Päivitetty 11.04.2021

Kodin saanut koira: RINGA


Syntymäaika: 2018 - 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.2.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaiseten edellyttämät toimenpiteet.

Koska tarhalla on paljon koiria ja uusia tulee jatkuvasti, joidenkin koirien taustat jäävät väistämättä hämärän peittoon. Yksi näistä koirista on Ringa, ystävällinen nuori koiraneiti, joka on asustanut tarhalla jo jonkin aikaa. Adinan mukaan Ringa suhtautuu ihmisiin luottavaisesti ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ringa haukkuu jonkin verran muiden koirien mukana, mutta ei ole mitenkään herkkähaukkuinen.

Adina arvelee, että Ringan suonissa virtaa jonkinmoinen annos akitan verta, mikä tarkoittaa sitä, että Ringasta saa uskollisen ja rakastavan perheenjäsenen, joka saattaa kuitenkin suhtautua vieraisiin ihmisiin varauksellisesti. Ringa saattaa kotioloissa osoittautua voimakastahtoiseksi ja siksi sille etsitäänkin kotia, jossa on koirakokemusta ennestään ja halua ja taitoa käyttää palkitsemiseen perustuvia kasvatus- ja koulutusmenetelmiä. Ringa tarvitsee myös mielekästä tekemistä esimerkiksi nenätyön muodossa ja kookkaana koirana runsaasti liikuntaa. Ringa viihtynee perheen ainoana koirana, mutta tulevassa kodissa voi olla jo uroskoirakaveri odottamassa.

Ringa on noin 60 cm korkea ja painaa 22 – 25 kg.

Päivitykset

11.4.2021
Ringa on saapunut kotiin. Onnellista elämää Ringa ja perhe!

4.3.2021
Ringan ei tarvinnut kauaa odottaa omaa perhettään. Ringa on varattu!

17.2.2021
Ringa pääsee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ringa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ringa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ringan oma yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.