Kodin saanut koira: TUISKU (Suomessa)

Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Hikiä)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat

6.10.2023
Hattivatti-pentue emoineen asuivat ennen tarhalle päätymistään Carpen tarhan läheisellä pellolla. Carmen yritti pyydystää pentujen emoa yli vuoden, mutta aran emon kiinni saaminen ei ollut mikään helppo projekti. Keväällä 2021, Hattivattien ollessa vain muutaman päivän ikäisiä rääpäleitä, Carmen onnistui kuin onnistuikin pyydystämään emon ja poimi sen pentuineen turvaan. Hattivattien seitsemän pentua Primadonna, Titiuu, Tuittu, Sedrik, Viljaana, Radamsa ja Piika aloittivat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa kesällä 2021. Pentueessa Tuittu oli aktiivinen ja iloinen nuori koira, tarhalla sisaruskatraansa rohkein, vaikka olikin tottumaton suoraan ihmiskontaktiin. Muiden koirien kanssa Tuisku tuli tarhalla erinomaisesti toimeen.

Tuitun oma koti löytyi vuoden vaihteessa ja se pääsi saapumaan Suomeen omaan kotiinsa 26.2.2022. Tuittu, uudelta nimeltään Tuisku, muutti ainoaksi koiraksi, yksin asuvalle naishenkilölle.  Tuisku ehti asua kodissaan kaksi kuukautta, ennen kuin se itsestään riippumattomista syistä palautui yhdistykselle ja siirtyi kotihoitoon. Kotihoitopaikka sijaitsee haja-asutusalueella omakotitalossa ja perheessä on lapsia joiden kanssa Tuisku pärjää hyvin. Tuisku tarvitsee paljon omaa tilaa, mutta nauttii myös ihmisten läheisyydestä.

Millainen koira Tuisku sitten oikein on? Tuisku on koira, joka tulee mainiosti toimeen toisten koirien kanssa sukupuolesta, iästä ja koosta välittämättä. Se ottaa paljon tukea toisista koirista. Tuisku rakastaa olla ulkona omassa pihassa pitkiä aikoja ja se ei palele herkästi. Se on älykäs ja nopea oppimaan sekä hyvin motivoitavissa ruualla. Tuisku on myös hyvin leikkisä! Tuisku on kovin kiinnostunut ihmisistä ja mielellään seurailee ihmisten tekemisiä sekä osallistuu puuhasteluun omalla tavallaan, hieman kauempaa. Vaikka Tuisku nautiskeleekin nykyään suuresti ihmisten rapsutuksista, on sen vaikeaa ymmärtää käsittelyä ja esimerkiksi ulkoiluvarusteiden pukemista. Etenkin hihnaan laittaminen saa sen hätääntymään. Tuiskun saa todennäköisesti opetettua näihinkin taitoihin ajan ja kärsivällisyyden kanssa.

Tuiskun kodin tulisi olla sellainen, jossa/joka on…
– mielellään useampia toisia koiria, mutta ainakin yksi tasapainoinen koira ystävä, kissakaveritkin sopii Tuiskulle
– hyvin rauhallinen asuinympäristö, omakotitalo omalla aidatulla pihalla
– kokemusta tottumattoman koiran kotiuttamisesta tai halua paneutua siihen
– pitkäjänteisyyttä koiran kanssa etenemiseen positiivisen vahvistamisen keinoin
– ymmärrystä siitä, että Tuiskun kanssa edetään todella pienin askelin koiran tahdissa

Kokoa Tuiskulla on nyt noin 50 cm ja se painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

6.10.2023
Suloinen Tuisku on kotona! Itseasiassa, ollut jo hetken aikaa, sillä se on onnekas ja saa jäädä loppuelämäkseen tuttuun kotihoitopaikkaan. Onnea <3

23.9.2023
Terveisiä Tuiskun kotihoitajalta: “Tänään tuli jo hepulit, kun laitoin valjaat, oli ilmeisesti kiva päästä kävelylle. Ja vauhtiakin voi jo kohta sanoa ihan lenkkeily vauhdiksi.” Tuisku edistyy siis huimaa vauhtia lenkkeilyn suhteen. Lisätty muutama video mistä näkee kuinka hienosti lenkkeily tutussa ympäristössä tuttujen ihmisten kanssa sujuu. Tuisku edistyy muutenkin koko ajan, hitaasti mutta varmasti. Kaikki uusi on aluksi jännittävää, kuten uudet koristevalot. Oviaukosta kulkeminen on Tuiskulle edelleen tosi jännittävää. Lisätty myös pari kuvaa Tuiskusta. <3

