Päivitetty 29.11.2020

Kodin saanut koira: KAI (nyk. Leo)


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.8.2020

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Kai-pentu on tullut Carpen tarhalle yhdessä veljensä Gorlin ja siskonsa Maliman kanssa läheisestä kylästä. Pentujen emo on hyvin arka, koditon koira. Carmen on yrittänyt monta kertaa saada emoa kiinni steriloidakseen tämän, mutta nokkelana koirana emo on aina onnistunut pakenemaan. Kun pennut saatiin huostaan, nekin olivat alussa todella peloissaan, mutta ajan kuluessa Kai ja Malima alkoivat suhtautua ihmisiin luottavaisemmin. Gorli on vielä liian arka päästäkseen adoptio-ohjelmaan. Kai on pennuista pehmein, aktiivinen ja leikkisä. Kai haukkuu kuullessaan kovia ääniä. Kai myös herkästi puolustaa ruokaansa muilta koirilta, mutta ei ihmisiltä.

Kai on nyt noin viiden kuukauden ikäisenä noin 40 cm korkea, mutta isoista tassuista päätellen kasvaa vielä luultavasti 50 – 55 cm korkeaksi koiraksi. Kai etsii kotia, jossa on tilaa ja aikaa aktiiviselle nuorelle koiralle ja jo ennestään kokemusta koirien kanssa elämisestä ja mielellään kokemusta aroista koirista. Kaissa on sen verran omistushaluisia piirteitä, että mahdollisen koirakaverin olisi hyvä olla lempeä ja alistuva narttukoira.

Päivitykset

29.11.2020
Kai on saapunut kotiin ja jatkaa elämäänsä Leo-nimisenä. Paljon onnea Leolle ja omalle perheelle!

16.10.2020
Kain koti on löytynyt!

16.8.2020
Kai pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Kai tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Kai saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Kain yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.