Päivitetty 02.03.2022

Kodin saanut koira: SEDRIK (Hattivatit)


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.2.2022

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Hattivatti-pentue emoineen asuivat ennen tarhalle päätymistään Carpen tarhan läheisellä pellolla. Carmen yritti pyydystää pentujen emoa yli vuoden, mutta aran emon kiinni saaminen ei ollut mikään helppo projekti. Emokoira ehti synnyttää pellolle kymmenittäin kodittomia pentuja, joista useat tosin ovat olleet onnekkaita, päässeet turvaan Carpen tarhalle ja löytäneet kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Esimerkkeinä näistä ovat Malima ja Kai. Kuluneena keväänä, Hattivattien ollessa vain muutaman päivän ikäisiä rääpäleitä, Carmen onnistui kuin onnistuikin pyydystämään emon ja poimi sen pentuineen turvaan. Nyt emokoiran ei enää tarvitse synnyttää yhtäkään koditonta koiraa Romanian pelloille

Hattivattien seitsemän pentua Primadonna, Titiuu, Tuittu, Sedrik, Viljaana, Radamsa ja Piika ovat nyt noin seitsemän kuukauden ikäisiä ja valmiita löytämään ikiomat loppuelämän kotinsa. Sedrik sisaruksineen ovat kaikki luonteiltaan uteliaita ja reippaita pentuja, jotka tulevat heti vierailevan ihmisen luokse tervehtimään, nuuhkimaan ja syömään herkkuja. Ymmärrettävästi ne ovat kuitenkin melko tottumattomia kosketukseen ja saattavat hiukan hypähtää sivuun, kun käsi ilmestyy niitä rapsuttelemaan.

Pennut asuvat tällä hetkellä vielä tarhalla aran emonsa kanssa ja Carmenilla onkin huoli, että ne muuttuvat ajan saatossa aremmiksi. Tarha on kuitenkin tällä hetkellä ääriään myöten täynnä, eikä tilaa pennuille ole missään muualla. Hattivattisisarukset vaikuttavat turhautuneilta ahtaaseen ja tylsään häkkielämään ja nahistelevat keskenään jonkin verran. Pentujen olisi varmasti hyvä päästä omiin koteihin sosialistumaan ja purkamaan energiaa mahdollisimman pian.

Pesueen ainoa uros on Sedrik, joka on sisarustensa tavoin energisen, aktiivisen ja iloisen oloinen nuori koira, joka tulevassa kodissa varmasti tulee kaipaamaan runsaasti tekemistä ja aktivointia. Kotiehdokkaan on myös hyvä ottaa huomioon, että Hattivatit ovat eläneet hyvin rajoittunutta elämää tarhan häkissä, eikä niillä ole mitään kokemuksia ympäröivästä maailmasta. Totuttelu kotikoiran elämään saattaa siis olla pitkä prosessi. Sedrik voisi varmasti hyötyä reippaasta koirakaverista. Pennut eivät tarhalla vaikuta kovinkaan haukkuherkiltä. Sedrikin erottaa kuvissa ja videoissa sisaruksistaan vasemman silmän ympärillä olevasta  tummasta laikusta ja tummista korvista sekä hienon hienosta mustavalkoisesta hännästä.

Hattivattipennuilla on tarhalla ollut sikaripunkki, jonka vuoksi osalla niistä vielä näkyy ohuesti karvattomia kohtia. Lääkitys on kuitenkin tehonnut punkkiin hyvin, eikä tauti enää vaikuta vaivaavan pentuja.

Sedrik on nyt noin 45-50 cm ja painaa 12-15 kg. Se kasvanee vähän isommaksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

26.2.2022
Sedrik saapui omaan kotiinsa Suomeen ja saa nyt aloittaa elämän rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea tulevaan Sedrik!

7.11.2021
Sedrik on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

30.10.2021
Aktiivimme tapasivat Sedrikin sisaruksineen vieraillessaan Carpen tarhalla 17.10. Sedrik ja Tuittu-sisko olivat Hattivattien kaikkein rohkeimmat ja Sedrik uskalsi ottaa nameja Stefanie-aktiivin kädestäkin. Sedrik oli ilahtunut ja kiinnostunut vieraista. Sedrik on tottumaton vieraisiin, mutta uteliaisuus voittaa ja Sedrik lähestyy vieraita namien houkuttelemana, mutta ei antaudu rapsutuksille. Lisätty Sedrikille pari uutta kuvaa ja kaksi videota.

8.10.2021
Sedrik aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sedrik saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sedrik on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sedrikin asioita hoitaa Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.