7.8.2023
Olemme jälleen saaneet ihanasta Tuiskusta terveisiä kotihoidosta. Tuiskusta on tullut rohkeampi ja se antaa käsitellä itseään paremmin. Varusteiden laitto sujuu hieman paremmin ja lenkkeily hihnassakin ,lyhyitä matkoja kodin läheisyydessä, luonnistuu. Vieraille ihmisille Tuisku haukkuu edelleen, mutta edistystä tässäkin on tapahtunut. Tuisku kävi 31.7.2023 eläinlääkärissä ja sen luusto, eli selkä, lonkat ja suuret nivelet röntgenkuvattiin kiputilojen varalta. Tuiskun molemmissa lonkissa oli nähtävissä lievää dysplasiaa, eli lonkkanivelen kehityshäiriötä, mutta muuten luusto näytti oikein hyvältä. Tuiskulle aloitettiin pelkotilojen vuoksi mielialalääkitys, joka on kotihoitajan kertoman mukaan alkanut vaikuttamaan hyvinkin nopeasti. Lääkityksestä on ollut apua käsittelyssä ja varusteiden pukemisessa. Tuisku on selkeästi rentoutunut, joka on erittäin positiivinen asia.

8.7.2023
Tuiskulla sujuu kotihoidossa hyvin. Se tulee perheen lapsien kanssa pääsääntöisesti hyvin toimeen ja myös tykkää leikkiä heidän kanssaan. Panta treenejä tehdään pienissä erissä Tuiskun ehdoilla, tästä on lisätty video profiiliin. Kotihoitajan mukaan Tuisku on aivan ihana koira ja oli tyttö intoutunut eräänä päivänä hyppäämään ihan syliinkin, kun piti saada rapsutuksia. <3

Tulevan kodin Tuisku varmaan toivoisi sijaitsevan paikassa, jossa olisi iso oma piha, missä se saisi viettää aikaa vapaasti. Lisätty kuvia ja videoita.

11.5.2023
Tuisku on ollut pian kuukauden päivät uudessa kotihoitopaikassa. Kotihoitopaikka on omakotitalo rauhallisella alueella ja omalla aidatulla pihalla. Kotihoitoperheeseen kuuluvat äiti, isä, kaksi lasta, uroskoira ja kissa.

Tuiskulle paikan vaihtaminen oli vähän jännittävää ja etenkin uusista oviaukoista kulkeminen sai sen aluksi järkyttymään. Kotihoitoperhe auttoi Tuiskua harjoittelemaan ja nyt Tuisku kulkeekin jo melko hyvin pihalle sekä takaisin sisälle. Tuisku nauttii paljon ulkona pihalla olemisesta, mutta myös sisällä sohvalla köllöttely on sen mielestä ihanaa! Tuiskun kanssa ei ole vielä aloitettu harjoittelemaan varusteita mukavaksi asiaksi, mutta pikku hiljaa sekin on tarkoitus aloittaa.

Tuisku tulee mainiosti toimeen kotihoitopaikan koiran kanssa. Myös kissa kiinnostaa Tuiskua ja Tuisku onkin yrittänyt leikkiä vähän senkin kanssa! Tuisku tulee toimeen kaikkien perheenjäsenten kanssa lapsia myöten. Aluksi Tuisku suhtautui lapsiin lähinnä kohteliaasti, mutta nykyään sitä kiinnostaa myös lasten paimentaminen. Laumaa on tärkeä valvoa Tuiskun mielestä! Tuisku pitää rapsutuksista, mutta myös erilaisten temppujen teosta – myös lapset kelpaavat rapsuttajiksi ja temputtajiksi.

10.4.2023
Tuisku on löytänyt uuden kotihoitopaikan ja siirtyy sinne pian. Tuiskun kuulumisia päivitellään uudelleen sen kotiuduttua!

1.3.2023
Tuiskulla sujuu edelleen samaan tapaan kotihoidossa. Vierailijoiden käynti sai sen taas innostumaan ja edellisen vierailuni jälkeen se alkoi hakeutua rohkeammin sisätiloihin. Vieraat merkitsevät Tuiskulle nimittäin herkkuja! Kotihoitopaikassa kävi nyt toisenkin kerran vieraita ja Tuisku seisoikin oven takana raapimassa pyytäen päästä sisälle.

