotikoiran elämään.

Mr Mishu ottaa vieraat ihmiset reippaan iloisesti vastaan. Rapsutukset ja namit kelpaavat tälle herralle hyvin. Hän vaikuttaa luonteeltaan melko tasapainoiselta ja iloiselta herralta, jolta leikitkin luonnistuu tutun ihmisen kanssa. Mr Mishu on keskikokoinen koira, jolla on reippaasti ylipainoa. Mr Mishun turkki on huonossa kunnossa, se on takkuinen ja  kyljessä on pieni karvaton laikku. Mr Mishun ei kuulla haukkuvan tarhalla ja on muutenkin muiden koirien kanssa neutraalisti, mutta se itkee Adinan perään hänen poistuessa paikalta. Tapaamisen lopuksi Mr Mishulle puetaan sadetakki ja talutetaan hihnan kanssa ulkoilemaan, näin nähdään, että käsittely ja ulkoilukin luonnistuu tältä herralta. Kaiken kaikkien Mr Mishu on mutkattoman oloinen herra, jolta puuttuu se oma perhe ja koti.

Mr Mishu saattaisi viihtyä monenlaisessa perheessä, kunhan hänellä olisi se oma ihminen ja perhe. Hän voisi sopia toisen koiran kaveriksi, mutta voisi sopia myös ainoaksi silmäteräksikin. Mr Mishu tulee tarvitsemaan omassa kodissa aikaa ja rauhaa totutellessaan taas kotikoiran elämään. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee taas tutustuttaa rauhassa, aikaa antaen ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla. Yksinolot voivat olla haasteena ihmisen perään kaipaavalle Mr Mishulle ja perheen tuleekin sitoutua harjoittelemaan rauhassa yksinoloja. Tulevan perheen tulee myös sitoutua Mr Mishun maltilliseen painonpudotukseen ja terveelliseen painonhallintaan. Pitkiä lenkkejä Mr Mishu tuskin on tottunut tekemään, mutta pienin askelin herra saadaan varmasti tasapainoisempaan kuntoon.

Mr Mishu on kooltaan noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 30kg. Mr Mishulla on töpöhäntä. Iältään Mr Mishu on arviolta 8-9 vuotias.


Päivitykset
23.3.2024
Suloinen pörröpää Mr Mishu, nykyisin Tuhto saapui Suomeen ja tapasi uuden perheensä! Kaikkea hyvää koko perheelle!

25.1.2024
Mr Mishu sai mitä parhaimpia uutisia, hänet on nyt varattu omaan kotiin!

18.1.2024
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Mr Mishulta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Mr Mishulla uusintatestissä tulos oli 4,12. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/

Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Mr Mishun tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

2.11.2023
Mr Mishu tavattiin lokakuussa tarhavierailulla. Mr Mishu elää päivisin vapaana tarhan pihalla. Ensimmäisenä tarhapäivänä Mr Mishu pysyttelee omissa oloissaan, väistää kosketusta ja vetäytyy varjoon omaan rauhaan. Seuraavalla tapaamiskerralla Mr Mishu on hieman aktiivisempi. Hän on taitava nappaamaan nameja ilmasta ja on todella motivoitunut hankkimaan niitä.
Mr Mishun turkki on takkuinen ja huonossa kunnossa ja sitä onkin hieman selvitelty tarhalla. Isot takut on poistettu ja Mr Mishu on vaikuttanut olevan paremmalla tuulella. Se tuli iloisesti vastaan aktiiviamme, rohmusi tapansa mukaan nameja ja rapsutuksia ja oli enemmän oma itsensä.
Mr Mishu odottelee edelleen sitä omaa kotia, entisenä kotikoirana tarha on hämmentävä paikka joka päivä päivältä vie elämäniloa tältä hurmaavalta herralta. Missä on Mr Mishun ikioma koti?

Herrasta on lisätty uusia kuvia.

10.10.2023
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Mr Mishulta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne eivät olleet vaaditulla tasolla. Mr Mishu saa uuden rokotuksen ja vasta-aineiden taso testataan uudelleen. Mr Mishu on valmis matkustamaan Suomeen kun vasta-ainetasot ovat vaaditulla tasolla.

Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Mr Mishulla se on 0,46. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/

Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Mr Mishun tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

3.7.2023
Mr Mishu tavattiin toukokuussa tarhavierailulla. Vapaaehtoistyöntekijämme kuvailevat Mr Mishua hieman sydäntä särkeväksi hahmoksi, entisenä kotikoirana se ei ole tottunut tarhalla oloon ja on hieman hämmentynyt koko ajan. Mr Mishu haluaisi olla sisätiloissa eikä oikein tykkää kun muut koirat änkeävät sen iholle. Liike on jäykkää mutta rauhallista. Mr Mishu tarvitsisi sen oman kodin, täyden huomion ja säännöllistä lempeää liikettä. Missä on tämän seniorin uusi koti?
Lisätty uusi video hellyyttävästä seniori herrasta.

12.2.2023
Mr Mishu töpötteli adoptio-ohjelmaan ja aloitti oman kodin etsinnän!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr Mishu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Mishu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: