Kodin saanut koira: ALMERA (nyk. Nöpö Almera)

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kokoarvio:


Almerasta on tullut runsaasti yhteydenottoja ja tuleva perhe löytyy varmasti näiden perheiden joukosta. Emme ota enempää hakemuksia Almerasta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

16.4.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Almera löytyi Bukarestista kadulta ja tuotiin Adinalle. Almera majailla One Rescue Associationin tarhalla tammikuusta huhtikuun alkuun saakka, jolloin se sai yllätyslipun Suomeen! Erään paikallisen rouvan oli tarkoitus adoptoida Almera, mutta rouva peruikin adoption. Almeralla oli siis rokotukset jo valmiina ja näin se saikin puhtaiden tautitestien jälkeen peruutuspaikan 10.4. Suomeen saapuneeseen koirakuljetukseen. Tarhalla Almera oli lempeä, mutta varsinkin löydettäessä suhteellisen arka koira. Tarhalla Almera ehti kuitenkin jo reipastua hieman. Almera ei vaikuttanut tarhalla mitenkään kovin aktiiviselta tapaukselta vaan oli enemmän rauhallinen tapaus. Tarhalla Almera tuli toimeen muiden koirien kanssa.

Kotihoitaja kertoo Almerasta, tuttavallisemmin Altsusta, näin:

“Altsu saapui meille viime lauantaina 10.4. kotihoitoon. Pieni Altsu on aivan ihana. Veimme ensimmäisiksi päiviksi oman koiramme hoitoon, jotta kovin arka Altsu saisi rauhassa tutustua meidän kotiin ja meihin. Altsu onkin reipastunut meillä aivan silmissä. Ruokahalu on hyvä, antaa käsitellä (pestiin Altsu toisena päivänä) ja on todella kiltti kaikinpuolin. Kun toimme oman koiramme kotiin, oli ihana huomata että Altsu tuli hänen kanssa tosi hyvin toimeen. Herkkuja annettaessa heiluu Altsun häntä niin, että koko koira hytkyy mukana. Altsu rakastaa rapsutuksia ja viettää mielellään aikaa kainalossa tai sylissä.

Ulkoilu on ollut Altsulle todella pelottavaa, mutta siinäkin ollaan jo viikossa kovin rohkaistuttu. Alkuun Altsu jähmettyi paikalleen ja ei oikein uskaltanut kävellä. Saatiin houkuteltua Altsua kävelemään herkuilla ja viimeisen parin päivän lenkit on menneet jo suhteellisen hyvin, Altsu on kävellyt melkein koko lenkit. Välillä Altsu saattaa vieläkin jähmettyä paikalleen ulkona. Uskon että uudessa kodissa Altsusta kuoriutuu ajan kanssa reipas lenkkeilijä, kunhan kodista löytyy kärsivällisyyttä rauhassa Altsua lenkkeilyyn tutustuttaa.

Altsu on mitä ihanin pieni koira.”

Almera ehtii kotia, joka jaksaisi avustaa sitä oppimaan kotikoiran taidot rauhassa tukien. Almeralle paras perhe voisi olla sellainen, jossa ei olisi enää ihan pieniä lapsia. Almera pitäisi varmasti myös enemmän kodista, joka ei sijaitse ihan kaupungin keskustan hälinässä. Almera on noin 5 kg/35 cm.


Päivitykset

10.5.2021
Almera pääsi tänään omaan kotiinsa!

3.5.2021
Almera sai tänään vieraan kotihoitoon ja ihania uutisia – Almera on nyt varattu omaan kotiin!

16.4.2021
Almera aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Almera saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Almera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Almeran yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: