Päivitetty 09.05.2021

Kodin saanut koira: KAI (nyk. Leo)


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Helsinki, Suomi
kastroitu

 

Leo on herättänyt niin paljon kiinnostusta, ettei lisää kotitarjouksia voida ottaa vastaan!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.2.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Kai-pentu tuli Carpen tarhalle yhdessä veljensä Gorlin ja siskonsa Maliman kanssa läheisestä kylästä. Pentujen emo oli hyvin arka, koditon koira. Carmen yritti monta kertaa saada emoa kiinni steriloidakseen tämän, mutta nokkelana koirana emo onnistui aina pakenemaan. Kun pennut saatiin huostaan, nekin olivat alussa todella peloissaan, mutta ajan kuluessa Kai ja Malima alkoivat suhtautua ihmisiin luottavaisemmin. Gorli on vielä liian arka päästäkseen adoptio-ohjelmaan. Kai on pennuista pehmein, aktiivinen ja leikkisä. Kai haukkui tarhalla kuullessaan kovia ääniä. Kai myös herkästi puolusti ruokaansa muilta koirilta, mutta ei ihmisiltä.

Kai, nykyisin Leo sai kodin Suomesta marraskuun lopussa ja ehti opetella kotikoiran elämää reilut kaksi kuukautta, mutta tulee nyt takaisin ohjelmaan etsimään uutta kotia. Leolla ei ole ollut kotiutumisessa isoja ongelmia ja alkuun vaivannut, aika tavanomainen eroahdistuskin alkoi hellittää. Leo arastelee välillä uusia ihmisiä, mikä sekin kuuluu normaaliin kotiutumisprosessiin. Leo tuli hyvin toimeen perheen toisen koiran kanssa.  Leo on nyt kotihoidossa Helsingissä. Pojalle etsitään kotia, jossa on tilaa ja aikaa aktiiviselle nuorelle koiralle ja jo ennestään kokemusta koirien kanssa elämisestä.

Leo painaa tällä hetkellä noin 23 kg.

Päivitykset

18.4.2021
Hurmaava Leo jatkaa elämäänsä omassa kodissaan.

16.4.2021
Leon adoptioprosessi on ollut jäissä, koska kotihoitoperhe huomasi Leon liikkumisessa jotain poikkeavaa. Nyt Leo on käytetty eläinlääkärillä tutkittavana ja jatkotutkimuksissa ortopedillä. Leolla löytyikin rakenteellista poikkeamaa lonkissa ja selkärangassa, mutta ne eivät tämän reippaan pojan menoa ole haitanneet eivätkä tule toivottavasti moneen vuoteen haittaamaan. Sen sijaan kotihoitoperhe on menettänyt hurmaavalle pojalle sydämensä ja niinpä Leon ei tarvitse enää muuttaa minnekään vaan Leo on varattu kotihoitoperheeseen.

15.2.2021
Leo on ollut nyt kaksi kokonaista päivää kotihoidossa Helsingissä kerrostalossa ja on hurmannut kotihoitoperheensä täysin.  Leo on tietysti hämillään ympäristön vaihtumisesta, mutta turvaa uusiin ihmisiin ja haluaa olla heidän lähellään ja haluaa tulla syliin. Leo on sisäsiisti, kulkee kauniisti hihnassa ja ulkoilee reippaasti. Leo osaa odottaa nätisti kun valjaat puetaan ulos lähtiessä ja riisutaan sisälle tullessa. Leo ja kotihoitoperheen oma koira löysivät heti yhteisen sävelen ja Leo ottaa vanhemmasta koirasta mallia eri tilanteissa ja myös yhteiset leikit sujuvat. Leo myös tottelee kun kaveri tarvittaessa laittaa pennun ojennukseen. Leo on luonnollisesti stressaantunut muutoksesta, mikä näkyy ihmisen perässä kulkemisena ja ajoittaisena levottomuutena, mutta Leo osaa myös rauhoittua. Lisätty Leolle kuvia kotihoidosta.

29.11.2020
Kai on saapunut kotiin ja jatkaa elämäänsä Leo-nimisenä. Paljon onnea Leolle ja omalle perheelle!

16.10.2020
Kain koti on löytynyt!

16.8.2020
Kai pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kai saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Kain yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.