23.1.2023
Vierailin eilen Tuiskun luona kotihoidossa. Tuisku on edelleen hyvin kiinnostunut vierailijoista ja selkeästi tunnisti minut sekä toisen tutun vieraan. Rapsutuksetkin kelpasivat hetken tuumailun jälkeen. Muiden koirien kanssa Tuisku tulee edelleen hyvin toimeen, mutta toisten ruuat kiinnostavat sitä välillä vähän liikaa. Pientä taantumista Tuiskulle on tullut ja sitä vähän jännittää se, että ihmiset saattaisivat käsitellä sitä. Lisätty uusia kuvia ja videoita Tuiskusta!

14.12.2022
Tuiskun elämä rullaa kotihoidossa samalla tavalla kuin aiemminkin. Kotihoitopaikkaan on taas tullut uusia koiria ja Tuisku tulee kaikkien kanssa mainiosti toimeen. Tuisku on alkanut vähän leikkimään kotihoitajan kanssa.

12.11.2022
Kävin taas vierailemassa Tuiskun luona ja mukanani oli täysin uusi ihminen. Se tuli reippaasti muiden koirien mukana tutustumaan! Tuisku ottaa nykyään onnellisena rapsutuksia vastaan ja sitä saa rapsutella kaikkialta. Se myös mielellään käpertyy sohvalle ihmisen viereen. Lisätty pari kuvaa ja pari videota.

20.10.2022
Kotihoitaja kertoo Tuiskun kuulumisia: “Nyt hänestä on tullut sisäkoira. Hän ei halua jäädä ulos, kun muut tulevat sisälle. Parhaiten tulee etuovesta (pääovi siis) ja mun ei tartte siirtyä kuin metri eteisestä eteenpäin, niin hän tulee ovesta ja eteisen koiraportista. Täysin sisäsiisti, jos en aiemmin ole sanonut. Eilen harja ei enää pelottanut ja Tuisku todella tykkää harjaamisestakin. Se varmaan tykkäis mm. hieronnasta. Nimittäin olen yrittänyt painella ja pyöritellä selkää, jos keksisin onko kipuja. Tällöin suu vetää pitkään virneeseen, samoin kuin harjatessa.” Voi miten upeita harppauksia Tuisku ottaa eteenpäin!

1.10.2022
Yhteyshenkilö tapasi taas Tuiskun! Tuiskun laihdutuskuuri oli toiminut ja se oli taas oikein hyvässä kunnossa. Tuisku on kehittynyt selkeästi ja tällä kertaa sitä sai rapsutella jo aikalailla kaikkialta. Tuiskun kanssa harjoiteltiin myös pannan päälle pukemista. Videot tästä nähtävissä alla! Tuisku kehittyi lyhyen harjoittelun aikana todella paljon. Lisätty pari uutta kuvaa.

5.9.2022
Tuiskulla sujuu kotihoidossa edelleen samalla tavalla. Tuisku on viettänyt vähän enemmän aikaa jo sisätiloissa ja pari kertaa se onkin ollut jo sisätiloissa ovet kiinni. Kotihoitajan kanssa on harjoiteltu esimerkiksi hampaiden tutkimista ja muuta käsittelyä hyvin pienin askelin. Kotihoitaja kertoo, että Tuisku ei ilmeisesti pelkää ukkosta. Eräänä päivänä oli ukkostanut, mutta Tuisku ei ollut siitä hätkähtänyt. Tuisku on pienellä laihdutuskuurilla, koska sille oli päässyt kertymään vähän painoa. Lisätty uusia kuvia ja video!

20.8.2022
Minä, Tuiskun yhteyshenkilö, kävin itse tapaamassa Tuiskua tämän viikon alussa. Mukanani oli Kulkurien entinen aktiivi. Kun saavuimme paikalle, koiralauma juoksi aidalle haukkuen meitä vastaan ja Tuisku oli yksi ainoista koirista, joka ei haukkunut – se vain katseli meitä aidan läpi. Tuisku alkoi heti syödä herkkuja kädestä ja seuraili meitä ympäriinsä. Pikku hiljaa se antoi myös rapsutella itseään. Tuisku vaikutti hyvin paimenkoiramaiselta ja se lähti mielellään seuraamaan ihmistä, kun se tiesi ihmisellä olevan herkkuja. Liian nopeat liikkeet ja käsissä olevat esineet vähän epäilyttivät Tuiskua, mutta se kuitenkin perääntyi vain hetkeksi ja palasi heti takaisin.

