Päivitetty 11.04.2021

Kodin saanut koira: AMA-LIA (nyk. Ama)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
steriloitu

 

Ama-Lia on herättänyt niin paljon kiinnostusta, ettei lisää kotitarjouksia voida ottaa vastaan!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.2.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru . Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Vuodesta 2012 lähtien Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ovat tulleet kaikki Luizan koirat, joiden arvioidaan sopeutuvan kotikoiriksi Suomeen.

Ama-Lia on päätynyt Luiza Mandrun hoiviin vuoden 2020 elokuussa. Kaksi paikallista naista löysi noin 3 kuukauden ikäisen pennun hylättynä eräältä pellolta. He eivät pystyneet pitämään Ama-Liaa, joten Luiza antoi sille turvallisen paikan asua, kunnes se löytää kotinsa ja perheensä täältä Suomesta. Ama-Lia on Luizan mukaan yksi rakastettavimmista koirista mitä heillä on ollut, ja ihmisen läheisyys onkin Amalle tärkeää. Ama asustelee toisen nartun ja kissojen kanssa sisätiloissa yhteisessä huoneessa ja pärjää siellä hyvin. Sen sijaan, jos Ama esimerkiksi on muiden koirien kanssa pihalla, ulkoilu sujuu muutamia minuutteja, kunnes Amaan iskee ikävä. Silloin Ama alkaa hyppiä ovenkahvaa päin, kunnes onnistuu saamaan oven auki ja pääsemään sisälle. Samoin jos Ama tietää, että Luiza on jossain lähellä eikä hän pääse Luizan luo, seuraa surkea itku.

Ama-Lian kanssa yksinoloharjoitukset kannattaa siis aloittaa huolellisesti ja pienin askelin heti kotiutumisen alussa. Oikeanlaisella ohjauksella Ama oppii olemaan levollisesti yksin kotona, mutta on hyvä varautua siihen, ettei se välttämättä suju ihan helposti. Ama voisi sopia monenlaiseen perheeseen, mutta paras koti olisi edellä kerrotusta syystä sellainen, jossa olisi sopuisa koirakaveri helpottamassa yksin olemista, tai koti, jossa Aman ei tarvitsisi olla yksin pitkiä aikoja.

Ama-Lia on nyt noin 45 cm korkea ja painaa noin 14 kg. Tyttö kasvanee vielä jonkin verran. Täältä Luizan facebook-sivulta löytyy lisää kuvia suloisesta Amasta.

Päivitykset

11.4.2021
Ama-Lia on saapunut omaan kotiin. Onnellista elämää Ama ja perhe!

12.3.2021
Ama-Lia on varattu ja häntä odotetaan jo kovasti kotiin!

24.2.2021
Ama-Lia aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ama-Lia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ama-Lia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ama-Lian yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.