Kotihoitaja oli saanut Tuiskulta pannan, valjaat ja hihnat pois päältä. Hän kertoi, että varusteiden päältä ottamisen jälkeen Tuisku on vaikuttanut paljon rennommalta ja tyytyväisemmältä oloonsa. Kotihoitaja kertoi myös, että Tuisku tulee edelleen hyvin toimeen kaikkien lauman koirien kanssa – jopa pienimmän 1 kiloisen pennun kanssa. Tuisku leikkii ja touhuaa mielellään toisten koirien kanssa. Tuisku ei puolusta ruokaansa eikä mitään muutakaan. Vieraisiin Tuisku suhtautuu edelleen uteliaan kiinnostuneesti. Tuisku oli tavannut ensimmäistä kertaa lapsia, kun kotihoitajan luona olivat vierailleet 9- ja 13-vuotiaat lapset. Näidenkään kanssa Tuiskulla ei ollut mitään haastetta.

Lisätty uusia kuvia!

18.7.2022
Kulkurien entinen aktiivi kävi vierailemassa Tuiskun luona ja saimme Tuiskusta ihania kuva- ja videoterveisiä! Aluksi Tuisku oli säikähtänyt vähän vierailijaa, koska kyseinen henkilö oli aiemmin joutunut siirtämään Tuiskun kotihoitopaikkaan. Tuiskusta siirto ei ollut mikään miellyttävä kokemus. Hetken tarkkailun jälkeen Tuisku kuitenkin oli kuitenkin todennut, että vierailija ei ole vaarallinen. Tuisku oli koko vierailun ajan käyttäytynyt todella uteliaasti ja seurannut, mitä vierailija ja kotihoitaja tekevät. Vierailija otti kuvia kotihoitajan koirista ja se olikin Tuiskusta mielenkiintoista puuhaa! Tuiskua voisikin kuvata uteliaaksi, mutta epävarmaksi tai kenties kokemattomaksi koiraksi. Se ei vieläkään ymmärrä esimerkiksi sitä miksi ihmisen pitäisi ottaa siltä pois siinä roikkuva hihna. Rapsuttaa Tuisku kuitenkin jo antaa – myös vierailija oli saanut vähän rapsutella Tuiskua leuan alta. Tuisku oli myös istunut, kun vierailija oli pyytänyt istumaan ja syönyt reippaasti nameja vierailijan kädestä! Myös kotihoitajan kanssa Tuisku on alkanut esimerkiksi istua pyynnöstä.

Kulkurien aktiivien vierailua seuraavana päivänä kotihoitajalla oli käynyt uudemman kerran vieraita, 3 uutta ihmistä. Tuisku oli koko vierailun ajan taas seuraillut vierailijoiden puuhia kiinnostuneena mukana hengaillen. Tuisku oli antanut vieraiden istua lähellä ja koskea itseensä. Yllättäen Tuisku ei ollut myöskään tarvinnut taukoja vaan se oli pysytellyt vierailijoiden mukana eikä vetäytynyt kauemmas. Välillä Tuisku oli kuitenkin keksinyt myös omia puuhiaan – kun kotihoitaja oli tuonut pennuille leluja, oli Tuisku innoissaan käynyt hakemassa leluja ja juossut onnellisena lelu suussa karkuun! Tuisku vaikuttaa nykyään hyvin uteliaalta ihmisiä kohtaan eikä se kotihoitajan luona ole haukkunut ihmisiä. Koirien kanssa se tulee edelleen oikein hyvin toimeen.

4.7.2022
Tuisku on nyt ollut kotihoidossa noin kahden kuukauden ajan. Kotihoitopaikka sijaitsee maalla ja siellä on kotihoitopariskunnan lisäksi toistakymmentä koiraa. Valitettavasti Tuisku otti selkeästi takapakkia siirryttyään ensin toiseen kotihoitopaikkaan ja sen jälkeen vielä nykyiseen kotihoitopaikkaan. Siirtymät olivat hyvin jännittäviä Tuiskulle.

Tuisku tulee todella hyvin toimeen eri koirien kanssa ja viettääkin päivät leikkien. Tuiskun mielestä parasta leikkiseuraa ovat nuoret narttukoirat. Ihmisiä kohtaan Tuisku on edelleen hyvin epävarma, mutta Tuisku käy kuitenkin välillä varovasti haistelemassa kotihoitajia. Toinen kotihoitaja saa jo vähän silitellä Tuiskua, mutta muusta käsittelystä Tuisku menee helposti paniikkiin eikä tästä syystä Tuiskulta ole esimerkiksi väkisin otettu pannassa roikkuvaa hihnaa pois. Ulkona Tuisku on jännittämisestä huolimatta siellä missä ihminenkin, seurailee lähellä ja on kiinnostunut kaikenlaista puuhailusta. Toisten koirien ollessa tukena Tuisku ei hauku vieraille myöskään, mutta se pysyy omasta mielestä sopivan etäisyyden päässä ihmisistä.

Tuiskulla on vielä edessään taival ennen kuin siitä kuoriutuu kotikoira. Tuisku tarvitsee omistajan, jolla on aikaa opettaa sitä rauhassa kotikoiran arkeen ja vähintään ainakin yhden koirakaverin tuekseen. Lisätty pari uutta kuvaa ja videota.

9.5.2022
Tuisku palaa adoptio-ohjelmaan etsimään uutta kotia. Tuisku saapui Suomeen helmikuussa. Tuisku oli muutoksessa valtavan stressaantunut, ja ensimmäiset päivät kotona menivät tiukasti matkustushäkkiin painautuneena. Parin päivän jälkeen se kuitenkin alkoi kiinnostua ympäristöstään ja alkoi tutkia asuntoa, ja reipastuminen oli sen jälkeen nopeaa.

Tuiskun edellinen koti kuvailee Tuiskua näin:

“Tuiskussa on koirana runsaasti potentiaalia, se vaikuttaa todella älykkäältä ja itsenäiseltä yksilöltä ja selviää ja toipuu muutoksista todella nopeasti. Tuisku pärjää hyvin yksin ollessaan eikä eroahdistuksen kanssa ole ollut ongelmia. Se on hiukan epäluuloinen ja varovainen uusien asioiden kanssa ja reagoi haukkumalla uusiin ääniin mutta tulee kuitenkin katsomaan ja on utelias uusien juttujen suhteen, ja on tottunut nopeasti arkipäivän askariin ja ääniin. Reagointi ja epäluulo tuntuvat olevan pääosin kokemuksen puutetta ei niinkään luonteen haurautta tai stressaantuvuutta.

Luottamus minuun on rakentunut kahden kuukauden aikana vahvaksi, ja Tuisku tulee iloisena hakemaan kontaktia ja rapsutuksia, sekä hakee leikkimään. Se on oppinut istu-käskyn, ja tämän avulla sen käyttäytymistä voi jo ohjailla jännittävissä tilanteissa ja ’koske’ ja ’maahan’ käskyt alkavat jo myös olla tuttuja. Lisäksi luoksetulo on melko vahvalla pohjalla, vaikka välillä keskittyminen herpaantuu ja muut asiat vievät huomion.

Varusteista on harjoiteltu hihnoja, jotka vielä ovat melko jännittävät. Hihnojen kiinnitys onnistuu, mutta niiden kanssa liikkuminen on vielä hankalaa. Ulos saakka ei vielä olla päästy, vaikka ulkoilma tuntuu kuitenkin kiinnostavan turvallisen etäisyyden päästä. Uusiin ihmisiin on myös tutustuttu. Tämä hiukan jännittää Tuiskua, ja se haukkuu ensi alkuun vieraille, mutta ei ole kuitenkaan aggressiivinen, vaan hetken rauhoituttuaan syö vieraiden heittelemiä herkkuja lattialta ja haluaa tulla nuuskimaan ja rapsuteltavaksikin asti.

Tuiskun edistymistä on tuntunut hidastavan se, ettei Tuisku ole kovin ahne ruoan perään. Tuiskulla vaikuttaa myös olevan jonkinasteista paimentamisviettiä, mikä näkyy siinä, että uusien ihmisten kanssa hänellä on taipumus lähteä perään ja reagoi herkästi liikkumiseen. Se lähtee vaistonvaraisesti perään ja saattaa näykkiä paimenkoiralle tyypilliseen tapaan.”

26.2.2022
Tänään Tuitun elämä muuttui kun se saapui ikiomaan kotiinsa Suomeen. Samalla Tuittu sai uudeksi nimekseen Tuisku.

10.12.2021
Tuittu on tänään varattu omaan kotiin!

9.11.2021
Aktiivimme tapasivat Tuitun sisaruksineen Carpen tarhalla lokakuussa. Monet pentueen jäsenet olivat menneet paljon takapakkia rohkeuden suhteen, mutta Tuittu otti vieraat edelleen yhtä reippaasti ja iloisesti vastaan pentujen häkkiin. Tuittu on mitä ihanin ilopilleri, joka ansaitsisi jo päästä omaan kotiin!

Lisätty Tuitulle uusia videoita ja kuvia.

8.10.2021
Tuittu aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Tuisku luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuisku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tuiskun yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: